Grønland har længe været et mysterium for mange forskere, og nu får du mulighed for at dykke ned i historien bag øens udforskning. Foredraget vil tage dig med på en rejse gennem tidens ekspeditioner, der har bidraget til at forme vores forståelse af Grønlands natur og kultur.
Historiske ekspeditioner og videnskabelige opdagelserFra 1700-tallet og frem har videnskabelige ekspeditioner udforsket Grønlands mange facetter. Hør om de udfordringer, som disse ekspeditioner stod overfor, og bliv klogere på de opdagelser, der har haft betydelige konsekvenser for Grønlands befolkning og samfund.
Aktuel forskning i Indlandsisens afsmeltningEfter pausen vil foredraget give et indblik i den aktuelle forskning omkring Indlandsisens afsmeltning. Hvor hurtigt smelter den, og hvordan påvirker det globale havniveau? Få indsigt i de mekanismer, der både påvirker og påvirkes af Indlandsisen, og lær om de bevægelser i undergrunden, der er drevet af isens masse.
Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet og støttet af Carlsbergfondet. For mere information, billeder og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 11. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Reersøhuset, Strandvejen 29, Reersø, 4281 Gørlev
Entré: Fri entré
Arrangør: Reersø Kulturgruppe
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her