Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Elmegade, Kalundborg
Nybyvej, Vipperød

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skovvej, Havdrup
Store Valbyvej, Østrup, Roskilde
Bygaden, Jyllinge
Vestre Grænsevej, Solrød Strand
Søgade, Ringsted (forsøg)

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kalundborgvej, Gørlev Sj.

 

Tyveri fra køretøjer:

Tessebøllevej, Herfølge
Leragervej, Jystrup Midtsj.

 

Tyveri af robotplæneklippere – Industrivej, Roskilde

Kl. 08.47 anmeldte personalet fra byggemarkedet Silvan, at der manglede en del robotplæneklippere, som var blevet stjålet i løbet af søndagen i byggemarkedet i åbningstiden.
Politiet fik sammen med personalet klarlagt, at tyveriet var sket søndag i tidsrummet kl. ca. 10.40 – 11.40, hvor en mand på en kundevogn havde kørt 15 robotplæneklippere ud på bagsiden af byggemarkedet. Her var der klippet et hul i hegnet ind til nabogrunden, hvortil de stjålne robotplæneklippere formodes at være båret til og læsset på et køretøj.
Tyveriet efterforskes nu ud fra diverse overvågningsmateriale i et forsøg på at få identificeret den mandlige tyv.

Politiet vil samtidig opfordre til at være påpasselig, såfremt man får tilbudt en robotplæneklipper billigt til salg f.eks. via online salgssteder. Få dokumenteret sælgerens legale adgang til robotplæneklipperen ved at spørge efter f.eks. kvittering for købet, og i tilfælde af en handel kan MobilePay være en metode til at være sikker på sælgerens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om tyveriet eller kendskab til nogen med et større parti robotplæneklippere til salg.

 

Ulovlige stoffer på bopælen – Herfølge – Køge

Kl. 09.05 henvendte en patrulje med narkohunde sig på bopælen hos en 18-årig mand fra Herfølge på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer ud fra andre oplysninger, der dannede mistankegrundlaget.Politiet foretog herefter en ransagning af den 18-åriges bopæl og fandt i den forbindelse tre gram kokain og 86 piller indeholdende et beroligende middel, men som den 18-årige ikke havde nogen recept på.Den 18-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven ved besiddelse af de ulovlige effekter, som blev beslaglagt som bevis i sagerne.Politiet anholdt den 18-årige i forbindelse med sagen, men han blev efter afhøring i anledning af sigtelser løsladt senere på dagen. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

 

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 09.25 blev en 28-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han førte ad Valdemar Sejrsvej mod syd, da politiet standsede ham.Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Arbejdsulykke – Hovgårdsparken, Greve

Kl. 10.23 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at en ambulance var sendt til en arbejdsplads, hvor en mand var kommet til skade under sit arbejde.Det viste sig, at en 58-årig mand fra Kalundborg havde slået sit hoved i forbindelse med et fald ned på et flisebelagt område. Han havde været ved at kravle ned ad en multistige, som pludselig var klappet sammen i et led, så den 58-årige faldt bagover fra godt en meters højde.Den tilskadekomne blev indledningsvist tilset af ambulancepersonale samt en læge fra lægehelikopteren, som var landet i krydset Mosede Landevej / Rørhaven. Den lægefaglige var dog, at den 58-årige skulle transporteres i en ambulance til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling. Politiet eskorterede ambulancen frem til Rigshospitalet, hvor han blev indlagt i stabil tilstand.Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til arbejdsstedet, så det senere kan afgøres, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Uventet besøg af to fremmede – Søgade, Ringsted

Kl. 12.00 anmeldte en 83-årig kvinde fra Ringsted, at hun kl. ca. 11.30 uventet var blevet opsøgt af to fremmede i baggården ved sin bopæl i stueetagen i en beboelsesejendom. Der var tale om en ca. 185 cm høj mand og en kraftigt bygget kvinde, der begge var ca. 40 år gamle, og som talte engelsk.

Kvinden bad den 83-årige om hjælp til at veksle en mønt, hvorefter de to fremmede fulgtes med hende ind på bopælen, hvor især manden nysgerrigt undersøgte forholdene hos den 83-årige, inden han skulle låne toilettet.
Uventet ringede et familiemedlem til den 83-årige, som højlydt besvarede opkaldet med en udtalelse om, at hun var glad for at høre fra politiet. Den udtalelse fik de to fremmede til at ændre adfærd, så de straks forlod kvindens bopæl.
De to fremmede havde ikke stjålet noget, men politiet anser deres adfærd og påskud om veksling af en mønt som uberettiget adgang til kvindens lejlighed i et forsøg på måske at stjæle noget.

Politiet vil gerne rose den 83-årige for sin snarrådige udtalelse i forbindelse med telefonopkaldet fra familiemedlemmet, som hun efterfølgende fik forklaret sagens rette sammenhæng. Endvidere hører politiet gerne fra andre, der måtte have set manden og kvinden i området mandag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kvindelig listeindbrudtyv opdaget – Bygaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 13.12 anmeldte en 78-årig kvinde fra Jyllinge, at hun netop havde overrasket en fremmed kvinde inde på sin bopæl. Den fremmede kvinde havde forladt stedet i ukendt retning.
Politiet kørte til stedet og fik sammen med den 78-årige klarlagt, at den fremmede kvinde havde nået at stjæle nogle smykker og to ure, inden hun blev opdaget og forlod stedet.

Den 78-årige havde været i færd med at klippe hæk og havde forinden låst alle døre pånær en kælderdør, som den fremmede kvinde formodes at have anvendt til at skaffe sig adgang til stedet.
Under en pause i hækklipningen havde den 78-årige beboer inde i sit hus opdaget kvinden, der blev beskrevet som: kvinde, 35-40 år, sort hår, iført stribet trøje og lyse bukser. Hun medbragte en taske og bar i øvrigt gummihandsker.

Politiet har nu optaget rapport om indbrud og har i den anledning undersøgt den 78-åriges bopæl for eventuelle spor, der kan føre til identifikation af den kvindelige listeindbrudstyv. Endvidere hører politiet via tlf. 114 gerne fra andre, der måske har set den fremmede kvinde i området.

Færdselsuheld – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 15.09 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere i anledning af et sammenstød mellem to bilister på Maglegårdsvej. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.
En 27-årig mand fra Slagelse var i en personbil kørt i vestlig retning ad en udkørsel fra en firmaadresse og havde til hensigt at svinge til venstre ad Maglegårdsvej mod syd. I forbindelse med udkørslen og svingningen ad Maglegårdsvej mod syd stødte han sammen med en anden personbil, som en 49-årig kvinde fra Køge førte ad Maglegårdsvej mod syd.

Begge biler fik mindre skader som følge af sammenstødet, som politiet har optaget om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Arbejdsulykke – Regimentet, Ringsted

Kl. 15.11 var en mand kommet til skade på en byggeplads, så en ambulance var blevet tilkaldt til arbejdspladsen.
Politiet fik klarlagt, at en 34-årig mand fra Brædstrup var kommet til skade, da han på førstesalen i et nybyggeri trådte på en midlertidig afdækningsplade over et hul. Pladen knækkede, hvorefter den 34-årige faldt ca. 2,5 meter ned og slog sig, så han blev bragt på skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling.

Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som de undersøger i samarbejde med politiet, så det senere kan afgøres, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Fjorddraget, Holbæk

Kl. 15.31 var en bilist og en knallertkører stødt sammen i krydset Kalundborgvej-Fjordvej i Holbæk, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 39-årig mand fra Føllenslev var kørt i en personbil ad Fjorddraget i sydlig retning. I forbindelse med den fortsatte kørsel frem over vigelinjen og den dobbeltrettede cykelsti i forbindelse med et højresving stødte han sammen med en 16-årig ung mand fra Holbæk, som kørte på en lille 30-knallert på cykelstien i østlig retning ad Kalundborgvej. Ambulancepersonale tilså knallertkøreren, der var sluppet med overfladiske skrammer.
Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Butikstyveri – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 16.34 anmeldte personalet i supermarkedet Super Brugsen, at en mand var blevet tilbageholdt, efter at han havde efterladt en pose fyldt med diverse kødvarer, da han i forbindelse med betalingen for andre varer var blevet gjort opmærksom på, at han ikke havde til hensigt at betale for varerne i den efterladte pose.

Politiet kørte til supermarkedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 75-årig mand fra Solrød Strand, som blev sigtet for butikstyveri. Han havde som kunde samlet forskellige kølevarer sammen i en pose, som han medtog til kassen, hvor han kun betalte for en bamse. Da personalet gjorde ham opmærksom på, at han ikke havde betalt for varerne i posen, efterlod han denne og ville gå fra stedet, men blev tilbageholdt af personalet som mistænkt for at ville stjæle posens indhold af madvarer til en værdi af ca. 300 kr.

Den 75-årige havde en anden opfattelse af hændelsesforløbet, men kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for butikstyveri af varerne i posen.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 16.40 standsede politiet en personbil, som en 42-årig mand fra Kalundborg var fører af, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Den 42-årige fører deltog i både en alkometer- og narkometertest, der begge gav udslag for påvirkning af hhv. alkohol og metadon. Han blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik yderligere en sigtelse straks efter, idet den 42-årige i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
Politiet kunne i forbindelse med de nye sigtelser af den 42-årige fører konstatere, at han flere gange inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet og også i enten spiritus- eller narkotikapåvirket tilstand. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket en dommer vil træffe afgørelse om på et senere tidspunkt i forbindelse med et retsmøde, som den 42-årige vil blive indkaldt til.

Brand i bil – Bødkervej, Holbæk

Kl. 18.28 var der udbrudt brand i en bil, så brandvæsnet var blevet tilkaldt. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere, men ud fra en tese om, at en kortslutning i de elektriske installationer kan være årsagen. Ingen kom til skade ved branden.

Indbrud i transformatorstation – Nybyvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 20.11 anmeldte et elselskab, at der var gået en alarm i en transformatorstation på Nybyvej i Vipperød. En montør var på vej til stedet, idet der også tidligere på dagen var gået en alarm fra samme transformatorstation beliggende ved en nedlagt fabrik.
Politiet kørte også mod stedet og kunne sammen med elselskabets montør konstatere, at døre ind til transformationen var åbne, og at der var fjernet både nogle afbrydere og kobberledninger.

I nærheden fandt politiet en personbil efterladt og forsøgt gemt i et grønt område. Der var ingen personer tilstede ved bilen, hvori der var rester af isolering fra kobberledninger.
En hundepatrulje blev tilkaldt til søgning efter spor og mistænkelige personer i området, hvilket medførte, at politiet kort efter på Nybyvej traf to mænd til fods.

Der var tale om en 30-årig mand fra Store-Merløse og en 52-årig mand fra Svinninge, som begge blev anholdt som mistænkte for tyverier fra transformatorstationen. Den 30-årige var nemlig ejer af den personbil, som var fundet efterladt tæt på gerningsstedet.
De to mænd blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen, som de vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Utryghedsskabende mand – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 01.40 måtte politiet være personalet på skadestue på sygehuset behjælpelig med at håndtere en mand, som havde en udadreagerende adfærd.

Politiet fik kontakt til en 37-årig mand fra Nykøbing Sj., som dog stadig var lidt opfarende og i øvrigt talte usammenhængende om mange forskellige ting.

Vurderingen af manden var, at han havde brug for hjælp, hvorfor politiet bragte ham til undersøgelse og eventuel behandling på en psykiatrisk skadestue i Slagelse.

Taxakørsel uden at betale – Over Bølgen, Greve

Kl. 01.55 bad en mandlig taxachauffør om hjælp fra politiet, idet en mand og en kvinde ikke ville betale for en taxatur fra København til Greve.
Politiet fik kontakt til en 26-årig mand og en 40-årig kvinde, der begge var fra Kalundborg og i øvrigt påvirkede af spiritus. Kvinden forsøgte at gå væk ved politiets ankomst, men blev indhentet og tilbageholdt, mens de nærmere omstændigheder ved taxaturen blev klarlagt i forbindelse med kørsel for 673 kr.

Da ingen af de to hverken havde evnen eller viljen til at betale for taxaturen, sigtede politiet begge for bedrageri over for taxachaufføren, der naturligt har fremlagt et erstatningskrav på de 673 kr. for køreturen.

De to sigtede vil nu senere høre nærmere fra politiet, når straffesagen mod dem i anledning af taxaturen skal afgøres.

El-kørestol løbet tør for strøm – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 02.51 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde fundet en kvinde i nød i en el-kørestol midt på landevejen. Kvinden var meget kold efter ophold udendørs i natten.

Politiet fik på stedet kontakt til en 60-årig kvinde, hvis el-kørestol var løbet tør for strøm. Et transportfirma blev tilkaldt til stedet for at transportere kvinden og hendes el-kørestol hjem, hvorefter hjemmeplejen blev tilkaldt til at tage sig af kvinden, så hun kunne få varmen igen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi