Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bispegården, Ringsted
Georg Brandesvej, Benløse, Ringsted
Agerhuset, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Byparken, Svinninge

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

Færdselsuheld – Nykøbingvej / Præstebrovej, Hagested, Holbæk

Kl. 10.16 var en cyklist og en bilist impliceret i et sammenstød i krydset Nykøbingvej – Præstebrovej i Hagested. Ingen havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
Det viste sig, at en 26-årig mand fra Himmerland var kørt i en personbil ad Præstebrovej mod øst frem til krydset ved Nykøbingvej, hvor han ved fremkørsel over vigelinjen og passage af den dobbeltrettede cykelsti blev påkørt af en cyklist.

Der var tale om en 74-årig mand fra Holbæk, som cyklede i nordlig retning ad cykelstien anlagt på den vestlige side af Nykøbingvej, men cyklisten slap uden behandlingskrævende skader som følge af sammenstødet.
Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

 

Parkering ved rekreative områder mv. – hele politikredsen

I løbet af tirsdagen fik politiet flere henvendelser om uhensigtsmæssige parkeringer ved strandområder og sommerhusveje i Odsherred og ved et rekreativt område (Karlstrup kalkgrav) i Solrød.

Politiets opfordring er at respektere den opsatte skiltning ved parkering af køretøjet. Er en parkeringsplads f.eks. ved stranden fyldt, bør man finde alternativ parkeringsmulighed lidt længere væk og f.eks. gå turen frem til stranden eller det rekreative område.
Såfremt et køretøj er henstillet på en måde, hvor politiet vurderer, at køretøjet kan være til fare for trafikafviklingen eller fremkommeligheden for rednings- og udrykningskøretøjer, kan man som bilejer risikere at blive stillet til regnskab herfor i form af en bøde og betaling af omkostninger til borttransport.

Undgå derfor, at f.eks. strandturen bliver til en kedelig og ikke mindst dyr oplevelse, hvis politiet skal involveres i en sag om uhensigtsmæssige og ulovlige parkeringer.

 

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 15.22 havde en 66-årig mand fra Holte netop afsluttet en overhaling med sin personbil, som han under kørsel i nordlig retning nord for Lellinge-afkørslen mistede kontrollen over.
Personbilen fortsatte ud i autoværnet i højre side af vejen, hvor den væltede om på siden og kurede ind i autoværnet på motorvejens midte, inden bilen standsede liggende på taget.

Den 66-årige blev reddet ud af bilen og bragt til sygehuset i Køge, hvor han blev indlagt til behandling for lettere kvæstelser i kroppen.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, og redningsarbejdet medførte en kortvarig lukning af motorvejen i det nordgående spor, men kl. ca. 16.15 var arbejdet på uheldsstedet afsluttet.

 

Færdselsuheld / narkokørsel – Boserupvej / Lindegårdsparken, Roskilde

Kl. 15.40 var to bilister stødt sammen i krydset Boserupvej – Lindegårdsparken i Roskilde, men ingen af dem var kommet til skade.
Det viste sig, at en 26-årig mand fra Ishøj som fører af en varebil var kørt ad Lindegårdsparken mod nord. I krydset ved Boserupvej var han fortsat frem over vigelinjen og var herefter stødt sammen med en personbil, som en 65-årig mand fra Roskilde førte ad Boserupvej mod øst.
Den 26-årige deltog i en narkometertest, som indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Politiet har optaget ud fra disse omstændigheder optaget rapport om sammenstødet på grund af mistanke om flere overtrædelser af færdselsloven.

Fangeflugt – Korsnæbsvej, Rødvig – Stevns

Kl. 16.32 anmeldte personalet fra den sikrede ungdomsinstitution Stevnsfortet, at to unge mænd på 16 og 17 år var flygtet fra stedet og efterfølgende var forsvundet i ukendt retning.

Politiet indledte straks en eftersøgning med flere patruljer, herunder bl.a. en hundepatrulje, der fik en indikation på, at de to eftersøgte unge var forsvundet i sydlig retning mod Rødvig.
Samtidig fik politiet standset og kontrolleret toget fra Rødvig, men de to unge var ikke at finde i toget eller i området ved stationen kort efter flugten.

Hundepatruljens søgning efter dem endte også umiddelbart uden resultat, hvorfor politiet efterlyste de to unge mænd offentligt via politiets Twitter-profil.

Den offentlige efterlysning og omtalen heraf i diverse medier medførte nærmest en telefonstorm til Midt- og Vestsjællands Politi med oplysninger om de to unge mænds færden.

Først på aftenen fik politiet adskillige oplysninger om, at de to mænd var set i udkanten af Rødvig og gående i retning mod byen, hvorfor eftersøgningen blev intensiveret i dette område.

Kl. ca. 20.45 lykkedes det politiet på baggrund af den gode hjælp fra borgerne at få lokaliseret de to unge mænd på havnen ved Lodsvej i Rødvig, så de atter kunne frihedsberøves og bringes retur til Stevnsfortet.

I den forbindelse blev de to sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at flygte fra en institution, hvor de som frihedsberøvede skulle opholde sig. Straffesagerne vil nu indgå i mistankegrundlaget for de to unge mænds ophold på Stevnsfortet.

 

Tak for hjælpen

Politiet vil gerne bringe en stor ros og tak til borgerne for den store hjælp med oplysninger om de to unge mænds færden i forbindelse med politiets eftersøgningsarbejde. Oplysningerne har været med til at reducere politiets ressourceforbrug betragteligt, når konkrete oplysninger kunne målrette eftersøgningsarbejdet, hvilket også resulterede i, at de to unge mænd kun kunne tilbringe godt fire timer i friheden.

 

Stjålne betalingskort misbrugt – Jernbanevej, Nykøbing Sj.

Kl. 18.01 fik politiet en anmeldelse fra en 77-årig mand fra Nykøbing Sj., som havde fået stjålet sin pung med både et mindre kontantbeløb og flere betalingskort tidligere på dagen i tidsrummet kl. ca. 13.00 – 13.45. Han havde ikke bemærket tyveriet af pungen, der var formentlig var sket på Jernbanevej enten i supermarkedet Coop 365 eller på parkeringspladsen tæt derved.Efterfølgende kunne den 77-årige konstatere, at de stjålne betalingskort var blevet misbrugt for et samlet beløb for omkring 50.000 kr. til både kontanthævninger og varekøb.

Politiet efterforsker nu sagen om tyveriet af pungen og de efterfølgende misbrug af betalingskortene ud fra en mistanke om, at PIN-koden til kortene kan være blevet afluret inden tyveriet af den 77-åriges pung.

Politiets gode råd er derfor at skjule indtastningen af betalingskorts PIN-kode, idet et betalingskort er intet værd for en tyv uden en afluret PIN-kode. Beskyt indtastningen af koden på betalingsterminalen f.eks. med den frie hånd eller stil dig tæt på terminalen, så uvedkommende ikke kan kigge uden om eller over skulderen under indtastningen.

 

Spirituskørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.25 blev en 57-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for spirituskørsel, efter at han var standset som fører af en varebil ad Skovvejen i vestlig retning ved Jyderup.
Den 57-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

 

Unge på taget af hallen – Rosenvænget, Høng – Kalundborg

Kl. 22.01 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at han havde set fire unge på taget af Høng Hallen. Visse steder var der ca. 15 meter ned, så han anså deres færden på stedet som farlig.
Borgeren fik dog overtalt de fire unge – tre piger og en dreng – til at komme ned, hvorefter han på grund af sit lokalkendskab til de unge tog en snak med deres forældre om det uhensigtsmæssige i deres adfærd.
Politiet noterede sig borgerens oplysninger, så ingen er blevet sigtet for noget, da intet var blevet ødelagt i forbindelse med de unges færden på haltaget.

 

Spirituskørsel – Mosede Landevej, Greve

Kl. 23.07 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en personbil, efter at han var blevet anmeldt for at parkere hen over to parkeringsbåse ved en fastfoodrestaurant.
Den 42-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Uro ved restauration – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.42 fik politiet via alarm 112 melding om et muligt slagsmål mellem flere mænd i Jernbanegade mellem en restauraton ved Algade og togstationen.

Politiet fik klarlagt, at flere havde været i klammeri med hinanden, men ingen havde pådraget sig behandlingskrævende skader efter spark. Ingen ønskede dog umiddelbart politiet involveret i en straffesag.
En 25-årig mand fra Glostrup fik dog en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin rolle i uroen på stedet, der havde medført, at nogen havde søgt tilflugt på restaurationen for at gemme sig.

Den 25-årige blev efter afhøring til sigtelsen sendt bort fra området, så roen kunne bevares. Det varede dog kun i kort tid, idet han kl. ca. 00.45 havde indfundet sig som gæst på restaurationen.
Politiet vurderede derfor, at den 25-årige måtte frihedsberøves for at opretholde ro og orden i området, så han tilbragte nogle timer i politiets detention, inden han onsdag morgen blev løsladt.

 

Natteroen hos ældre forstyrret – Kastaniehusene, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 00.18 rykkede politiet ud til et ældrecenter, hvor en fremmed mand pludselig havde indfundet sig igen.
Han havde tidligere chikaneret beboerne og tog både mad og drikkevarer, selv om han ikke havde noget at gøre på stedet. Personalet havde til sidst formået manden til at forlade ældrecenteret, men han var kort efter kommet retur og havde nu lagt sig til at sove på en sofa.

Politiet fik kontakt til en 36-årig mand fra Køge, der i politiets varetægt fik tilbudt andet logi i nogle timer, så natteroen kunne sænke sig over ældrecenteret. Den 36-årige blev løsladt onsdag morgen uden at være blevet sigtet for noget i anledning af den usædvanlige adfærd.

Mand kigger ind ad vinduer – Ahlgade, Holbæk

Kl. 03.09 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig en mands adfærd i Ahlgade, hvor manden gik ind på terrasserne og kiggede ind ad vinduerne. Borgeren havde oplevet lignende adfærd på stedet i lørdags.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 41-årig mand fra Holbæk, som blev formanet i anledning af den udviste adfærd, som skyldtes interesse for en bolig, hvor der var et Til salg-skilt opsat. Manden blev sendt hjem i seng uden at blive sigtet for noget.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi