Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lilleholm, Greve
Hørvænget, Herfølge
Nørre Alle, Kalundborg
Oddenvej, Havnebyen, Sjællands Odde
Metalgangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Buen, Nr. Dalby, Borup
Olsbækhave, Greve
Allindemaglevej, Allindemagle, Ringsted
Møllevej, Jyllinge
Møllevangen, Skippinge, Hørve
Ternemosen, Greve
Alleshavevej, Eskebjerg
Nørre Hyllingevej, Kirke-Hyllinge
Radulfsvej, Karlslunde
Orkidevej, Tune
Standmarken, Karlslunde (forsøg)
Køllevej, Mørkøv

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing Sj.
Strandgårdsvej, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Langebjerg, Roskilde (2 anmeldelser)
Damhaven, Greve
Grønnegården, Greve
Blomsterhaven, Holbæk
Skovbo Alle, Greve


Fredag – lørdag:

 

Harmonikasammenstød spærrede vejen længe – Roskildevej, Solrød By

Kl. 11.33 skete et harmonikasammenstød på Roskildevej på strækningen mellem Yderholmvej i Solrød i sydøstlig retning mod motorvejen. To bilister sænkede farten for et udrykningskøretøj, men en bagfrakommende lastbil nåede ikke at standse, men påkørte den forankørende bilist, som blev skubbet videre op i bilen foran. I den ene personbil var en baby, så alle forholdsregler blev taget i forhold til redningsarbejdet. Vejen blev spærret imens redningen foregik.

En lægehelikopter blev bestilt til stedet, men der var ikke behov for at flyve babyen til behandling. Familien med babyen blev kørt til tjek på sygehuset, men alle implicerede sluppet heldigt fra sammenstødet uden tilskadekomst.

Lastbilchaufføren, en 41-årig mand fra Søborg og de øvrige parter blev afhørt til sagen, og politiet optog rapport. Omkring kl. 12.40 var køretøjerne fjernet og vejen blev genåbnet.

Skøjteløber kaldt ind fra isen – Gammel Ringstedvej, Køge

Kl. 11.47 fik politiet anmeldelse om, at en mand løb alene på skøjter på usikker is på en sø ved Gammel Ringstedvej i Køge. En patrulje kørte til stedet, hvor skøjteløberen, en 63-årig mand fra Strøby, blev kaldt ind fra isen og formanet om farligheden af sin færd. Isen er stadig alt for tynd, og man må først bevæge sig ud på isen, når kommunen har opsat skilte om, at det er sikkert.

Dyrkede hash i privaten - Ringsted

Kl. 15.55 mødte en patrulje med narkohund op på en adresse i Ringsted by, da politiet mistænkte at der blev dyrket og muligt solgt hash på stedet. De traf en 22-årig mand på stedet, som gav sit samtykke til at patruljen ransagede lejligheden.

Betjentene fandt 11 cannabisplanter, 1 gram hash. 2 gram hashmix og 200 gram marihuana. Den 22-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, og hashen blev beslaglagt, og vil senere blive destrueret.

Narkobilist kørte usikkert – Næstvedvej, Ringsted

kl. 16.55 fik politiet anmeldelse om, at en bilist kørte langsomt og usikkert, og at bilen havde ramt autoværnet, men var forsat videre ad Næstvedvej mod syd ved Ringsted. En bilist fulgte efter, da den slingrende bil fortsatte med lav fart ad Høm Møllevej og videre ad Havrebjergvej, hvor bilen kørte ud på en mark. En patrulje kom hurtigt frem og fik fat i føreren af bilen, en 37-årig mand fra Slagelsekanten, som viste sig at være narkopåvirket.

Bilisten havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da hans førerret var blevet inddraget. Han havde fået en betinget frakendelse af førerretten i en hastighedssag, men ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Betjentene ransagede bilen, hvor der blev fundet en klump kokain, en klump hash og noget receptpligtig medicin, som blev beslaglagt til sagen. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Den 37-årige blev anholdt, sigtet og taget med til stationen til afhøring og en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, som skal vise hvilke stoffer han var påvirket af. Han kan forvente at høre mere i sin sag herefter.

Mand varetægtsfængslet for grov vold – Østre Banevej, Køge

Fredag nat kl. 02.48 blev en 18-årig mand fra Roskilde overfaldet på Østre Banevej i Køge, hvor han blev tildelt flere slag og spark. Anmeldelsen lød på, at flere unge mænd havde overfaldet den 18-årige, og at den ene mistænkte efter overfaldet var løbet til en beværtning i nærheden, hvor han kort efter blev anholdt og sigtet for grov vold. De øvrige gerningsmænd stak af fra stedet. Offeret blev efter overfaldet indlagt til behandling for de skader han pådrog sig. Politiet skal afhøre den 18-årige, når han er klar til det.

Den anholdte var en 17-årig ung mand fra Køge, som havde en tidligere dom for vold. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet til d. 23. januar. Sagen blev behandlet for lukkede døre, og politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til de gerningsmænd, som stadig er på fri fod.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 06.50 lørdag morgen modtog politiet en anmeldelse fra en bilist, der undrede sig over en anden bilists usikre kørsel ad Frederiksborgvej mod syd ved Gundsømagle. Det ene forhjul var ifølge anmelderen punkteret, men bilisten fortsatte sin usikre kørsel, bl.a. i modsatte kørebanehalvdel, frem til lidt syd for krydset Frederiksborgvej – Sognevej, hvor bilisten havnede i grøften i modsatte side af vejen.
Politiet kørte til uheldsstedet og fik kontakt til en spiritus- og formentlig også narkopåvirket, 22-årig mand fra Glostrup, som blev anholdt i forbindelse med sigtelser for både spiritus- og narkokørsel i personbilen.

Den 22-årige var ikke kommet til skade ved uheldet, og ingen andre bilister var blevet involveret trods den 22-åriges slingrende kørsel.
Anholdelsen blev den 22-årige så utilfreds med, at han under transporten til politistationen fremsatte verbale trusler mod politipersonalet i patruljebilen, således at politiet fandt grundlag for også at sigte ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trusler mod politiet.
Den 22-årige blev løsladt senere på formiddagen efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer samt afhøring i anledning af de tre sigtelser mod ham. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Billesborgvej, Køge

Kl. 09.53 sigtede politiet en 66-årig mand fra Herfølge for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Billesborgvej. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sag om kørekort førte til hashfund – Kalundborg

Kl. 10.05 bankede en patrulje på hos en 31-årig mand i Kalundborg. Manden var blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet i en sag om narkokørsel, og da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve, skulle hans kørekort inddrages.

Han endte dog med at måtte aflevere mere end bare sit kørekort, for da den 31-årige åbnede døren lugtede, der kraftigt af hash i lejligheden. Derfor besluttede betjentene at ransage hans bolig, hvor de fandt 41,3 gram hash gemt i en hvid krukke på sofabordet. Den 31-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og hashen blev taget med til destruktion. Han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 15.00 kørte en 32-årig mand fra Brønshøj i en personbil i det østgående spor ad Vestmotorvejen ved Ringsted, da han med venstre hjulpar kom til at køre i sne i overhalingssporet. Herved mistede han kontrollen over bilen, der snurrede rundt og ramte autoværnet ved nødsporet.

Som følge af påkørslen af autoværnet røg bilens motor ud og kurede tværs over motorvejen ud til autoværnet i midterrabatten, hvor motoren blev liggende.
Den 32-årige fører slap uskadt fra uheldet, men oprydnings- og rengøringsarbejdet medførte en kortvarig spærring af motorvejen.

Kl. ca. 16.15 var begge spor atter farbare i det østgående spor, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Beklædningsgenstande fundet efterladt på stranden – Topvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 15.45 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der havde fundet diverse beklædningsgenstande efterladt på stranden ud for Topvej, Nykøbing Sj.
Politiet kunne efterfølgende konstatere, at der var tale om et lilla håndklæde, boxershorts str. M/L, blå cowboybukser str. 36 og sutsko str. 41/42, men ingen ejendele med personlige oplysninger.
Ingen af de efterladte beklædningsgenstande bar præg af at have ligget på stedet i særlig lang tid, hvorfor politiet kunne frygte, at nogen kunne være i nød i området eller ude i det kolde vand.

En hundepatrulje undersøgte området nær tøjets findested uden at finde spor, der kunne føre frem til personer, der kunne sættes i forbindelse med tøjet.

Politiet iværksætte herefter en eftersøgning til søs, hvorefter en helikopter med varmesøgende udstyr ledte efter personer i nød i vandet tæt på kysten. Da ingen nødstedte blev fundet ved eftersøgning til søs, og politiet ikke havde fået eller havde kendskab til savnede i lokalområdet, blev eftersøgningsaktionen indstillet kl. ca. 18.30.

De fundne beklædningsgenstande blev medtaget, mens politiet efter efterlysning af ejeren via bl.a. Twitter og mediernes omtale af fundet afventer en henvendelse fra ejeren.

Mandag formiddag har ingen endnu henvendt sig som ejer af beklædningsgenstandene, og politiet har fortsat ingen anelse om, hvem der kan have anbragt effekterne på stranden. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Dankort udleveret til svindlere – Solrød

Kl. 16.18 anmeldte pårørende til en 87-årig kvinde fra Solrød, at den 87-årige fredag eftermiddag var blevet fuppet til at udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode, således at dankortet efterfølgende var blevet misbrugt til at hæve 8.000 kr.
Den 87-årige var forinden udleveringen af dankortet nemlig blevet ringet op af en fremmed person, der havde oplyst at være ansat i hendes bank. Årsagen til henvendelsen var en mistænkelig overførsel til hendes bankkonto, og hun blev i den anledning overtalt til at udlevere sit dankort med PIN-kode, så pengene kunne føres retur fra hendes konto.
En mand og en kvinde dukkede efterfølgende op og fik som aftalt i telefonsamtalen med den falske bankansatte udleveret dankortet og PIN-kode, hvorefter der uberettiget blev hævet 8.000 kr., inden dankortet blev spærret fredag eftermiddag.

Politiet efterforsker nu også denne sag i lighed med mange andre tilsvarende anmeldelser, hvor især ældre borgere er blevet fuppet til f.eks. at overføre penge til fremmede bankkonti under forskellige påskud fra svindlernes side.

Oplys aldrig personlige oplysninger til fremmede personer, der pludselig henvender sig telefonisk og udgiver sig for at være fra f.eks. en bank eller en myndighed. Udlever aldrig et betalingskort med tilhørende PIN-kode til personer, der dukker på den private adresser, idet hverken banker eller myndigheder benytter den fremgangsmåde. Lav et kontrolopkald til f.eks. banken eller myndigheden på hovedtelefonnummeret, hvis du er i tvivl om et telefonopkalds ægthed.

Færdselsuheld – Københavnsvej / Store Hedevej, Roskilde

Kl. 16.53 blev en 76-årig mand fra Hedehusene blændet af modkørendes lys, således at han efter igangsætning i lyskrydset Københavnsvej – Store Hedevej påkørte en lygtepæl.

Han kom ikke til skade ved påkørslen, men blev dog kørt på skadestuen til en rutinemæssig kontrol. Lygtepælen blev beskadiget, men uden at andre trafikanter blev involveret i uheldet. Politiet registrerede blot omstændighederne herved.

Spirituskørsel – Holløsevej, Nørre Jernløse, Regstrup - Holbæk

Kl. 17.37 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Regstrup for spirituskørsel i en personbil ad Holløsevej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Vold – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 18.10 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der ved Holbæk togstation optrådte truende over for personer med ærinde på togstationen. Til sidst havde manden ifølge vidner slået en mand umotiveret i ansigtet.
Politiet fik området kontakt til en spirituspåvirket, 30-årig mand fra Randers, som blev anholdt og sigtet for vold, idet politiet fik klarlagt, at en 25-årig mand fra Holbæk umotiveret var blevet slået i ansigtet af ham.
Ved visitationen af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af en kniv, som han medbragte uden noget anerkendelsesværdigt formål, så den 30-årige fik i forbindelse med beslaglæggelse af kniven yderligere en sigtelse for overtrædelse af knivloven.
Efter afhøring til de to sager løslod politiet den 30-årige, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Færdselsuheld – Strandvejen, Køge

Kl. 18.10 havde en 77-årig mand fra Greve af ukendt årsag påkørt et vejskilt på et helleanlæg på Strandvejen ud for en campingplads, så det påkørte vejskilt fløj over i modsatte kørebanehalvdel. Her kunne en 19-årig kvindelig bilist fra Brøndby Strand ikke undgå at påkøre skiltet, så der skete skade på hendes bil.

Der skete ingen personskade på de involverede parter, men det lokale redningsberedskab måtte tilkaldes, da kvindens bil lækkede olie. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Brandundersøgelse – Åkandestien, Ølby, Køge

Kl. 19.57 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et kolonihaveområde, hvor der var opstået ildebrand i et kolonihavehus.
Det viste sig, at branden i kolonihavehuset var begrænset til en skorstenen, efter at den 66-årige mandlige beboer tidligere havde fyret kraftigt op i brændeovnen.
Politiet skal nu undersøge de nærmere omstændigheder ved branden, der forårsagede en del røgskader på inventaret i kolonihavehuset. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Horsetoftevej, Horsetofte, Ringsted

Kl. 20.00 rykkede redningspersonale og politiet ud til en bilist, der var forulykket på Horsetoftevej.
Det viste sig, at en 27-årig mand fra Haslev som fører af en personbil var sluppet uden behandlingskrævende skader fra uheldet, der var sket i en kurve på Horsetoftevej. Den 27-årige var kørt i sydlig retning ad vejen, men kørte af vejen i kurven, så bilen rullede rundt.
Den 27-årige slap dog ikke for en tur på et hospital, idet han var noget påvirket af alkohol og i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken.

Hashen og tyvekoster fundet – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 22.25 henvendte personalet fra nærpolitienheden i Asnæs sig på en privatadresse i Nykøbing Sj. på grund af en mistanke om mulig salg af euforiserende stoffer fra stedet.
Da døren blev lukket på adressen, blev mistanken yderligere bestyrket, idet politiet kunne konstatere en kraftig hashlugt på adressen, hvor en 36-årig mand opholdt sig.
Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet godt 11 gram hash, godt et gram amfetamin og 0,17 gram kokain samt effekter i form af en elcykel, værktøj, computere mv. som formodede tyvekoster. Politiet fandt også en del ammunition og diverse våbendele, men ingen funktionsdygtige våben.

Poltiiet fandt også grundlag for at ransage en anden adresse i Holbæk-området, som den 36-årige havde rådighed over. Her fandt politiet flere effekter i form af cykler, buskryddere og plæneklippere mv., som også formodes at være tyvekoster.
Både de ulovlige effekter og de formodede tyvekoster blev beslaglagt, og den 36-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for både overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og berigelseskriminalitet i forhold til de formodede tyvekoster. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan dog forvente retslig efterspil, når politiet har fået kigget nærmere på tyvekosterne for at få identificeret ejerne.

Brandundersøgelse – Bådehavnen, Køge

Kl. 22.32 rykkede brandvæsnet igen ud til en brand i Køge, idet der var gået ild i en både i Køge Marina.
Ilden i den brændende båd nåede trods brandvæsnets indsats også at beskadige kahytten på en båd ved siden af. Den brændende båd kunne ikke reddes og udbrændte.
Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet.

Vold i nattelivet udløste et forbud – Vestergade, Holbæk

Kl. 00.05 havde en 51-årig mand fra Store-Merløse en mindre kontrovers med en 19-årig kvinde fra Holbæk, som havde skubbet til inde på en restauration. Dørmændene ønskede derfor ikke at have den 51-årige som gæst længere og førte ham mod udgangen.

Undervejs hertil lykkedes det den 51-årige at slå ud efter og ramme den 19-årige, der blev ramt af et slag i ansigtet, så hun fik en hævelse og misfarvning.

Den 51-årige blev ved politiets ankomst anholdt og sigtet for vold mod den 19-årige kvinde, men senere på natten løsladt efter afhøring til sagen. Den 51-årige blev samtidig gjort bekendt med, at han i medfør af restaurationsloven blev meddelt et forbud mod at være gæst på den pågældende restauration de næste to år. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for vold mod kvinden.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 00.55 blev en 20-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Slagelse Landevej. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 01.15 deltog en 52-årig mand fra Taastrup i en narkometertest, der indikerede, at han formentlig var påvirket af både amfetamin og benzodiazepiner under kørslen ad Hundige Strandvej i en personbil.
Den 52-årig blev sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsrazzia uden sager – Jernbanegade, Roskilde

I tidsrummet kl. ca. 03.40 – 04.25 standsede politiet rutinemæssigt ca. 30 bilister, der kørte ad Jernbanegade i Roskilde ud for stationscentret. Formålet var at foretage en kontrol af føreren og køretøjet.
Kontrollen gav ikke anledning til at sigte nogen for hverken spiritus- eller narkokørsel eller andre overtrædelser af færdselsloven.

Slingrende kørsel afslørede spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 04.27 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert og slingrende ad Sydmotorvejen i sydlig retning ved Køge. Bilistens hastighed var også meget svingende.

Politiet fik kort efter standset personbilen, der viste sig at være ført af en 34-årig mand fra Haslev. Da han var påvirket af spiritus i større grad end tilladt, blev han sigtet for spirituskørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.


Søndag – mandag:

 

Endnu to indbrud i byggemarkeder – Kalundborg og Odsherred

På fredagens døgnrapport skrev vi om to byggemarkeder i Gørlev, der blev ramt af ubudne gæster natten til torsdag. I weekenden blev anmeldt to ny indbrud i byggemarkeder i Kalundborg og Odsherred.

Natten til søndag var der indbrud i et byggemarked på Nørre Alle i Kalundborg, hvor vagtfirmaet kl. 04.13 slog alarm. Vagten havde i forbindelse et tilsyn set en lys stationcar personbil køre fra stedet. Herefter konstaterede vagten, at der havde været indbrud, men at gerningsmændene formentlig var blevet forstyrret, da de ikke havde fået nogen koster med derfra. En trailer fra byggemarkedet var pakket med isolation og flamingo, og der var flyttet på værktøj, sikkerhedssko og en gaffeltruck. Mandag morgen kontaktede byggemarkedet igen politiet, da de på deres område havde fundet endnu en trailer, som var pakket med diverse el-værktøj, som tyvene ikke havde fået med sig.

Søndag morgen anmeldte et byggemarked på Oddenvej i Havnebyen på Sjællands Odde, at der mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen havde været indbrud til varegården, hvor en port var opbrudt. Fra stedet blev stjålet 17 ruller tagpap og en varebil tilhørende byggemarkedet. Den stjålne varebil er en blå Toyota Hiace, årg. 2000, reg.nr: XT92566 og med firmanavnet ”Bo og Byg” på siden. Bilen er mandag morgen fortsat ikke dukket op.

Patruljer undersøgte gerningsstederne for spor og optog rapport i sagerne. Nu efterforskes indbruddene og sagerne sammenholdes med de to indbrud i byggemarkeder, der blev begået i Gørlev ved Kalundborg natten til torsdag. Her blev også stjålet varer fra gården i de to byggemarkeder, og efterforskningen skal forsøge at afklare, om der kan være en sammenhæng mellem indbruddene.
Læs mere om de tidligere indbrudssager på fredagens døgnrapport.

Borgere, som ser den stjålne varebil med byggemarkedets navn ”Bo og Byg” på siden, eller vidner, der har set den lyse stationcar i forbindelse med indbruddet i Kalundborg natten til søndag omkring kl. 04.00, bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen.

Mindreårige i bil kørte galt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.45 skete et sammenstød på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved afkørsel 32 i Køge. En 74-årig mandlig bilist fra Køge kørte af ved afkørslen, da han blev påkørt bagfra af en personbil, der kom med højere fart. Bilerne forulykkede, men umiddelbart kom ingen noget alvorligt til, og der var ikke behov for ambulance.

Tre unge mænd stak af fra den bil, som var årsag til uheldet, men bilens 17-årige fører blev tilbage. Flere patruljer kørte til stedet, hvor vidner havde set de unge mænd gå fra stedet i retning mod transportcentret. Togdriften blev kortvarigt standset på strækningen, så en hundepatrulje kunne gå spor efter de flygtede.

Politiets indsatsleder fandt frem til tre 17-årige unge mænd ved transportcentret, som kunne mistænkes for at have været impliceret i uheldet. Den 17-årige unge mand fra Greve, som havde kørt bilen blev sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde taget kørekort. De unge som var stukket af forklarede, at de var gået i panik, da de kørte galt.

Faren til den 17-årige fører blev orienteret om uheldet, og han kom frem til stedet. Det var ikke første gang, at sønnen havde taget bilen uden at få lov. Faren blev sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort. Patruljen tog en snak med faren om, at han er forpligtet til at sikre, at sønnen ikke kan få adgang til bilen, før han har taget kørekort.

De tre passagerer blev ikke sigtet for noget i forbindelse med sagen, men deres forældre blev orienteret om episoden. Patruljen optog rapport om uheldet, hvor alle implicerede slap heldigt uden at komme noget til. Parterne vil høre mere fra politiet i sagen senere.

Falske hjemmehjælpere lavede tricktyveri – Hyldeblomsthaven, Havdrup – Solrød

Kl. 18.50 anmeldte pårørende til et ældre ægtepar, at de kort forinden havde været udsat for tricktyveri i deres hjem i Hyldeblomsthaven i Havdrup. Parret havde siddet og set TV, da der pludselig stod en kvinde i bag lænestolen i stuen. Kvinden sagde, at hun var fra hjemmeplejen, og hun afledte ægteparrets opmærksomhed, mens to andre kvinder gik ind i andre rum i boligen. De tre kvinder forlod herefter stedet, hvorefter ægteparret opdagede, at der manglede smykker og muligvis også kontanter.

Det var kun muligt at give et sparsomt signalement af den ene kvinde, som var i stuen hos ægteparret. Hun beskrives som ikke etnisk dansk med to fletninger i håret. Kvinden talte dansk.

En hundepatrulje blev sendt til stedet, hvor de gik spor fra huset, igennem haven og hen til en offentlig sti mod Havdrup Allé, hvor sporet stoppede. Det formodes derfor, at kvinderne havde et køretøj holdende her.

Vidner som har bemærket de tre kvinder i kvarteret ved Hyldeblomsthaven eller en bil holdende omkring stien tæt på Havdrup Allé, bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 00.23 sigtede og anholdt en patrulje en 24-årig mand fra Jylland for spirituskørsel i en personbil, da han rutinemæssigt blev stoppet på Asnæsvej i Kalundborg. Han blev løsladt igen, da han havde fået udtaget en blodprøve.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi