Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Lørdagens og søndagens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Stærkendevej, Vindinge, Roskilde
Lejregårdsvej, Lyndby, Kirke-Såby
Eriksmindevej, Greve

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rugbjergvej, Greve
Niels Juelsvej, Solrød Strand
Trønningevej, Kundby, Svinninge
Nørre Boulevard, Køge (forsøg)
Chr. d. 2. Vej, Kalundborg
Jyllingehøj, Jyllinge
Kastanievej, Greve
Kringlevej, Jyllinge
Toftholmsvej, Karlslunde
Falstersvej, Køge
Klosterparkvej, Kalundborg
Cobavej, Høng

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Karlslunde rasteplads, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde
Holbækvej, Ørslev Under Skoven, Ringsted
Gartnerlunden, Kundby, Svinninge
Bakkesvinget, Roskilde
Bragesvej, Ringsted
Skrænten, Strøby Egede, Køge
Lysalleen, Roskilde

 

Lørdag – søndag:

Tour de France – 2. etape på strækningen Roskilde – Nyborg

Se særskilt pressemeddelelse om afviklingen af etapen i et politimæssigt samarbejde mellem de tre politikredse Fyns Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi under overordnet ledelse af Fyns Politi.

 

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 09.33 blev en 28-årig mand fra Ringsted anholdt og sigtet for kørsel i en varebil, som han i påvirket tilstand førte ad Sct. Hansgade. Både alkometer- og narkometertesten gav begge udslag for påvirkning af hhv. alkohol og euforiserende stoffer, hvorfor den 28-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor.

Endvidere sigtede politiet også den 28-årige for kørsel uden førerret, idet han ikke havde generhververet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse på grund af narkokørsel.
Den 28-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne fra blodprøverne foreligger.

 

Vold mod opsynsmand – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.04 anmeldte en 68-årig, mandlig opsynsmand, at han ca. 20 minutter tidligere var blevet nikket en skalle af en mandlig bilist.
Opsynsmanden havde til opgave at kontrollere, at parkeringspladser ved sygehusets nordlige side kun blev benyttet af bilister med et ærinde på sygehuset under afviklingen af Tour de France-cykelløbet. Tilskuere til cykelløbet blev i stedet henvist til parkeringsarealer på den sydlige side af sygehuset.

Da en mandlig bilist tilsyneladende ikke havde et ærinde på sygehuset, blev bilisten vejledt om at finde en anden parkeringsplads. Bilisten kvitterede for henstillingen ved at nikke opsynsmanden en skalle, inden den mandlige bilist sammen med et par børn forlod stedet. Bilisten kom dog tilbage efter ca. 10 minutter og flyttede sin bil.
Politiet har nu optaget en rapport om vold og vil bl.a. via nummerpladen på bilistens bil forsøge at få identificeret den mand, der kan mistænkes for vold mod opsynsmanden.

 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.35 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra København K, da han i en personbil standsede på Karlslunde rasteplads i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen.
Da politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, fik han inden sin løsladelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Færdselsuheld – Hestehaven, Vråby, Hårlev – Stevns

Kl. 11.19 anmeldte en ejer af et stendige på en privat adresse på Hestehaven, at stendiget i løbet af natten mellem fredag og lørdag var blevet påkørt, uden at skadevolderen havde givet sig til kende.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at skaden var sket, efter at en bilist var kørt ad Hestehaven i sydøstlig retning. Der var ingen tegn på, at nogen var kommet til skade som følge af påkørslen af stendiget.

Efter undersøgelserne på uheldsstedet fandt politiet i nærheden en efterladt personbil, hvis airbags var blevet udløst. Endvidere havde bilen skader på den ene side svarende til skader, der ville opstå ved påkørslen af stendiget.

En 32-årig mand fra Køge blev senere identificeret som værende fører af en personbil på uheldstidspunktet. Han var ikke kommet til skade ved uheldet, som politiet nu har optaget rapport om for at få belyst de nærmere omstændigheder. Ingen øvrige trafikanter var involveret i påkørslen af stendiget.

 

Stjålet knallert fundet – Højby Sj. – Odsherred

Kl. 12.05 henvendte en 72-årig mand fra Højby Sj. sig til politiet, fordi han i løbet af natten havde fået stjålet sin knallert. I knallerten havde ejeren sat sporingsudstyr, som nu indikerede, hvor knallerten skulle befinde sig.
Politiet kørte til den lokalitet, hvor knallerten ifølge sporingsudstyret skulle befinde sig. Det var hos en 33-årig mand fra Højby Sj., som i haven havde forsøgt at skjule knallerten. Fundet på den 33-åriges adresse medførte en sigtelse mod ham for at have stjålet knallerten, som den retmæssige ejer således fik lov til at tage med sig hjem igen.
Den 33-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Færdselsuheld – Storegade / Bobjergvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 14.33 mistede føreren af en fransk motorcykel, der var en del af Tour de France-cykelløbet, kontrollen over motorcyklen ved passage med afpasset hastighed af rundkørslen ved Storegade – Bobjergvej. Den trehjulede motorcykel væltede, og føreren røg af. Motorcyklens motor var ikke gået ud, og på ukendt måde kom motorcyklen på højkant igen og fortsatte uden fører ind i to mandlige tilskuere på 65 og 67 år.
Hverken føreren af motorcyklen eller de to tilskuere kom noget alvorligt til som følge af dette uheld, som politiet har registreret omstændighederne ved.

 

Unge kvinder befølt ved stranden – Havnevej, Havnsø, Føllenslev - Kalundborg

Kl. 17.40 anmeldte pårørende til en mindreårig pige, at nogle andre gik rundt og filmede piger på stranden.
En patrulje kørte til stranden ved Havnsø Havn, hvor politiet ikke fandt grundlag for at mistænke nogen for ulovlige optagelser eller at have delt noget krænkende.

Politiet fik derimod kontakt til hele tre unge kvinder på 15, 18 og 18 år fra lokalområdet. De kunne alle samstemmende oplyse, at en ung mand uden deres samtykke havde befølt dem på kroppen ved havnebadet, så deres blufærdighed var blevet krænket.
De forulempede kvinder udpegede alle en ung mand, som fik identificeret som en 15-årig dreng fra Nordjylland. Med baggrund i de unge kvinders forklaringer blev han sigtet for tre overtrædelser af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Stemningen på havnen blev efterhånden noget ophedet med baggrund i både den indledende anmeldelse om nogens filmeri på stranden sammenholdt med sagerne mod den 15-årige. Politiet så sig derfor nødsaget til at eskortere den 15-årige og de øvrige personer, som han var i selskab med, væk fra havneområdet for at undgå overgreb eller overfald mod ham eller hans selskab.
Det lykkedes at få dem væk, hvorefter politiet omkring kl. ca. 20.00 kunne forlade området, hvor roen igen var blevet genoprettet.

 

Færdselsuheld / mulig narkokørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 19.29 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en bilist, der var forulykket under kørsel ad Sydmotorvejen i sydlig retning.
Det viste sig, at kun den forulykkede bilist var involveret i uheldet, og at den forulykkede bil nu lå på taget ude i grøften.

En 19-årig kvinde fra Brøndby havde været fører af personbilen og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet med diverse knubs. På skadestuen fik hun dog udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet hun måske kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen.

Bilen havde fået større skader som følge af ulykken, der skete, da den 19-årige af ukendte årsager trak mod højre og endte i rabatten, hvor bilen rullede rundt og endte på taget.
Politiet afsluttede arbejdet på uheldsstedet kl. ca. 21.45, hvor trafikken ved uheldsstedet blev normaliseret.

 

Spirituskørsel – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 20.02 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Føllenslev for at køre rundt på en lille 30-knallert i spirituspåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende løsladt, så han kan nu afvente resultatet i en analyseerklæring, før han hører nærmere fra politiet.

 

Sulten mand sigtet for bedrageri – Skomagergade, Roskilde

Kl. 20.46 sigtede politiet en 32-årig mand fra Sverige for bedrageri over for en spiserestaurant, hvor han som gæst havde fået serveret noget mad og drikkevarer.
Da han var på vej væk, blev han tilbageholdt og kunne ikke betale regningen, hvorfor personalet på restauranten tilkaldte politiet.
Da den svenske mand hverken havde kontanter eller betalingskort på sig, fandt politiet grundlag for at sigte ham for bedrageri over for restauranten, som nu har et erstatningskrav på 464 kr. Prisen for måltidet og drikkevarerne bliver senere ”forøget” med en afgørelse i bedragerisagen.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skovbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.55 var en bilist forulykket under kørsel ad Skovbovej, idet en hæk på en privat adresse ved et firbenet kryds var blevet påkørt.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Bjæverskov under svingning i krydset havde mistet kontrollen over en personbil, så han først ramte en vejpæl og dernæst hækken.

Han slap uskadt fra ulykken og deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag til over det tilladte. Den 19-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

 

Stenkast fra bro – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.47 fik politiet to anmeldelser fra bilister om, at deres biler var blevet ramt af formentlig sten i forbindelse med passage under en bro over Skovvejen.
Begge biler var blevet ramt af noget, der ifølge bilisterne havde lydt som sten. Den ene bils frontrude var gået i stykker, så der var glasskår inde i kabinen. Ingen var dog kommet til skade.

Politiet afspærrede herefter Skovvejen mellem Amtsvejen/Skovvejen og Jyderup-afkørslen ved Skovvejen ved brug af skiltevogne, så der kunne foretages en undersøgelse af vejen for eventuelle genstande, der kunne mistænkes for at være årsagen til skaden på den ene bil. En hundepatrulje deltog i undersøgelserne på Skovvejen, som kl. ca. 02.15 blev åbnet for trafik.
Politiet afventer nu resultaterne af de foretagne undersøgelse i et forsøg på at kunne identificere eventuelle mistænkte i sagen om formentlig stenkast fra en bro mod bilister på Skovvejen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set personer opholde sig på eller ved broen over Skovvejen i Jyderup i tiden op til anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 01.06 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Herfølge for spirituskørsel i en personbil ad Værftsvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Vold – Bredgade, Kalundborg

Kl. 02.57 anmeldte en 17-årig ung mand fra Kalundborg, at han var blevet slået i hovedet og skubbet af en ukendt mand, som han tilfældigt havde mødt.
Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at den 17-årige på vej hjem fra en fest tilfældigt ved vareindleveringen til en materialistforretning i Bredgade havde mødt tre mænd.

Der var opstået en uoverensstemmelse, således at den 17-årige til sidst var blevet slået i ansigtet, hvorved han pådrog sig rødmen og lettere hævelse.
Politiet har nu optaget en rapport om vold i et forsøg på at identificere en 20-25 årig mand, 180-185 cm høj og med lyst, mellemlangt hår som den, der slog den 17-årige. Den mistænkte var i selskab med en anden 18-25-årig mand samt en tredje mand, der ikke er beskrevet nærmere.

Personer, der måtte have bemærket de tre mænd ved vareindleveringen natten til søndag, bedes henvende sig til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Bjælkerupvej, Klippinge – Stevns

Kl. 05.50 var en bilist forulykket og havde i den forbindelse påkørt både en kantpæl og et P-skilt, inden bilisten var kørt ind i et træ.
Politiet traf på uheldsstedet en 20-årig kvinde fra Store-Heddinge, som ambulancepersonalet var ved at tilse, inden hun blev bragt til skadestuen til yderligere undersøgelse. Her fik hun også på politiets begæring udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og eventuel påvirkning af narkotika under kørslen.

Der var ingen øvrige trafikanter involveret i uheldet, der skete, efter at den 20-årige var kørt ad Bjælkerupvej i nordlig retning. Af kendt årsag var hun forulykket og havde påkørt de forskellige genstande.
Den 20-årige blev udskrevet efter undersøgelsen på skadestuen og kan nu afvente analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver.

 

 

Søndag – mandag:

Slingrende spritbilist stoppet af handlekraftig bilist – Gørlev Sj- Kalundborg

Kl. 12.38 fik politiet anmeldelse om, at en borger havde stoppet en spiritusbilist, som havde kørt slingrende og været til fare i trafikken på Gørlev Landevej mod syd i Gørlev, Kalundborg.

Den mandlige bilist, som havde set en varebil komme slingrende ved rundkørslen ved Kalundborgvej, hvor varebilen kørte over i de modkørendes vejbane. Han satte efter varebilen og kørte sin bil ind foran varebilen for at standse den farlige kørsel.

Varebilen kørte ind i den mandlige bilists bil under standsningen, men ingen personer kom noget til. Bag rattet sad en tydeligt spirituspåvirket 54-årig kvinde fra Kalundborg. En patrulje kom hurtigt frem til stedet, hvor kvinden blev bedt om at blæse i alkometeret, som viste en promille væsentlig over 2,0 promille. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt.

Promillens størrelse gør, at sagen er behandles som vanvidskørsel. Det betyder, at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation og at kvinden kørekort blev inddraget på stedet. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 54-årige høre mere fra politiet i sin sag. Om bilen kan endeligt konfiskeres afgøres af retten, når sagen skal afgøres.

 

Damp fra varmt tag gav mistanke om brand – Tinvej, Ringsted

Kl. 16.35 kom et alarmopkald om brand i en lagerhal ved en industribygning på Tinvej i Ringsted, hvor en medarbejder havde set hvid røg fra taget. Politi og brandvæsen kørte til adressen, men så ingen synlige flammer. Brandvæsnet kunne ikke finde nogen tegn på brand og virksomhedens brandmelder var heller ikke aktiveret. Det viste sig, at den hvide røg var damp fra et regnvådt varmt tag, så indsatsen blev afsluttet.

 

Bil ramt af hardball-skud – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.09 anmeldte en familie fra Nordsjælland, at deres bil netop var blevet ramt af skud fra en hardball-pistol. Familien kørte ad Skovvejen mod øst i Nr. Jernløse, da en bil kørte op på siden af familiens bil, hvorunder bilen blev ramt af skud fra en hardballpistol.

Bilen som kørte op på siden af familiens bil var en hvid Mercedes, der efterfølgende kørte hurtigt fra stedet. Der kom stenslag i bilens forrude, men ingen kom noget til.

Politiets indsatsleder kørte til stedet, hvor familien blev afhørt. Patruljer ledte i området efter den hvide Mercedes, men fandt den ikke. Politiet undersøger nu sagen nærmere. Vidner som har set en hvid Mercedes personbil køre i høj fart af Skovvejen mod øst ved Nr. Jernløse/Regstrup, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet. Særligt oplysninger om antal personer i bilen og signalement af personerne, har stor relevans for politiets efterforskning. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Knivloven – Henriettevej, Holbæk

Kl. 00.30 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Svinninge i en personbil på Henriettevej i Holbæk i et rutinetjek. Den 28-årige mand havde en hobbykniv i handskerummet, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven blev beslaglagt med henblik konfiskation. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi