Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:
             

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Eriksholmvej, Vipperød
Kystvejen, Strøby Egede
Fårevejle Kanalvej, Fårevejle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fluebækvej, Benløse
Mosede Bygade, Greve
Lundemosen, Greve
Ventegodtsvej, Solrød Strand
Vænget, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Pilebakken, Fårevejle Stationsby
Trønningevej, Kundby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen 

Tyveri fra køretøjer:

Østerled, Gørlev
Ametystvej, Jyllinge
Boserup Skov, RoskildeLokesvej, BenløseHovedvejen, LejreBoserupvej, RoskildeOnsdag til torsdag:

Kvie løb løbsk – Vor Frue

Kl 11.29 kommer der anmeldelse om, at en kvie fra Roskilde Dyrskue har taget flugten. Den stak af i sydlig retning og blev sidst set forsvinde ind i en rapsmark ved Brordrupvej. Politiet har ikke yderligere oplysninger om, hvad der siden er sket med koen.

Færdselsuheld – Ejbyvej, Bjæverskov

Kl 11.44 skulle en 64-årig landmand i en mindre lastbil svinge til venstre ud på sin mark. Han sænkede farten for at svinge, men blev i det samme ramt bagfra af en 45-årig kvinde fra Køge, der kom kørende på motorcykel. Der skete kun mindre skader ved sammenstødet. En ambulance blev dog tilkaldt for at sikre sig, at kvinden havde det godt. 

Færdselsuheld – Roskildevej, Havdrup

Kl 11.45 skete der et harmonikasammenstød, da en 61-årig mand skulle svinge til højre ind på en ejendom. Bag ham kom en 41-årig mand fra Store-Heddinge kørende. Han standsede helt op for at vente på, at den 61-årige svingede væk fra vejen, men blev i det samme påkørt bagfra af en varevogn, der skubbede 41-åriges bil op i den forankørende. Der blev sendt en ambulance til stedet, men alle slap tilsyneladende fra uheldet uden alvorlige skader. 

 

Færdselsuheld – Malervej, Køge

Kl 12.19 fik politiet melding om, at en lastbil var forulykket i forbindelse med kørsel til en byggeplads i området. Chaufføren i lastbil kunne ikke ved egen hjælp komme ude af førerhuset. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt for at udtage forruden på lastbilen, så man ad den vej kunne få chaufføren befriet. Han blev i ambulance kørt til behandling på sygehuset. 

Bilist uden kørekort – Stensbjergvej, Køge

Kl 12.40 standsede en patrulje en personbil, der blev ført af 18-årig mand fra Køge til trods for, at han ikke havde noget kørerkort. Da der samtidigt var mistanke om, at manden var påvirket, blev han medtaget til Køge Sygehus, så der også kunne udtages blodprøve af ham. I bilen var også en 25-årig mand fra Herfølge, der stod som ejer af bilen. Han blev derfor sigtet for at have overladt bilen til en person uden kørekort.

Brand i sommerhus – Skrænten, Strøby

Kl 12.52 opstod der brand i et sommerhus. Branden startede i et anneks, men flammerne fik også spredt sig til selve sommerhuset, der udbrændte delvist, inden brandvæsnet fik slået ilden ned. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 91-årig mand på stedet havde brugt en ukrudtsbrænder til trods for, at der var meget tørt på stedet. Manden blev derfor sigtet for at have overtrådt beredskabsloven.

Gratist trodsede indrejseforbud – Grubberholm Station, Hårlev

Kl 12.54 oplyste Lokalbanen, at man stod med en mandlig passager uden billet, der ikke ville forlade toget. Politiet kørte frem til stedet og kunne konstatere, at den 33-årige mand fra Rumænien havde et gældende indrejseforbud fra 2019. Manden blev anholdt og medtaget til politistationen. Han blev frihedsberøvet i tre døgn jvf udlændingelovens bestemmelser med henblik på udsendelse af landet igen. 

 

Røveri – Ringsted Station, Ringsted

Kl 15.50 anmeldte en 18-årig kvinde, at en 33-årig mand havde taget hendes indkøbspose, som hun lige have sat fra sig. Manden ville ikke umiddelbart give hende posen tilbage og tog pludseligt en økse op fra sin egen taske. Flere patruljer blev sendt til stedet og manden blev anholdt, da han var i gang med at gå fra stedet. Manden blev anholdt og sigtet for røveri. Efter endt sagsbehandling blev han løsladt igen, men øksen blev dog forinden konfiskeret af politiet. 

Sidste skoledag – Strandparken, Kalundborg

Kl 17.52 var politiet tilstede ved sidste skoledag-arrangementet i Kalundborg, hvor mange skoleelever var samlet. Betjentene tog kontakt til en 15-årig dreng fra oplandet, og det viste sig, at han havde en kniv med bladlængde på 8,5 cm på sig samt en halv joint. Drengen blev sigtet for begge dele.

Hærværk – Ringsted Station, Ringsted

Kl 21.28 måtte politiet igen til Ringsted Station, da en togfører anmeldte, at en mand var blevet ophidset over, at han skulle vise billet. Manden havde taget en nødhammer fra toget og smadret en rude i en dør i toget. Patruljen kunne i toget anholde en 21-årig mand fra Roskilde, der blev sigtet for forholdet.

Røveri – Køge Station, Køge

Kl 22.07 anmeldte en 16-årig ung mand, at han netop havde sat sig i s-toget på Køge Station, da en anden mand havde sat sig ved siden af ham og truet ham til at tage sin jakke af – ellers ville han blive stukket med kniv. Den ukendte mand tog jakken med og steg af på Karlslunde Station. Manden beskrives som 16-17 år med brun hudfarve. Han var dansk-talende og iført sort hue fra CP Company, sort trøje og sorte joggingbukser. 

Torsdag til fredag:

Vanvidskørsel – Københavnsvej, Solrød

Kl 14.38 fik politiet melding fra en bilist kørende på Københavnsvej i Solrød om, at han lå bagved en bil, der slingrede voldsomt. Han fulgte efter bilen helt frem til en adresse i Solrød Strand og mens han ventede på, at politiet nåede frem, holdt han øje med bilen og så den kvindelige fører stige ud. Han tog kontakt til hende og holdt snakken kørende, indtil patruljen kom til stedet. En udåndingstest viste en promille på et godt stykke over 2,0 og den 41-årige kvinde blev derfor taget med på sygehuset til udtagelse af blodprøve. Dermed kan kvindens kørsel sidestilles med vanvidsbilisme og politiet beslaglagde derfor hendes bil med henblik på senere konfiskation. Der skal lyde stor ros til den handlekraftige borger. Ved at holde kvinden under opsyn kunne han oplyse til politiet, at hun ikke havde indtaget alkohol siden hun trådte ud af bilen og dermed også må have været påvirket, mens hun kørte. 

Vanvidskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge 

Kl 19.15 bemærkede en politipatrulje, at en rumænsk bil kørte slingrende på Køge Bugt Motorvejen. En udåndingstest af den 24-årige fører viste en promille over 2,0. Dermed kunne bilen beslaglægges efter reglerne om vanvidskørsel. Der blev i bilen fundet forskellige koster, som muligvis kan stamme fra tyveri. Det skal nu undersøges nærmere. Da politifolkene visiterede manden fandt de ham desuden i besiddelse af en lommekniv, som han ikke kunne bære uden at anerkendelsesværdigt formål. 

Vanvidskørsel – Ny Holbækvej, Grevinge

Kl 20.05 standsede en patrulje en varevogn, da der var mistanke om, at føreren var påvirket. En udåndingsprøve viste en promille på over 2,0. En narkometertest på den 54-årige mand fra Holbæk viste desuden, at han også var påvirket af narko. Manden erkendte på stedet, at han havde kørt spirituskørsel og protestede ikke over beslaglæggelsen af bilen. 

Uorden på sygehus – Køgevej, Roskilde

Kl 20.07 anmeldte personalet på Roskilde Sygehus, at tre mænd var kommet ind og begyndt at skubbe rundt på stativer på sygehuset, iklæde sig sygehuskitler mm. Mændene tog også en lampe ned, som hang inde på sygehuset, og to den med sig. En patrulje fandt mændene på Køgevej i umiddelbar nærhed af sygehuset, hvor de også var i besiddelse af en computer og en tablet, som de også mistænkes for at have stjålet. Der er tale om tre lokale mænd på hhv 31, 38 og 88 år. De blev alle skønnet påvirkede af narko og medtaget til anbringelse i detentionen hos politiet. 

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi