Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kirkevangen, Gørlev Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Greve Bygade, Greve
Anders Larsensvej, Holbæk
Maglekærvej, Solrød Strand
Kulbyvej, Høng

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Slotshaven, Holbæk
Hækkerupsvej, Ringsted

Tyveri fra køretøjer:

Nøddeparken, Borup


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.38 tirsdag morgen havde en 27-årig mand fra Haslev som fører af en personbil for sent opdaget, at trafikanterne foran ham lidt før afkørsel 27 Greve N kørte langsommere.

Han påkørte derfor bagenden af en anden personbil, som en 38-årig mand fra Karise førte i samme retning. Påkørslen medførte, at den 38-åriges bil blev skubbet tværs gennem en vognbane til venstre og videre ind i autoværnet midt på motorvejen.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, men den 38-åriges bil måtte bugseres væk, så kl. ca. 07.15 var motorvejen atter farbar i alle fem spor. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Indbrud i kommunal kontorbygning – Hækkerupsvej, Ringsted

Kl. 07.18 fik politiet en anmeldelse om, at der i løbet af natten var forøvet et indbrud i en kommunal bygning, hvorfra nogle computere var blevet stjålet.

Politiet kunne konstatere, at et vindue var blevet opbrudt på et ukendt tidspunkt i løbet af natten mellem mandag og torsdag, og flere kontorlokaler var blevet gennemrodet. Herfra var nogle computere, en telefon, kontanter og et gavekort blevet stjålet.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i et forsøg på at identificere en mistænkt. Efterforskningen vil også få afklaret, hvorvidt eventuel videoovervågning i området kan bidrage med oplysninger til opklaring af sagen.

Brand i sauna – Faurbjergvej, Tuse Næs, Holbæk

Kl. 09.29 slog en nabo til en 44-årig mandlig saunaejer alarm til brandvæsnet, da en udendørs sauna var brudt i brand.

Brandvæsnet fik slukket branden i udendørssaunaen, efter at naboen havde gjort et forsøg herpå inden brandvæsnets ankomst. Der opholdt sig ikke personer i saunaen ved brandens opståen.

Politiet fik klarlagt, at saunaen havde været i brug aftenen forinden, hvorfor politiet formoder, at en glød fra varmekilden var eneste mulig for brand i saunaen. Da ingen personer var kommet til skade, og skaderne var begrænset til selve saunaen, foretog politiet sig ikke yderligere i sagen.

Truende mand blev afruset – Klosterparksvej, Kalundborg

Kl. 10.53 fik politiet anmeldelser fra både en 30-årig kvinde og en 62-årig mand fra Kalundborg om en mand, der truende havde henvendt sig ved deres bopæle.

Begge anmeldere var i familie med hinanden og kendte den truende mand, som politiet traf i Klosterparkvej-området. Der var tale om en spirituspåvirket, 34-årig mand fra Midtjylland, som blev frihedsberøvet med henblik på afrusning, da politiet vurderede, at hans adfærd i området skabte for megen utryghed.

Efterfølgende fik politiet klarlagt, at årsagen til mandens truende henvendelser til de to anmeldere var af personlige årsager efter et ophørt bekendtskabsforhold parterne imellem.

Efter afhøring af anmelderne vurderede politiet, at der var tale om trusler på livet, så den 34-årige blev efter afrusningen sigtet for og afhørt til en sag om trusler på livet. Herefter blev han løsladt og sendt med toget retur mod Jylland. Senere vil der komme et strafferetligt efterspil for den 34-åriges vedkommende.

To udlændinge arbejdede ulovligt - Roskilde

Kl. 11.21 dukkede udlændingeafdelingen fra Midt- og Vestsjællands Politi uvarslet op på en byggeplads i den centrale del af Roskilde by for at kontrollere, hvorvidt ulovlig arbejdskraft blev anvendt på stedet.

Blandt flere beskæftigede på stedet traf politiet en 39-årig mand fra Kroatien og en 61-årig mand fra Bosnien-Herzegovina, som begge blev anholdt for overtrædelse af udlændingelovgivningen, fordi ingen af dem havde de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark.

Begge blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovgivningen og fik sagerne afgjort straks, men de anholdte forblev i politiets varetægt, idet deres sager er blevet forelagt for Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt de skal udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Mistænkelig mand i indkøbscenter – Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 11.55 fik politiet en anmeldelse om en mand, der gik rundt i indkøbscentret Ro’s Torv med noget, der kunne minde om et etui til et håndskydevåben.

Politiet kørte til indkøbscentret med flere patruljer og fik kort efter på udramatisk vis kontakt til en 32-årig mand fra Holbæk i indkøbscentret. Han var ikke i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben, men var iført en sele med en pung på overkroppen, hvilket var synlig for alle tilstedeværende i indkøbscentret.

Efter en forklaring over for den 32-årige, der ikke blev sigtet for noget, fik han lov til at gå videre, men med en opfordring fra politiet til at bære sin pung på en anden måde, så den ikke utilsigtet kunne skabe bekymring hos andre.

Ketchup anvendt til tricktyveri – Odinsvej, Ringsted

Kl. 12.22 anmeldte en 73-årig kvinde fra Ringsted, at hun ca. 15 minutter tidligere var blevet udsat for et tricktyveri, hvor en fremmed mand som afledningsmanøvre havde ”spildt” ketchup ud på hendes ryg.

Den fremmede mand blev beskrevet som en mand, 35-45 år, 170-180 cm høj, brun i huden, sort mellemlangt hår, iført sort T-shirt og blå jeans.

Politiet har nu afhørt det kvindelig offer og fået undersøgt en ketchupflaske, som den mistænkte har haft fat i. Endvidere prøver politiet at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved tricktyveri, hvori ketchuppen er blevet brugt som afledningsmanøvre.

Grundlovsforhør – Besiddelse af narkotika – Holbæk

Kl. 12.34 henvendte en patrulje sammen med en narkohundefører sig på en privat adresse i den centrale del af Holbæk.

Baggrunden var en mistanke om, at den 44-årige mandlige beboer kunne være i besiddelse af narkotika. Mistanken blev bestyrket allerede inden, at politiet fik kontakt, idet narkohunden virkede meget interesseret uden for hoveddøren.

Den 44-årige blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse og blev efterfølgende fundet i besiddelse af 116 gram kokain, 92 gram hash, et narkoregnskab, kontanter samt remedier til narkotikasalg.

Politiet anholdt den 44-årige, der blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre, idet politiet ud fra kontanterne og oplysninger i narkoregnskabet kunne mistænke ham for tidligere at have solgt kokain og hash inden anholdelsen.

Politiet og anklagemyndigheden vurderede ud fra disse omstændigheder, at den 44-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk onsdag formiddag.

Færdselsuheld – Skamstrupvej, Skellingsted, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.59 var to bilister stødt sammen på Skamstrupvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 66-årig kvinde fra Dianalund var kørt i en personbil ad Skamstrupvej mod syd, da hun foretog et venstresving ind mod en privat adresse.

Under svingningen stødte hun sammen med en modkørende personbil, som en 67-årig kvinde fra Tølløse førte i nordlig retning. Hun snurrede rundt og endte i rabatten, hvor en kantpæl blev påkørt.

Den 67-årige blev sammen med andre kørt til skadestuen, men kun den 67-årige blev indlagt på sygehuset til behandling for en tilskadekomst som følge af uheldet.

Ingen af bilerne kunne køre fra stedet, men kl. ca. 16.45 var der ryddet op på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 15.09 var to bilister stødt sammen i den tætte trafik på Sydmotorvejen i det sydgående spor omkring afkørsel 33 Lellinge.

En 60-årig mandlig bilist fra Vordingborg opdagede for sent, at en forankørende kvindelig bilist havde nedsat hastigheden på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagenden af hendes bil.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og de to involverede biler med mindre skader var væk fra kørebanen kl. ca. 15.45, så trafikken kunne normaliseres.

Grundlovsforhør - Butikstyveri udviklede sig til røveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 16.22 rykkede politiet ud til byggemarkedet Bauhaus, hvis medarbejdere havde tilbageholdt en mand, der havde forsøgt at slå sig fri under flugten fra stedet med stjålne varer.

Politiet anholdt en 30-årig mand fra Litauen, som sammen med en anden p.t. ukendt mand havde taget en tang og elektronisk måleværktøj med gennem kassen uden at betale herfor.

Da en mandlig butikskontrollant ville tilbageholdte den mistænkte, blev butikskontrollanten tildelt et slag i hovedet, inden den 30-årige flygtede ud på parkeringspladsen med butiksansatte bagefter.

Flugten fra byggemarkedet opdagede en 18-årig mand fra Hvalsø og hjalp til med at få fat i den flygtende mand, som ved mødet med den 18-årige også tildelte ham et slag i hovedet.

Den anholdte var stadig i besiddelse af en tang, mens måleværktøjet i forbindelse med flugten var forsøgt gemt under et køretøj på parkeringspladsen.

Ud fra disse omstændigheder, hvor den 30-årige under flugten anvendte vold for at sikre sig de stjålne varer, anser politiet sagen som et røveri.

Den 30-årige litauer forblev i politiets varetægt efter afhøring til røverisagen, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Det lykkedes hverken de butiksansatte eller politiet at finde den anden mistænkte mand, der under tilbageholdelsen af den nu anholdte forsvandt på ukendt måde i området.

Narkokørsel – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 18.35 blev en 25-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Høng Landevej.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.50 var en udenlandsk kvinde blevet tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet nogle varer i et supermarked.

Politiet fik kontakt til en 21-årig kvinde fra Rumænien, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark. Hun blev anholdt som mistænkt for butikstyveri, da hun efter betaling for nogle varer fik aktiveret tyverialarm på vej ud af supermarkedet.

Kvinden var yderligere i besiddelse af nogle kosmetiske produkter til en samlet værdi af 587 kr., som hun ikke havde betalt for.

Politiet sigtede kvinden for butikstyveri, og hun fik afgjort sin sag straks, hvorefter politiet løslod hende.

Narkokørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.47 blev en 30-årig mand fra Kolding sigtet for narkokørsel i en personbil ad Skarridsøgade, efter at en narkometertest, som han deltog i, havde givet udslag for påvirkning af kokain under kørslen.

Den 30-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Bål i skolegård – Kirkestræde, Køge

Kl. 23.51 slog en nabo til en skole alarm til politiet, efter at hun havde set nogle personer opholde sig i skolegården. Her var et mindre bål tændt, men de tilstedeværende fik bålet til at blusse voldsomt op, så anmelderen fandt situationen farlig.

Politiet kørte straks til skolegården, hvor der ikke blev truffet nogen personer. Der var fortsat ild i et bål, så politiet måtte bruge en pulverslukker for at slukke ilden. Der var ikke sket nogen skade på skolens bygninger, og bålet bestod af forskellige brandbare effekter, der var anbragt på stedet.

Politiet har nu optaget rapport om branden og vil forsøge at få identificeret de personer, der har været til stede i skolegården, og som formentlig kan mistænkes for at have en rolle i den uhensigtsmæssige etablering af et bål i skolegården.

Narkobilist med våben i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 01.25 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet efter kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Karlslunde.

Føreren var en 26-årig mand fra Ishøj, som blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i bilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet undersøgte også bilen nærmere og fandt herunder en totenschlæger, som en 29-årig mand fra København SV blev sigtet for at være i ulovlig besiddelse af. Våbnet blev beslaglagt som bevis i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi