Nyt fra Gørlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fugleparken, Karlslunde
Stouvænget, Gundsømagle, Roskilde
Kildetoften, Solrød Strand
Mågevej, Viby Sj.
Baunevej, Ågerup, Roskilde
Ternevej, Køge
Emilsgade, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Slagelsevej, Jyderup
Seminarieparken, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Tølløsevej, Tølløse
Sandet, Bjæverskov
Skovkildevej, Vråby, Hårlev


Vig Festival – Ravnsbjergvej, Vig – Odsherred

Midt- og Vestsjællands Politi har bortset fra knivstikker-sagen torsdag aften ikke haft de store opgaver i forbindelse af med afviklingen af Vig Festival.

Politiet har præventivt været til stede primært i aften- og nattetimerne på festival- og campingområdet i hele perioden, og det har kun medført et fåtal af sager og opgaver:

Onsdag formiddag var den forebyggende afdeling til stede sammen med en narkohund, som var årsag til fund af ca. 1 g hash.

Natten til lørdag måtte politipersonalet blande sig i et slagsmål mellem flere personer på Ravnsbjergvej ved Holbækvej. Politiet fandt dog grundlag for at sigte tre mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så de sigtede nu kan forvente at få en bøde.

Natten til søndag måtte politiet assistere festivalvagterne med at bortvise tre personer, der var uønskede på festivalområdet.

Søndag formiddag i tidsrummet kl. ca. 10.00-11.30 foretog færdselspolitiet en kontrol af bilister på vej væk fra festivalområdet. Fokus for kontrollen var spiritus- og/eller narkokørsel, men ingen trafikanter blev sigtet for noget i den anledning.

Politiets båd var på vandet

Midt- og Vestsjællands nye båd var på vandet to gange i løbet af weekenden.

Fredag eftermiddag og aften blev der sejlet ud for Greve. En motorbåd blev standset og kontrolleret og alt blev fundet i orden. Også fem vandscootere blev undersøgt – de havde også alle sammen styr på certifikater, redningsveste og forsikringspapirer.
Båden gik flere gange ind til havnene i Køge, Mosede og Hundige og fik en snak med sejlerfolket, der alle udtrykte stor tilfredshed med, at politiet var på vandet – og især med at de mange vandscootere også blev kontrolleret.

Søndag eftermiddag og aften blev der sejlet i området fra Hundige til Køge, hvor der igen var mange lystfartøjer på vandet. Seks motorbåde, en sejlbåd, to SUP boards og en kajak blev også kontrolleret for medbragte redningsveste, uden at det blev nødvendigt at skrive nogle sager. Samtidigt fik politiet kontrolleret 12 vandscootere. En enkelt blev i den forbindelse sigtet for at sejle uden vandscooterbevis og ansvarsforsikring.


Fredag – lørdag:

 

Hastighedsovertrædelser – Blakledsvej, Lejre

Kl 10.10 var færdselspolitiet tilstede for at måle bilisternes hastighed med lasermåleren. En 44-årig lokal mand blev målt til at køre med 86 km/t, hvor man kun må køre 50. Kort efter kom en 35-årig mand fra Hornsherred kørende. Han blev målt til 85 km/t samme sted. Begge kan nu se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Standsede motorcykel – Østerlyngvej, Nykøbing Sj, Odsherred

Kl 11.14 bemærkede en patrulje en 35-årig mand fra Fårevejle, der kom kørende på en motorcykel uden nummerplade. Det viste sig, at manden ikke havde kørekort til motorcykel, og det blev han sigtet for. Da manden heller ikke kunne bevise, at han var ejer af motorcyklen, der desuden havde et ulæseligt serienummer, så blev køretøjet taget med til nærmere undersøgelse hos politiet.

Slagsmål – Jernbanegade, Roskilde

Kl 11.45 modtog politiet en anmeldelse fra 23-årig mand Kalundborg, der havde kørt i bus med et meget højrøstet par. Han havde bedt parret om at dæmpe sig, og det fik den mandlige del af parret til at give den 23-årige et slag. Da parret stod af bussen, fulgte den 23-årige efter dem. Og da en af politiets patruljer kort efter kom frem, kunne de konstatere, at alle tre parter på ny var i slagsmål med hinanden. Det endte med, at kvinden – en 40-årig kvinde fra Roskilde – måtte en tur på skadestuen til behandling for nogle mindre skader. Både hun, hendes 31-årige kæreste, der ligeledes er fra Roskilde, og den 23-årige blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen om at indlade sig i slagsmål med hinanden.

Færdselsuheld – Solrød Strandvej, Solrød

Kl 14.25 skete der et færdselsuheld, da en 25-årig mand fra København kom cyklende men blev ramt af en højresvingende bil ført af en 43-årig kvinde fra Roskildes sydlige opland. Den 25-årige blev kørt til kontrol på sygehuset, men han slap heldigvis fra uheldet uden alvorlige skader.

Miljøsag – Nordrup, Ringsted

Kl 15.13 kørte politi og brandvæsen til et landbrug, hvor der var pumpet gylle op i en allerede fyldt gylletank. Det betød, at noget af gyllen løb ned i en brønd, der mundede ud i en nærliggende å. Brandvæsnet sørgede for at fjerne det overskydende gylle, og en repræsentant for landbrugen blev sigtet for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven.

Bedrageri – Jyllinge, Roskilde

Kl 19.22 blev det anmeldt, at en 84-årig kvinde var blevet opsøgt af to mænd, der gav sig ud for at være politifolk. De havde oplyst kvinden om, at de havde brug for at få udleveret kvindens dankort, som der efterfølgende blev hævet knap 15.000 kroner på. Mændene beskrives som ”danske af udseende” men med udenlandsk accent.

Påvirket bilist – Holbækvej, Vig, Odsherred

Kl 19.25 standsede politiet en 43-årig mand fra Odsherred, da der var mistanke om, at han som fører af en personbil var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev taget med på sygehuset til udtagning af blodprøve.

Knallertkontrol – Asnæs Centret, Asnæs

Kl 23.41 var færdselspolitiet forbi Asnæs for at kontroller knallerter. I alt tre knallerter blev taget med retur til nærmere kontrol, da der var mistanke om, at de kunne køre hurtigere end hvad der er lovligt.

Trusler – Aspevej, Solrød Strand

Kl 23.50 blev politiet tilkaldt, da 16-årig dreng var blevet skubbet op ad et hegn og truet med en champagnesabel. Drengen fortalte, at han forinden sammen med nogle venner havde moret sig med at ringe på folks dørtelefoner. Men pludseligt var en mand kommet ud og med champagnesablen truet drengen med at ville stikke ham med, hvis han ringede på igen. Da patruljen ankom til stedet, traf politifolkene en mandlig beboer, som stadigt stod med sablen i hånden. Men da de råbte ham an, valgte han at smide den fra sig. Manden er nu sigtet for trusler.

Indbrudsforsøg – Duebrødrevej, Roskilde

Kl 23.53 standsede politiet en bil, hvor der sad to mænd i. Der var mistanke om, at føreren var påvirket af hash og der blev da også fundet en joint i bilen. Men hvad var mere interessant var, at der også blev fundet udstyr, der kunne give mistanke om, at mændene var på vej ud for at begå et indbrud. Begge mænd blev derfor anholdt og taget med ind til afhøring. Der var tale om to 26-årige mænd fra hhv Aarhus og Storkøbenhavn. Mændene blev sigtet for forsøg på indbrud og løsladt efter endt afhøring, mens efterforskningen fortsætter.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.30 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et sammenstød mellem en bilist og en cyklist på Rørvigvej i Nykøbing Sj. ud for sidevejen Jacobsvænge.

Det viste sig, at en 52-årig mand fra Kalundborg i en personbil var kørt ad Jacobsvænge mod nord og i krydset ved Rørvigvej ville svinge til højre ad Rørvigvej mod øst.

I forbindelse med svingningen stødte han sammen med en 25-årig mand fra Rørvig, som kørte på cykel på Rørvigsvejs sydlige cykelsti i vestlig retning og dermed mod færdselsretningen.

Cyklisten slap uden behandlingskrævende skader, og der kom en bule i bilen. Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Ringvejen, Køge

Kl. 12.08 var to cyklister stødt sammen på Ringvejen ud for Pedersvej, så en ambulance var blevet sendt til stedet.

Det viste sig, at en 21-årig mand fra København S kørte på cykel i samme retning som en 87-årig kvinde fra Køge, der også kørte på cykel. Den 21-årige kørte dog hurtigere og påkørte den kvindelig cyklist bagfra, så han efterfølgende blev bragt på skadestuen til check for eventuel personskade.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Tinghulevej / Asmindrupvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 13.49 var to bilister stødt sammen i vejkrydset Odsherredvej – Tinghulevej – Asmindrupvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 39-årig kvinde fra Nykøbing Sj. var kørt i en personbil ad Asmindrupvej frem til krydset ved Odsherred, hvor hun ville fortsætte ligeud ad Tinghulevej.

Efter fremkørsel over stoplinjen stødte hun sammen med en anden personbil, som en 61-årig mand fra Nykøbing Sj. førte ad Odsherredvej i nordøstlig retning.

Ingen af parterne kom til skade, men begge biler fik skader, så de måtte bugseres væk.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Spirituskørsel på knallert – Hovedgaden, Hårlev – Stevns

Kl. 17.30 blev en 61-årig mand fra Hårlev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel på den lille 30-knallert, som han førte ad Hovedgaden i Hårlev.

Han var mere påvirket af alkohol end tilladt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor inden sin løsladelse herefter.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 20.47 sigtede politiet en 18-årig mand fra Middelfart for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Valdemar Sejrsvej.

Den 18-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, kan både han og politiet med sikkerhed få afklaret, hvad han var påvirket af, idet den 18-årige nægtede sig skyldig i sigtelsen.

Arbejdsulykke – Himlingøje trinbræt, Himlingøje, Hårlev – Stevns

Kl. 20.59 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde under renovering af nogle jernbaneskinner ved trinbrættet i Himlingøje.

Det viste sig, at en 56-årig mand fra Kirke-Såby var blevet ramt i ansigtet af en jernbaneskinne, som pludselig var gået fri af sit samlingspunkt.

Den tilskadekomne blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling, og politiet har optaget rapport om ulykken, som Arbejdstilsynet også er blevet underrettet om med henblik på nærmere kontrol af arbejdet ved skinnerenoveringen.

Cyklist på motorvejen – Vestmotorvejen, Borup - Køge

Kl. 22.43 kørte politiet ud på Vestmotorvejen i vestlig retning for at lede efter en cyklist, der benyttede motorvejen til kørsel i vestlig retning.

Omkring rastepladsen Kværkeby Nord traf politiet en cyklist, som var en 36-årig mand fra Ringsted. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og herefter vejledt om at cykle videre på en grussti lige ved siden af motorvejen.

Hærværk – Saltoftevænge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.58 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unges spontane og festlige komsammen ved en ferielukket skole havde taget overhånd, idet ruder i et par biler var blevet knust.

Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at to af deltagerne i festligheder kunne mistænkes for at have ødelagt en siderude i to køretøjer, ligesom den ene kunne mistænkes for at havde slået med et redskab på en rude til skolen.

En 17-årig ung mand fra Gørlev Sj. og en 23-årig mand fra Svinninge blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelser for hærværk. Den 23-årige blev først løsladt, mens politiet afventede værgens ankomst for den 17-åriges vedkommende, inden han blev løsladt.

De sociale myndigheder blev efterfølgende underrettet om sagen mod den 17-årige. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når erstatningskrav er fremsat, inden sagerne kan afgøres.

Knivloven – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.50 traf politiet en 19-årig mand fra Ringsted på Holbækvej ved en tankstation. Da den 19-årige var i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 7,5 cm uden noget anerkendelsesværdigt formål, blev han sigtet for overtrædelse af knivloven. Kniven blev beslaglagt som bevis i sagen, som den 19-årige vil høre nærmere om senere.

Trusler på livet - Holbæk

Kl. 23.52 fik politiet en anmeldelse om, at en 46-årig mand fra Holbæk havde været truende over for en 21-årig mand, der boede på samme adresse som den 46-årige i den sydøstlige del af Holbæk by.

Striden var bl.a. et økonomisk mellemværende og nogle personlige aspekter, hvilket havde fået den 46-årige til at true den 21-årige verbalt og også under fremvisning af en kniv.

Den 21-årige var uskadt og sammen med en anden flygtet fra bopælen, hvor politiet kort efter traf den 46-årige i kraftigt spirituspåvirket og ophidset tilstand. Politiet måtte bl.a. bruge peberspray for at kunne gennemføre en anholdelse af den 46-årige, der blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn fik muligheden for at sove rusen ud.

Søndag formiddag blev den 46-årige afhørt til sagen om trusler på livet, men løsladt efterfølgende. Han er fortsat sigtet i sagen, hvor der vil komme et strafferetligt efterspil på et senere tidspunkt.

Optræk til slagsmål endte i sigtelse – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 00.07 måtte politiet rykkede ud til Solrød Center, idet en mand og en kvinde var ved at komme i slagsmål.

Politiet fik kontakt til en 43-årig kvinde fra Viby Sj., som oplyste at have fået spildt øl over sig af en 27-årig mand fra Solrød Strand. Det havde så afstedkommet optræk til slagsmål mellem de to parter.

Den 27-årige, der var påvirket af alkohol, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og herefter bortvist fra stedet.

Bortvisningen havde åbenbart ikke den store fredsskabende effekt, idet han kl. 00.56 vendte tilbage til området. Det betød, at politiet frihedsberøvede ham, så han efter et lægetilsyn kunne sove rusen ud i detentionen frem til søndag morgen, hvor han blev løsladt.

Opholdsforbud i nattelivet overtrådt – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.06 udførte en patrulje rutinemæssigt et værtshustilsyn på en restauration i Skibbrogade i Kalundborg.

Da politiet kom ind på restaurationen, valgte to mænd at gøre opmærksom på sig selv ved at flygte fra stedet. Politiet fik dog kontakt til begge mænd, hvoraf den ene endte med at blive sigtet for overtrædelse af et forbud mod ophold i nattelivet i tidsrummet kl. 00.00 – 05.00.

Den sigtede var en 28-årig mand fra Kalundborg, der opholdt sig som gæst på en restauration trods et opholdsforbud gældende til oktober 2023 mod at opholde sig på eller færdes på serveringssteder, hvorfra der foregår salg af stærk spiritus til nydelse på eller ved salgsstedet.

Politiet sigtede ham for overtrædelse af straffelovens regler herom, idet han havde fået opholdsforbuddet som en sanktion efter en dom for grov vold, som han havde begået også i nattelivet i 2021.

Det var ikke første gang, at den 28-årige havde set stort på opholdsforbuddet, idet politiet en måned tidligere og på samme restauration havde afsløret ham i at være gæst, selv om han ikke måtte være på stedet på grund af opholdsforbuddet i nattelivet.

Den nærmere kontrol af den sigtede afslørede også besiddelse af 0,2 gram kokain, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 28-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet efter nattens sigtelser, når disse strafferetligt skal afgøres.

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 02.26 var en 25-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil blevet standset af politiet, som lod den 25-årige gennemføre en narkotest.

Da narkometertesten gav udslag for påvirkning af både hash og kokain, blev den 25-årige kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.


Søndag – mandag:

 

Sunket kutter – Fiskerihavnen, Rødvig, Stevns

Kl 10.31 kom der melding om, at der var sunket en gammel kutter i havnen. I den forbindelse var der lækket et mindre parti olie ud i vandet. Brandvæsnet lagde derfor flydespærringer ud for at forhindre forureningen i at brede sig.

Efterladte effekter – Udmarken, Kalundborg

Kl 12.30 oplyste Forsvarets redningscentral, at der var blevet fundet en t-shirt, et håndklæde og nogle sandaler ved vandet. En anmelder forklarede, at tingene havde ligget der siden lørdag. En patrulje blev sendt til stedet for at hente tingene, så de ikke gav anledning til, at andre blev bekymrede og slog alarm. Politiet skal i den forbindelse opfordre til, at man husker at tage sine ting med hjem fra stranden, så andre ikke uforvarende tror, at der er sket en drukneulykke.

Ulovlig parkering – Gudmindrup Strandvej, Højby, Odsherred

Kl 12.45 blev det anmeldt, at der var flere end 50 biler, der holdt ulovligt parkeret og spærrede brandvejen. Det gjorde det samtidigt svært for alle andre at komme til og fra området. En patrulje blev sendt til stedet og de fik skrevet i alt 14 parkeringafgifter.

Færdselsuheld – Omfartvejen, Holbæk

Kl 18.50 skete der et færdselsuheld, da en motorcykel i et solouheld væltede i et sving. Føreren blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset for sine skader.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl 05.19 skete der et færdselsuheld, da en 26-årig mand fra Odsherred kom kørende mod øst, da han vest for Roskilde røg ud i midterrabatten og mistede herredømmet over bilen og røg ud i nødsporet, hvor han ramte autoværnet. Bilen rullede rundt og landede på taget. Han kunne dog selv kravle ud af bilen og slap fra uheldet uden alvorlige skader. Bjærgningen af den forulykkede bil gav til gengæld en del kø i morgenmyldretrafikken.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi