Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Gørlev - torsdag den 22. april

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kulbyvej, Kulby, Høng

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Fiskebækvej, Køge
Kongsted rasteplads, Ringsted
Agerbækvej, Køge
Gammel Lyngvej, Køge

 

 

Bilen røg på vej til teoriprøve – Køge Bugt motorvejen, Karlslunde Rasteplads, Greve

Kl. 13.30 blev en 34-årig mand fra Hornbæk standset af en patrulje i et rutinetjek. Han kørte ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning og færdselsbetjenten viste tegn til, at han skulle standse på Karlslunde Rasteplads Vest imellem Greve og Solrød. Den 34-årige var på vej til teoriprøve, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere hastighedssag, hvor han blev frakendt førerretten ubetinget.

Han havde derfor ikke et gyldigt kørekort at fremvise til betjenten, som sigtede den 34-årige for kørsel uden førerret. Desværre for bilisten, så nåede han ikke frem til sin teoriprøve, da politiet beslaglagde hans bil. Det var nemlig femte gang inden for to år at han kørte uden førerret og dermed var reglerne i færdselsloven om konfiskation af køretøjer opfyldt. Den 34-årige accepterede beslaglæggelsen, og måtte finde sig en kørelejlighed hjem. Når sagen skal afgøres vil retten vil senere tage stilling til, om bilen kan konfiskeres endeligt. Den 34-årige kan ud over den beslaglagte bil forvente en klækkelig bøde i sagen. Han må hellere se at få bestilt tid til en ny teoriprøve, da det absolut ikke kan betale sig at køre uden kørekort.

Mand stukket med kniv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl.17.33 fik politiet anmeldelse om, at en yngre mand var blevet stukket med kniv i låret i forbindelse med, at to grupper kom op at slås i et venteskur på Holbæk Station. Den tilskadekomne mand, en 20-årig fra Holbæk, var ved politiets ankomst kørt til sygehuset i en bil. Politiet afspærrede området omkring perron 3, hvor slagsmålet skete og togdriften blev indstillet, mens stationen blev afsøgt med hundepatruljer.

En patrulje kørte til Holbæk sygehus, hvor den 20-årige blev behandlet for sine skader, som ikke var livstruende. Politiet traf den 20-årige og nogle personer, som havde været til stede ved overfaldet, som blev afhørt til sagen. Politiet arbejder dog fortsat med at klarlægge motivet til overfaldet, som kan være en del af en strid imellem to kriminelle grupper i Holbæk. Omkring kl. 19.37 blev afspærringen ophævet, og togene kunne igen køre normalt.

Sagen om grov vold mod den 20-årige efterforskes af politiet, som forsøger at klarlægge hændelsesforløbet og baggrunden for episoden. Videoovervågning fra stationen indhentes til brug i sagen.

Vidner som så overfaldet på Holbæk station onsdag, eller personer som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel og kørselsforbud – Tykmosevej, Havdrup – Solrød

Kl. 18.19 blev en 27-årig mand fra København sigtet og anholdt for narkokørsel på Tykmosevej i Havdrup – Solrød. Den 27-årige havde desuden et kørselsforbud, da han inden for de første tre år efter han erhvervede sit kørekort havde kørt narkokørsel. Han havde ikke generhvervet sit kørekort, så kørselsforbuddet galt stadig. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Ulovlig kontakt med fanger – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 22.08 ringede en politimand i sin fritid til vagtcentralen, da han havde bemærket tre mænd, som stod ved arresten i Roskilde og forsøgte at få kontakt til en indsat ved at råbe højt på et fremmed sprog, muligvis arabisk. En patrulje kom hurtigt frem fra Roskilde Politigård, og fik fat i de tre mistænkte mænd, en 18-årig og en 23-årig, begge fra Roskilde og en 18-årig fra Smørum, som blev sigtet for ulovlig kontakt med fanger. De blev afhørt og bortvist fra stedet, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Brand i garage – Andaksvej, Kalundborg

Kl. 05.22 torsdag morgen udbrød der brand i pedellens garage på Tømmerup Efterskole. Politi og brandvæsen kørte til efterskolen, hvor der var høje flammer i bygningen og en kraftig røgudvikling. Garagebygningen lå frit, men efterskolens elever og personale i nærliggende bygninger blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret. Branden bredte sig til værkstedet, som lå i tæt tilknytning til garagen, og brændte så kraftigt, at den ikke stod til at redde.

Omkring kl. 06.00 blev branden slukket, men brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet. Garagerne brændte ned til grunden, men ilden blev begrænset, så den ikke spredte sig til andre bygninger. Ingen personer kom noget til.

Politiet fandt intet mistænkeligt på stedet, men skal undersøge brandårsagen nærmere, for at klarlægge om en fejl i en elinstallation kan have startet branden.


OPFØLGNING

 

Fængsling i sag om vanvidskørsel – Gørlev Sj. – Kalundborg

En 25-årig mand fra Kalundborg blev tirsdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk i en sag om vanvidskørsel. Den 25-årige var mandag eftermiddag involveret i et frontaluheld på Gørlev Landevej, hvor han i forbindelse med en overhaling kørte ind i en modkørende bilist. Bilisten slap heldigt fra det alvorlige sammenstød, hvor den 25-årige er mistænkt for at køre for hurtigt i påvirket tilstand i en stjålet bil. Han have desuden aldrig taget et kørekort og var frakendt førerretten i forbindelse med tidligere sager om narkokørsel. Retten fængslede den 25-årige til den 18. maj 2021.

Mand fængslet for våbenbesiddelse – Kalundborg

Tirsdag formiddag blev en 35-årig mand fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør efter politiet ved en ransagning havde fundet flere ulovlige våben, herunder en pumpgun og et oversavet jagtgevær på en adresse, som den 35-årige rådede over. Retsmødet foregik ved Retten i Holbæk, som besluttede at varetægtsfængsle den 35-årige til d. 18. maj 2021, da der ikke var grundlag for at afgøre sagen med en straksdom.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler