Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Gørlev - torsdag den 1. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tjørnelyparken, Greve
Enebærvej, Fårevejle St.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Oddenvej, Lumsås, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Solrød Center, Solrød Strand

Tyveri fra køretøjer:

Smedelundsgade, Holbæk


Skade på kølerhjelm – Nældebjergvej, Greve

Kl. 08.27 anmeldte en 47-årig mand fra Greve, at han kl. ca. 08.00 var kørt i sin personbil ad Nældebjergvej. Ved passage af en cykel- og gangbro over vejen var hans bil blev ramt af et fremmedlegeme på kølerhjelmen, som havde fået en skade. Ved passage af broen over vejen havde der ifølge anmelderen opholdt sig to drenge, lyse i huden, 12-18 år gamle, iført mørkegrøn/-blå jakker. En patrulje kørte til området for at lede efter de to unge, som politiet ikke fandt. Politiet har nu optaget en rapport om hærværk for at få afklaret, om de to unge kan have kastet noget ned på anmelderens bil.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to unge mænd i området onsdag morgen, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyverier i sommervarmen – Greve / Fårevejle St., Odsherred

I løbet af onsdag formiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om tyverier fra boliger, hvor tyven havde uhindret adgang.
Kl. 09.19 anmeldte en 69-årig kvinde fra Greve, at hun dagen før – tirsdag kl. ca. 12.00 – havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der var gået ind ad hendes ulåste hoveddør. Manden var kommet helt ind i kvindens stue, hvor han spurgte den 69-årige om vej til en adresse. Det kunne beboeren ikke hjælpe ham med, hvorefter han gik fra stedet. Efterfølgende opdagede beboeren, at hun manglede ca. 1.600 kr. fra sin pung. Hun mistænkte nu den fremmede mand for at have begået, og han blev beskrevet som: mand, ca. 35 år, østeuropæisk af udseende, ca. 160 cm høj, spinkel af bygning, mørkt mellemlangt hår og talte engelsk med accent.
Lidt senere – kl. 10.49 – anmeldte en 35-årig kvinde fra Fårevejle St., at hun netop havde overrasket en fremmed mand på sin bopæl. Hun havde efter et bad åbnet hoveddøren for at lufte ud, da hun pludselig hørte en skuffe blive åbnet. Den fremmede mand stod ved skuffen i køkkenet, hvor hun opbevarede sin pung indeholdende bl.a. et større kontant, som den fremmede mand tog med sig, da han flygtede fra stedet i ukendt retning. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, 40-50 år, 175-180 cm høj, sort hår, skægstubbe, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Trods den åbne hoveddør havde manden formentlig skaffet sig adgang til kvindens bopæl via en anden ulåst dør, og han havde nået at undersøge flere skuffer, inden han stjal pungen fra en køkkenskuffe. Den mistænkte blev ikke fundet af den patrulje, der straks efter anmeldelsen blev sendt til området for at lede efter ham.
Politiet har nu i begge anmeldelser optaget rapport om indbrud, idet der trods åbne/ulåste døre er sket uberettiget adgang til en bolig, hvorfra tyven så har stjålet noget. Det anses ifølge straffelovens bestemmelser som indbrud, selv om der ikke er sket voldelig opbrydning af noget.
I begge sager hører politiet gerne fra personer, der har bemærket de mistænkte i de respektive områder. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Det gode råd fra politiet i denne varme sommertid er at holde øje med åbne/ulåste døre og åbne vinduer for at undgå, at uvedkommende uset og uhindret kommer indenfor. Lås dørene og sæt en sikringskrog på vinduerne, hvis man under ophold indendørs eller udendørs f.eks. i haven ikke kan holde øje med andres adgang til boligen.

Udenlandsk butikstyv med hittegodstaske – Stationscentret, Roskilde

Kl. 09.24 alarmerede personalet i supermarkedet Føtex politiet, fordi en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for tyveri af to flasker vin til en værdi af 278 kr. Politiet anholdt en 48-årig mand fra Rumænien, der ved visitation blev fundet i besiddelse af en taske med forskellige effekter, bl.a. dansk pas tilhørende en mand fra Jylland. Taskens ejer oplyste efterfølgende, at han for et par dage siden under en kort togrejse havde glemt sin taske i toget fra Jylland til København. Sigtelserne mod den anholdte rumæner kom til at omfatte ulovlig omgang med hittegods og butikstyveri i supermarkedet. Begge sager blev straks afgjort med en bøde, så rumæneren kunne løslades efter betalingen.

Fupopkald fra politiet – Høng – Kalundborg

Kl. 10.38 anmeldte en 53-årig kvinde fra Høng, at hun tirsdag eftermiddag var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde sagt, at han var fra kriminalpolitiet. Årsagen til den uopfordrede henvendelse var flere indbrud på nærliggende veje i området, og at politiet havde fanget nogle gerningsmænd, der havde lommebøger på sig. I disse lommebøger var bl.a. den 53-åriges adresse angivet, hvor den falske politimand spurgte til sikring af værdier, tyverialarm, og om hun var alene hjemme. Samtalen blev afsluttet med, at den falske politimand måske ringe igen på et senere tidspunkt.
Opkaldet kom fra et andet telefonnummer end politiets velkendte telefonnumre med 1448 i slutningen. Politiet opfordrer borgerne til at foretage en kontrolopringning til ”politimanden” via politiets hovedtelefonnumre, hvis opkaldet er uventet, og man ikke har en igangværende dialog med politiet i anledning af en sag.

Brandundersøgelse – Fasanvej, Køge

Kl. 12.02 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom. Samtidig var en ambulance også rutinemæssigt sendt til stedet, såfremt nogen måtte være blevet udsat for røg. Det viste sig, at branden var på altanen ved en lejlighed i stueplan, og ingen af beboerne var hjemme. Dem fik politiet dog senere kontakt til, så ingen af lejlighedens beboere var i fare. Efter ca. 10 minutter havde brandvæsnet fået slukket branden på altanen, hvor forskellige ting anbragt på altanen var blevet ødelagt. Endvidere havde branden forårsaget sodtilsværtning af alle lejlighedens rum. Ingen var kommet til skade ved branden, som nu undersøges nærmere af brandefterforskere i et forsøg på at finde den egentlige brandårsag.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.40 sigtede politiet en 24-årig mand fra Jyderup for tredje gang på blot én måned for kørsel i en personbil, selv om den 24-årige ikke havde førerret. Hans personbil blev derfor beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation, men det var den 24-årige ikke helt enig i den disposition. Han ville gerne have en dommer til at kigge nærmere på politiets grundlag for at beslaglægge bilen, så et retsmøde skal afholdes i den anledning. Senere vil den 24-årige høre nærmere fra politiet, når han bliver indkaldt til et retsmøde for at få afgjort de verserende sager om kørsel uden førerret samt spørgsmålet om endelig konfiskation af personbilen.

Narkokørsel på knallert mv. – Rye Byvej, Rye, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.25 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Høng for kørsel på en lille 30-knallert i narkotikapåvirket tilstand. På knallerten medbragte han en 23-årig mandlig passager, og ved nærmere kontrol af knallerten viste det sig, at den 22-årige knallertejer ikke havde tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet løslod den 22-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brand i bålhytte – Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 22.15 måtte brandvæsnet rykke ud for at slukke en ildebrand, der var opstået i en bålhytte. Ved brandvæsnets ankomst var bålhytten helt overtændt, så der var ikke så meget gøre i forhold til redning af den. Bålhytten er på et offentligt område, og politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvorfor branden opstod i selve bålhytten. Ingen kom til skade ved branden.

Brand i garage – Hørve Kanalvej, Hørve – Odsherred

Kl. 23.29 kom et alarmopkald om brand i en garage på Hørve Kanalvej i Hørve. Husets beboer vågnede ved høje brag, så flammer fra garagen og der blev slået alarm. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flammerne havde fået godt fat i skuret og garagen, som var overtændt. Alle personer var kommet ud af huset, og der var ikke risiko for spredning til huset.

Brandvæsnet fik slukket branden, men garagen, skuret, en bådtrailer med jolle på og et hønsehus udbrændte. I garagen stod en autocamper, som også udbrændte. Der var risiko for at skuret skulle styrte sammen på grund af brandskader. Politiet undersøgte brandstedet, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere. Der var ikke umiddelbart noget mistænkeligt i forbindelse med brandens opståen. Ingen personer kom noget til.

Spirituskørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.37 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en lille 30-knallert. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev herefter løsladt.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler