Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Gørlev - tirsdag den 29. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fasanvej, Viby Sj.
Juulsgårdsvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Spånnebæk, Holbæk
Dalhuset, Greve
Ringstedvej, Hellestrup, Holbæk


Apotek påkørt – Algade, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 08.34 mandag morgen anmeldte personalet fra apoteket i Gørlev, at der var sket en påkørsel af bygningens facade i de tidlige morgentimer samme dag. Køretøjet havde forladt stedet efter uheldet. Politiet havde ikke fået anmeldelse fra nogen trafikanter, som havde kendskab til uheldet.

En patrulje blev sendt til Gørlev for at optage rapport. Der var sket skade på hjørnet af bygningen, på nedløbsrøret og på soklen på facaden. Gadeskiltet til vejen Ilebjerg var blevet bøjet. En potteplante foran apoteket var blevet påkørt, så potten var knust og jorden lå spredt ud over fortovet.

Personalet havde talt med en borger, som var gået forbi omkring kl. 06.00, hvor uheldet ikke var sket. Gerningstidspunktet er derfor anslået til at være mandag morgen imellem kl. 06.00-07.45.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til, hvem der har påkørt apoteket. Påkørslen må have givet et højt brag, som naboer kan have hørt. Vidner som har hørt/set uheldet eller en bil eller andet køretøj med skader, som er kørt i området tidligt mandag morgen, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsler – Køge, Holbæk, Greve og Odsherred

Køge
Kl. 09.18 bemærkede en patrulje en varebil, som blev ført af en mand, som talte i håndholdt mobiltelefon. Varebilen blev standset på Lyngvej ved Stensbjergvej i Køge og her opdagede betjentene, at føreren, en 31-årig mand fra Slagelse, var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen. Den 31-årige blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Holbæk
Kl. 11.56 blev en 48-årig kvindelig bilist fra Gislinge standset i en rutinekontrol ved en tankstation på Roskildevej i Holbæk. Føreren var påvirket af hash, så hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Kl. 19.42 standsede en patrulje en 33-årig mand fra Snertinge i en personbil, da han kørte ad Skelbæk i Snertinge. Føreren var frakendt retten til at køre bil i en tidligere sag om narkokørsel, og han var også ved dagens kontrol påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og taget med for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt

Greve
Kl. 17.37 blev en 25-årig mand fra Greve sigtet og anholdt for narkokørsel i bil, da han blev standset i en rutinekontrol på Engrøjel i Greve. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse og senere løsladt.

Odsherred
Kl. 20.30 kørte en patrulje på Klintevej i Klint, Nykøbing Sjælland, hvor en bilist blev standset i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 34-årig mand fra Nørre- Asmindrup, var påvirket under kørslen og blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget hash, amfetamin og opiater. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Bil og lastbil stødte sammen i lyskryds – Omfartsvejen/Stenhusvej – Holbæk

Kl. 13.46 skete et sammenstød imellem en personbil og en lastbil i krydset Omfartsvejen/Stenhusvej, da bilisten i forbindelse med et sving stødte sammen med lastbilen. Bilisten, en 23-årig mand fra Føllenslev, kørte ad Omfartsvejen mod sydøst, og skulle svinge til venstre i krydset ad Stenhusvej. Lastbilchaufføren, en 69-årig mand fra Vipperød, kørte i modsatte retning og skulle lige ud i krydset. Da bilisten foretog et venstresving ud foran lastbilen, kunne den 69-årige ikke nå at bremse og stødte ind i bilen.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de implicerede personer blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til ved uheldet, men køretøjer havde fået større skader. Der blev derfor bestilt nødflytning, så vejen igen kunne blive fri. Vejbanen blev ryddet for vragdele og omkring kl. 15.12 var kørebanen igen helt farbar forbi uheldsstedet.

Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og parterne vil senere høre mere i sagen.

Dreng ramt af bil – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 18.24 blev en 8-årig dreng fra Køge ramt af en bil, da han løb over Stevnsvej i Strøby Egede mod stranden tæt ved Solgårdsparken. Han var i følgeskab med sin familie, men løb i forvejen hen over Stevnsvej. Der var tæt trafik på uheldstidspunktet med kødannelse på stedet. Drengen løb bag om en varebil, som kørte ad Stevnsvej mod øst. Han var derfor skjult bag varebilen. I vestlig retning kørte en 54-årig kvindelig bilist fra Vanløse, som først opdagede drengen, da han ramte hjørnet af hendes bil og slynget omkuld. Bilisten bremsede straks og der blev tilkaldt hjælp til drengen.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 8-årige dreng blev taget med til sygehuset. Han havde pådraget sig brud på overkroppen, men var ifølge skadestuen uden for livsfare. Han blev senere overført til Rigshospitalet til observation for indre kvæstelse. Politiet afhørte flere vidner, som havde set uheldet ske og optog rapport.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi