Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Gørlev - onsdag den 28. april

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Møllehaven, Jyllinge
Metalgangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sleipnersvej, Allerup, Holbæk
Skovvejen, Reersø By, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Rasteplads, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

 

Hashpåvirket bag rattet – Nykøbingvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.00 blev en 45-årig mand fra Fårevejle standset i en rutinekontrol på Nykøbingvej i Føllenslev, Kalundborg. Betjentene mistænkte, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev testet med narkometeret, der viste positiv for hash. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Det blev en dreng – Køge, Solrød og Roskilde

Kl. 17.08 kom et alarm opkald fra en kommende far, som var på vej fra Køge til Roskilde sygehus, da hans kone var i akut fødsel. Manden kørte ad Køge Bugt Motorvejen ved Solrød og ønskede politiets hjælp til at komme igennem trafikken, da han frygtede, at hun ellers ville føde i bilen.

Politiets vagtcentral ringede til manden og fik aftalt, hvor politiet kunne møde parret. En patrulje fik kontakt til bilen på Køgevej i Roskilde og kørte eskorte for bilen til Roskilde Sygehus. Ved ankomst til sygehuset kom en sygeplejeske løbende ud og tog imod det fødende par, lige tids nok til at tage imod babyen, som kom til verden lige i det samme. Det blev en velskabt dreng, som blev født i bilen foran Roskilde Sygehus. Den lille familie har det godt og politiet var glade for at kunne hjælpe, så de lige akkurat nåede frem til hospitalet.

 

Udlænding fremstilles i grundlovsforhør for spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

En 32-årig mand fra Ukraine bliver i dag kl. 14.30 fremstillet i grundlovsforhør på udlændingelovens regler i en sag om spirituskørsel, da han i går eftermiddags blev sigtet og anholdt for spirituskørsel med en promille over 2,0.

Kl. 17.50 kørte en patrulje på Holbækmotorvejen mod øst, da der var kommet en anmeldelse om en mulig spiritusbilist ved Munkholmvej i Kirke-Såby kørte usikkert og fortsatte ned på motorvejen. Patruljen fik øje på bilen ved afkørsel 10, Roskilde Ø, hvor bilen kørte af motorvejen ad Københavnsvej, hvor den kort efter blev standset. Bilen var en polsk indregistreret personbil med en 32-årig mand fra Ukraine bag rattet.

Den 32-årige var kraftigt påvirket af spirituspåvirket, og han blæste alkometeret over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde den bil, som han havde kørt i, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når promillen er over 2,0. Bilen tilhørte en mand fra Polen, med adresse i Ringsted, som blev orienteret om beslaglæggelsen. Retten vil tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med afgørelse af sagen. Blodprøven bliver nu hasteanalyseret, da den skal bruges som grudlag for spiritussagen.

Grundlovsforhøret foregår ved Retten i Roskilde, hvor anklagemyndigheden vil begære manden varetægtsfængslet. Når sagen er afgjort, vil den blive forelagt udlændingestyrelsen, som træffer afgørelsen om, hvor vidt den 32-årige ukrainer kan udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Narkokørsel – Skelbæk, Snertinge, Holbæk

Kl. 18.16 blev en 25-årig mand fra Svinninge sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil, da han kørte ad Skelbæk i Snertinge, Holbæk. Den 25-årige bilist fik udtaget en blodprøve, som nu vil blive analyseret, hvorefter bilisten vil høre mere fra politiet. Den 25-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, med en formaning fra betjentene om, at han risikerede at miste sin bil, hvis han igen kørte påvirket.

Knallertkører sigtet for hensynsløs kørsel – Gersagerparken, Greve

Kl. 18.20 fik en motorcykelbetjent øje på en knallertkører, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen i Gersagerparken, hvor knallertkøreren kørte friskt bl.a. på en parkeringsplads med mange mennesker og bakkende biler. Da den mandlige knallertkører fik øje på politiet, flygtede han ad en sti, over Hundige Centervej, i parkeringsanlægget ved Waves og retur til Gersagerparken, så flere personer måtte springe til siden. Til sidst væltede knallerkøreren, da han ville passere mellem en betonstolpe og en bil, inden han stak af til fods med motorcykelbetjenten bagefter. Knallertkøreren blev løbet op og anholdt, men det lykkedes ham at krænge sig fri af sin jakke, så han igen kunne løbe fra stedet. Det bemærkede tre civile borgere, som resolut greb ind og tilbageholdt den flygtende og vrangvillige knallertkører, så motorcykelbetjenten ved brug af bl.a. peberspray fik ham pacificeret.

I mellemtiden var flere verbalt utilfredse tilskuere stimlet sammen om politiets og de civile borgeres besvær med at holde fast i den unge mand, som viste sig at være en 17-årig fra Greve. Han blev hurtigt ført bort fra området, ligesom politiet også beslaglagde hans knallert med henblik på nærmere undersøgelse for f.eks. konstruktive ændringer. Den 17-årige, hvis værger blev underrettet om sagen, blev ud over overtrædelse af flere bestemmelser i færdselsloven også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt fare over for personer i området i anledning af den foretagne kørsel. Den sigtede blev løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere til, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Politiet vil gerne rose de tre handlekraftige borgere, som under disse omstændigheder kom politiet til hjælp, ligesom politiet gerne vil i kontakt med dem for at få deres forklaring til sagen. Endvidere vil politiet overveje, om deres handlekraft kunne medføre indstilling til en dusør for at hjælpe politiet med anholdelsen og dermed få stillet en person til ansvar for en hensynsløs kørsel på knallert i området.

Vigepligtsuheld – Valdemar Sejrsvej/ L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 19.25 skete et uheld i krydset L.C Worsøesvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk mellem en bil og en motorcykel. Motorcyklisten, en 36-årig mand fra Frederiksværk, kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nord, da han i krydset ved L.C Worsøesvej blev ramt af en modkørende bil, som svingede til venstre i krydset. Motorcyklisten væltede og slog sig. Han blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men var sluppet heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Bilisten, en 18-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet, men der skete omfattende skader på køretøjerne. Bilen måtte nødflyttes fra uheldsstedet, da den holdt midt på vejen og ikke kunne køre videre. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at den 18-årige ikke havde overholdt sin vigepligt.

Ulovlig kontakt med indsatte – Kongsberg Allé, Køge

Kl. 23.15 fik politiet anmeldelse om, at der var tre personer, som råbte til de indsatte i Køge Arrest. En patrulje kørte til arresten, hvor de kørte en tur i området, men traf ingen personer der.
Kl. 03.02 kom en ny anmeldelse om, at fire personer var på vej op i lygtepælene ved Køge Arrest. Politiet kørte igen frem til stedet, hvor de traf fire mænd i alderen 18-19 år fra Københavnsområdet, som kunne mistænkes for at forsøge at få kontakt med en indsat i arresten. De blev alle sigtet for ulovlig kontakt med fanger og bortvist fra stedet, og de kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kvinder bedraget af ”bankmand” – Greve og Roskilde

Kl.18.47 anmeldte en 73-årig kvinde fra Greve, at hun var blevet telefonisk kontaktet af en mand som kaldte sig ”Nicolaj Nygaard” og sagde han ringede fra IT-support hos Nordea Bank i København. Han sagde til den 73-årige, at der var hævet 18.000 kr fra hendes konto uberettiget, så han ville sende en medarbejder, som skulle hente hendes kreditkort af sikkerhedsmæssige årsager. Lidt senere kom en person, som kaldte sig Josef og kom fra Nets NEM-id hjem til den 73-årige for at afhente kortene. Den 73-årige nægtede at udlevere sine kort, afviste ”Josef” og anmeldte i stedet sagen til politiet.

”Josef” beskrives som: brun i huden, sort kortklippet hår, ca. 160 cm, kraftig af bygning, bar guldbriller, talte dansk uden accent og kørte i en sølvgrå Audi.

Kl. 21.08 anmeldte en 72-årig kvinde fra Himmelev i Roskilde, at hun omkring kl. 19.00 var blevet ringet op af en mand, der sagde han kom fra Jyske Bank og hed ”Nicolaj Nygaard”. Han oplyste, at der var hævet 15.000 kr fra hendes konto, så hun og hendes mand skulle putte deres kreditkort i en kuvert, så ville en medarbejder komme forbi og hente dem. Ikke lang tid efter kom en mand til stedet i en sølvgrå Audi og hentede kortene.

Han blev beskrevet som: Ikke etnisk dansk af udseende, brun hud og sort hår, 170-180 cm, fedladen, sjusket klædt i hullede joggingbukser, mørk trøje og iført mundbind.

Kl. 01.32 anmeldte en 85-årig kvinde fra Himmelev i Roskilde, at også hun omkring kl. 18.00 var blevet ringet op af en ”Nicolaj Nygaard” fra Danske Bank, da hendes konto var blevet hacket, og nogen havde forsøgt at hæve penge på hendes konto. Kort efter kom en mand til hendes hjem for at hente hendes kreditkort. Manden var der i et minut før han kørte igen. Kvinden blev senere kontaktet af sin rigtige bank, som oplyste, at der var hævet 20.000 kr på hendes konto, så de havde spærret hendes kort.

Manden som mødte op beskrives som: Ikke etnisk dansk af udseende, 175-185 cm, kraftig af bygning, iført sort jakke. Talte dansk.

Politiet efterforsker nu sagerne om bedrageri, for at forsøge at finde frem til den eller de, som står bag den økonomiske kriminalitet mod de ældre kvinder.

Borgerne opfordres til at afbryde opkald fra personer, som forsøger at få personoplysninger, bankoplysninger, nem-id, koder eller kreditkort lokket ud af folk. Udlever aldrig denne type oplysninger eller personlige ting til udeforstående. Er du i tvivl om, hvor vidt det er din bank eller en myndighed som ringer, så afbryd telefonsamtalen og ring op til relevante virksomhed for at få rigtigheden af opkaldet bekræftet.

Brand i bil – Nylandsvej, Køge

Kl. 00.12 kom et alarm opkald om en brand i en parkeret bil på Nylandsvej i Køge. Et vidne havde set 2-3 drenge kaste noget ind i bilen forud for branden, hvorefter de løb fra stedet i vestlig retning mod Søparken. Den ene dreng var iført en rød trøje.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, men fandt ikke frem til gruppen, som var løbet fra stedet. Ilden i bilen var så kraftig, at den forårsagede smelteskader på to biler, som holdt tæt ved den brændende bil. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen udbrændte. Politiet undersøger nu den mistænkelige brand og søger i den forbindelse vidner.

Borgere der har bemærket gruppen af drenge, der flygtede mod Søparken, og som kan komme med oplysninger om gruppen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

To drenge mistænkt for skud med hardball-pistol mod pige – Greve

En 13-årig dreng fra Greve og en 12-årig dreng fra København fik tirsdag afbrudt undervisningen på deres respektive skoler, da politiet troppede op for at afhøre dem i en sag om skud med en hardball-pistol efter en 15-årig pige fra Greve mandag aften.
Politiet havde mandag aften modtaget flere anmeldelser om, at unge skød med hardball-pistoler. Kl. 18.54 kom første anmeldelse herom fra Greve Midtby Center, men politiet fandt ikke frem til nogen unge, der skulle skyde efter hinanden med den type våben. Kl. 19.29 fik politiet så en henvendelse fra en S-togsrejsende om, at en ung mand i S-toget ved Hundige havde et par hardball-pistoler i bukselinningen. Denne anmeldelse blev så fulgt op af en anmeldelse kl. 20.05 fra pårørende til en 15-årig pige fra Greve, som kl. ca. 19.30 var blevet forfulgt og beskudt med kugler fra en hardball-pistol, da hun havde forladt Hundige s-togstation for at gå hjem.

Disse anmeldelser blev i løbet af tirsdagen efterforsket af politiet, som ud fra de forskellige vidneudsagn fik identificeret de to drenge på 12 og 13 år. De blev begge i overværelse af de sociale myndigheder afhørt til skyderiet med hardball-pistolen mod pigen, der var blevet ramt et par gange, men uden at lide fysisk overlast. Drengene kunne ikke formelt sigtes for vold mod pigen, idet drengene begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. Det lykkedes ikke politiet at finde den anvendte hardball-pistol, og sagen mod de to drenge vil blive forelagt ungdomskriminalitetsnævnet til afgørelse.

Politiet vil opfordre brugere af hardball-pistoler til at tænke sig om, når eller hvis de bruges. En hardball-pistol kan let forveksles med et rigtigt skydevåben, således at politiet under ugunstige lysforhold måske ikke kan skelne mellem et sådant våben og et rigtigt skydevåben, hvilket kan medføre en utilsigtet eskalering ved brugen af magtmidler ved løsningen af en politiopgave.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler