Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Gørlev - mandag den 26. april

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rådhusbuen, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skibsvej, Jyllinge
Valdemarsgård, Lejre
Rødkildebanken, Højby, Lejre
Jernaldergården, Himmelev, Roskilde
Torpet, Holbæk
Lisegårdsvænget, Tune

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Overbygade, Overby, Sjællands Odde
Søndervangsvej, Overby, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Finkevænget, Ejby, Lille-Skensved
Mosestykket, Vindinge, Roskilde
Torvet, Ubby, Jerslev Sj.
Yppenbjerg, Ubby, Jerslev Sj.
Nørre Boulevard, Køge
Sygehusvej, Roskilde
Vilhelm Andersensvej, Ringsted
Tune Landevej, Tune
Dronning Sofies Vej, Roskilde

 

Fredag – lørdag


Påvirket og frakendt kørekort, politiet tog bilen – Skovlyvej, Hørve – Odsherred

Kl. 17.11 standsede en politipatrulje en personbil på Skovlyvej i Hørve i en rutinekontrol. Føreren, en 32-årig mand fra Horsens, viste sig at være frakendt retten førerretten, og han var desuden påvirket af både amfetamin og methamfetamin, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Patruljen visiterede den 32-årige, som havde 1 gram amfetamin på sig, som politiet beslaglade, og sigtede manden for lov om euforiserende stoffer.

Da det var 3.gang den 32-årige kørte i frakendelsestiden inden for 3 år, kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Bilen blev hentet af en autotransport, og kørt til opbevaring hos politiet. Den 32-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han accepterede beslaglæggelsen og retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endelig konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.


Bilist påkørte hegn og flygtede – Klosterstræde/Bagstræde, Holbæk

Kl.18.29 fik politiet anmeldelse om, at en mindre personbil havde påkørt et hegn omkring en parkeringsplads og ramt en lygtepæl, hvorefter bilisten kørte fra stedet. En patrulje kørte til Klosterstræde ved Bagstræde, hvor påkørslen var sket. Et hegn havde fået omfattende skader og en lygtepæl var væltet. Politiet fik kontakt med ejeren af det beskadigede hegn, som ønskede erstatning. Kommunen blev underrettet om den påkørte lygtepæl.

Vidner beskrev føreren af bilen som:

Mand, 20-25 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: mørk, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Kort hår i siden, lidt længere hår på toppen af hovedet og sort skæg., Iført: sort tøj, sort kasket med hvid skrift. Kørte i en sort personbil.

Politiet fik flere oplysninger om køretøjet fra vidner på stedet og forsøger nu at finde frem til ejeren af bilen, for at få klarlagt, hvem der førte bilen.

Vidner, som så uheldet eller har bemærket en sort bil med skader på fronten bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Mand sigtet for at true parkeringskontrollør –Vilh. Andersensvej, Ringsted

Kl. 18.44 fik politiet anmeldelse fra en parkeringskontrollør om, at han var blevet truet af en bilist i forbindelse med, at han havde udstedt en afgift. Bilen havde holdt ulovligt parkeret for tæt på krydset på Vilh. Andersensvej i Ringsted, hvorfor bilisten var utilfreds ønskede afgiften annulleret.

Parkeringskontrolløren var ikke kommet noget til, men han var rystet oven på episoden. Politiet fandt frem til bilisten, en 29-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for trusler og for at tage fat i en person i offentlig tjeneste. Han nægtede forholdet og afgav forklaring i sagen. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at få afklaret omstændighederne omkring episoden. Parterne vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Mand skabte utryghed – Søjlegården, Greve

Kl. 22.47 kørte politiet talstærkt til Søjlegården i Greve, hvor en yngre mand var helt ude af sig selv og var i besiddelse af en kniv. Manden havde taget ophold i en lejlighed på førstesal, og han var alene i lejligheden. Da patruljen kom frem havde han en truende adfærd og nægtede at lægge kniven. Det gjorde at politiet tog alle forbehold og trak sig ud af lejligheden, for at undgå at nogen kom til skade. En ambulance blev tilkaldt til at holde stand by, hvis nogen skulle komme noget til. Politiet var til stede det meste af natten, og forsøgte gennem dialog med manden at tale ham til ro. Tidligt lørdag morgen omkring kl. 07.00 overgav den yngre mand sig til politiet uden dramatik. Ingen var kommet noget til, og han lod sig frivilligt indlægge til fornøden behandling. Han blev sigtet for hærværk mod lejligheden, men politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for trusler.


Lørdag – søndag:


Bortvisning af uønsket togrejsende – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 08.51 bad en DSB-togfører om assistance fra politiet til at håndtere og bortvise en kvindelig passager. Hun opførte sig ifølge anmelderen udadreagerende og var derfor uønsket i toget. På Trekroner station fik politiet kontakt til en 25-årig kvinde fra Taastrup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af en konfliktsøgende adfærd over for de øvrige passager. Til sidst blev hun bortvist fra toget og kan nu forvente at få en bøde på grund af adfærden i toget. Ingen af de øvrige passagerer havde lidt overlast på grund af den sigtede kvindes adfærd.

Narkokørsel uden førerret mv. – Møllevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 10.34 lykkedes det politiet at få standset en personbil på Møllevangen, efter at føreren af bilen kortvarigt havde forsøgt at køre fra politiet ad forskellige veje i Gørlev by. I bilen var to mænd, som begge blev anholdt. Den ene anholdte var en 26-årig mand fra Gørlev, som var fører af bilen. Han havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Den anden anholdte var en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Kalundborg, der havde været passager i bilen. Ved en nærmere undersøgelse fandt politiet ham i besiddelse af en springkniv med en bladlængde på 11 cm. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen inden løsladelse efter afhøring til sagen. Føreren forblev anholdt lidt længere og fandtes ved ransagning af bilen i besiddelse af et bat, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenloven. Derefter fik den 26-årige på et sygehus udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod også ham. Begge sigtede mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Uro og uorden – Haretoften, Svogerslev, Roskilde

Kl. 11.57 slog naboen til en 75-årig kvinde fra Roskilde alarm til politiet, fordi naboen havde sit besvær med at slippe af med en fremmed mand, som var ubehagelig. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 43-årig mand fra Køge, som af ukendte årsager havde opsøgt den 75-årige kvinde samt været ubehagelig og utryghedsskabende. Han blev ikke sigtet for noget og blev efterfølgende kørt til et sygehus til fornøden undersøgelse og eventuel behandling, idet mandens adfærd måske kunne relateres til en anderledes opfattelse af social omgang med andre personer. Den 75-årige havde ikke lidt fysisk overlast ved mandens kontakt med hende.

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 15.25 fik politiet anmeldelse om, at to bilister næsten var kørt frontalt sammen på Roskildevej ved Tranholmvej. Det viste sig heldigvis ikke at være så dramatisk, idet to personbiler, der havde kørt i hver sin retning ad Roskildevej, havde strejfet hinanden. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 65-årig mand fra Havdrup kørte ad Roskildevej i nordlig retning. Ca. 100 meter nord for Tranholmvej kom han lidt for langt over i modsatte side af vejen, således at han med venstre side af sin bil strejfede den modkørende personbil ført af en 37-årig mand fra Sorø. Politiet har nu optaget rapport om uheldet for at få belyst den egentlige årsag til uheldet, hvor der kun skete materiel skade på involverede køretøjer.

Brandundersøgelse – Amtstue Alle, Ringsted

Kl. 17.15 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand i en etageejendom, som var under renovering. I stueetagen var ild i noget isoleringsmateriale, hvilket var årsag til kraftig røgudvikling og med sodsværtning af væggene i rummet til følge. Der var på grund af renoveringsarbejdet ikke andet brandbart i ejendommen, hvortil der var uhindret adgang. Ingen personer kom til ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet, herunder om uvedkommende måske kunne have været på stedet før anmeldelsen om branden.

Sten mv. på togskinnerne – Greve

Kl. 18.54 fik politiet en henvendelse fra DSB, idet føreren af et S-tog havde kørt over flere sten på størrelse med en knytnæve samt et cementrør, som var lagt på skinnerne lidt syd for Hundige S-station. Kørslen med S-toget blev ikke forstyrret eller forsinket på grund af de fremmede genstande på skinnerne. Føreren af S-toget havde ikke set nogen personer, og det sammen gjorde sig gældende for patruljen, der undersøgte området og ledte efter nogen, der kunne mistænkes for at have forstyrret S-togsdriften ved den aldeles uhensigtsmæssige og ulovlige adfærd.

Brandundersøgelse – Birkeholmvænget, Bjerge Strand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 22.54 slog en 58-årig kvinde fra Store-Fuglede alarm til brandvæsnet og politiet, da hun under forbikørsel opdagede, at der var brand i et sommerhus. Hun undersøgte stedet nærmere for at redde eventuelle personer ud, men sommerhuset var formentlig ubeboet. Brandvæsnet fandt heller ikke noget personer i sommerhuset, hvor en brand indenfor havde forrettet mindre brandskader i dele af sommerhuset, hvor en rude var knust formentlig på grund af varmen fra branden. Endvidere var stort set hele sommerhuset sodskadet som følge af branden, hvis årsag politiet skal nu undersøge nærmere.

Spiritus-/narkokørsel – Hundige Centervej, Greve

Kl. 23.07 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 34-årig mand fra Greve for kørsel i en personbil, selv om han kunne mistænkes for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Stationsvej, Klippinge – Stevns

Kl. 23.35 fik politiet en henvendelse om, at flere unge mennesker gennem en times tid havde løbet rundt på og ved Klippinge station, hvor de optrådte råbende og larmende. En patrulje kørte forbi stationen kort efter midnat, men natteroen havde sænket sig over området, idet politiet ikke traf nogen personer.

Færdselsuheld – Hårlev Mark / Faxevej, Hårlev – Stevns

Kl. 00.25 anmeldte en 19-årig kvinde fra Langebæk, at hun kl. ca. 22.15 havde været impliceret i et færdselsuheld i krydset Hårlev Mark – Faxevej. Hun var kørt ad Hårlev Mark i østlig retning og blev efter udkørsel på Faxevej ramt af en anden bilist, som standsede. I den efterfølgende forvirring talte hun kortvarigt med en korthåret mand, men uden at sikre sig denne oplysninger som part i uheldet. Manden kørte i en mindre bil af ukendt mærke og kørte efterfølgende i retning mod Hårlev. Kvinden var inden anmeldelsen blevet undersøgt på skadestuen og havde pådraget sig nogle knubs i forbindelse med uheldet, som politiet nu har optaget rapport om for at få identificeret modparten og belyst omstændighederne i øvrigt.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der måtte have passeret uheldsstedet, eller som kan give oplysninger om den mandlige modpart og hans bil. Politiet hører naturligvis også gerne fra bilisten selv, og politiet kan kontaktes på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Sommervej, Rørvig – Odsherred

Kl. 03.56 måtte sommerhusgæster tilkalde brandvæsnet, fordi der var opstået en ildebrand i et brændeskur. Et barnebarn havde været vågen og havde observeret lysskæret fra branden, hvorefter bedsteforældrene var blevet vækket. Der var tale om en mindre brand, som sommerhusgæsterne indledningsvist forsøgte at slukke med en ildslukker og en vandslange, men branden blev først rigtigt slukket efter brandvæsnets ankomst. Der skete mindre skader på en væg ind til et værksted samt taget på brændeskuret. Politiet skal nu forsøge at få klarlagt årsagen til branden i brændeskuret.


Søndag – mandag


Mindre brande i den tørre natur – Holbæk, Roskilde og Stevns

Det godt forårsvejr har gjort naturen tør og derfor let brandbar. Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise forsigtighed med ild, da der er risiko for naturbrand, selv ved små gløder. Smid ikke cigaretskod i naturen. Anvend ukrudtsbrænder/gasbrænder med stor omtanke og hav vand i nærheden – også hvis du tænder bål. Søndag kom tre alarm opkald om mindre brande i naturen eller i tørre blade, der dog hurtigt blev slukket af brandvæsnet.

To-Bjerg, Uglerup, Holbæk
Kl. 10.00 kørte politi og brandvæsen til en strandeng på To-Bjerg i Uglerup, hvor engen brændte i et areal på omkring 10x10 meter. Da politiet kom frem, var brandvæsnet godt i gang med slukningsarbejdet. Ilden blev slukket før den spredte sig til andet og ingen personer kom noget til. Det viste sig at branden var startet omkring noget gammel aske, som var blevet tømt ud på engen. Selvom asken var gammel havde den ulmet nok til at starte branden. Politiet fandt ingen grundlag for at undersøge sagen nærmere.

Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
kl. 19.29 opstod brand omkring et skue på Trekroner Centervej i Himmelev i Roskilde. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som var startet omkring en bunke med tørre blade, som lå ved skuret. Brandårsagen formodedes at være et smidt cigaretskod, som havde antændt de tørre blade. Der var derfor ikke behov for nærmere undersøgelser af branden. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på nogle cykler, som holdt i skuret.

Toftegårdsvej, Hårlev, Stevns
Kl. 22.33 kom et alarm opkald om naturbrand ved et shelter omkring et bålsted omkring Toftegårdsvej i Hårlev på Stevns. Branden var opstået efter anvendelse af bålstedet og var kun en sag for brandvæsnet.

Motorcyklister i harmonikasammenstød – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.29 skete et sammenstød mellem flere motorcykler, som kom kørende i samlet flok ad Asnæsvej i vestlig retning. Ud for Asnæsværket skred baghjulet på den ene motorcykel ud i noget grus, hvorfor motorcyklisten, en 29-årig mand fra Korsør, bremsede op. Han blev i den forbindelse påkørt bagfra af næste motorcykel i rækken, der blev ført af en 50-årig mand fra Gørlev Sj. Det forårsagede, at yderligere to motorcyklister blev indblandet i uheldet. Den ene var en 51-årig mand fra Ugerløse, som beskadigede sit ene ben i forbindelse med sammenstødet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret et brud på benet. De øvrige implicerede slap fra uheldet uden personskade, men motorcyklerne blev beskadiget.

Bil påkørte hæk og endte på taget – Eskebjergvej, Kalundborg

kl. 15.29 skete et solouheld på Eskebjergvej i Kalundborg, da en 43-årig mand fra Målev mistede herredømmet over sin bil, så den endte i en hæk ud for ejendommen på Eskebjergvej nr. 124. I bilen befandt sig tre voksne og et barn, som fik sig en ordentlig forskrækkelse, da bilen i forbindelse med uheldet trillede rundt og endte på taget. Ingen personer kom noget til, men bilen spærrede for den ene vognbane på Eskebjergvej. Der blev bestilt en hurtig autohjælp til at fjerne bilen, hvorefter trafikken igen kunne glide på Eskebjergvej. Politiet registrerede uheldet, som formodedes at være sket på grund af uopmærksomhed.

Beruset mand sigtet for hærværk – Algade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 02.10 anmeldte en beboer i Algade, at der gik en mand frem og tilbage i gågaden i Nykøbing Sj og kastede med cafémøbler. En patrulje kørte til Algade, hvor de traf en 36-årig mand fra lokalområdet, som kunne mistænkes for i spirituspåvirket tilstand havde forøvet hærværk på tre caféborde, som stod ud for Odsherred teater. Han blev sigtet for hærværk, hvorefter patruljen kørte ham hjem. Den 36-årige vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav for de ødelagte borde, og kan herefter forvente at høre mere når sagen skal afgøres.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler