Døgnrapporten i Gørlev: torsdag den 25. november

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Håndværkerbyen, Greve (forsøg)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kystvejen, Strøby
Bøgetoften, Gørlev Sj.
Aldersro, Herfølge
Kildebjergs Tofter, Bjæverskov (forsøg)
Robenheje, Køge
Kastrupvej, Haraldsted, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Agerhuset, Greve
Birkehusene, Karlslunde


Narkokørsel – Bøgevej, Tune – Greve

Kl. 10.25 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist med høj hastighed var kørt ind på en tankstation og kort efter kørt væk derfra med hjulspin. Føreren var en kvinde, og anmelderen var fulgt efter bilisten, der lidt senere havde parkeret bilen på en vej i Tune. Her fik politiet kontakt til en 51-årig kvinde fra København SV, som blev identificeret som føreren af bilen. Da hun blev skønnet påvirket af narkotika, og narkometertesten gav udslag på kokain, blev hun sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Haslevvej / Tvindelstrupvej, Sneslev, Ringsted

Kl. 11.04 rykkede politiet ud et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen ved krydset Haslevvej – Tvindelstrupvej. Det viste sig, at en 60-årig kvinde fra Haslev som fører af en varebil ad Haslevvej mod syd for sent opdagede, at en forankørende varebil kørende i samme retning var standset. Føreren af denne varebil var en 55-årig kvinde fra Ringsted, som havde til hensigt at svinge til venstre ad Tvindelstrupvej, men forinden svingningen blev påkørt bagpå. Sammenstødet bevirkede, at krydset kortvarigt var spærret, ligesom et par vejskilte var blevet ødelagt som følge af uheldet. Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet.

Flere anmeldelser om falske bankmedarbejdere – Greve

Onsdag omkring middagstid modtog politiet yderligere to anmeldelser om falske bankmedarbejdere på spil i Greve-området. Det var i det ene tilfælde lykkedes at få franarret et betalingskort fra indehaveren, der også havde udleveret kortets PIN-kode, så betalingskortet efterfølgende kunne misbruges i Greve Centret til en uberettiget kontanthævning.
Anmeldelserne omhandlede en 86-årig kvinde fra Greve, der tirsdag eftermiddag først var blevet ringet op af en ukendt mand, der havde præsenteret sig som sikkerhedschef i et pengeinstitut. Han havde oplyst, at den 86-åriges betalingskort skulle lukkes straks, hvorfor en medarbejder ville dukke op ved kvindens bopæl for at afhente betalingskortet. Kort efter dukkede en mand op og fik udleveret to betalingskort med tilhørende PIN-koder, så kortene kunne misbruges efterfølgende.
Den mistænkte, der afhentede betalingskortene, blev beskrevet som en mand, lys i huden, 18-20 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning og iført kasket.
Den anden anmeldelse omhandlede en 76-årig kvinde også fra Greve, der onsdag ved middagstid var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand. Han havde præsenteret sig som en ansat i et pengeinstitut og oplyst, at der var noget galt med den 76-åriges betalingskort. En sikkerhedsmedarbejder ville derfor dukke op ved hendes bopæl for at afhente det påstået defekte betalingskort.
Kort efter ankom ganske korrekt en mand for at afhente betalingskortet, men manden blev dog afvist af den 76-årige. Manden blev beskrevet som udenlandsk af udseende med sort hår, iført kasket og mørkt tøj.
I begge tilfælde var kvinderne blevet kontaktet telefonisk fra mobiltelefonnumre, som ikke tilhører et pengeinstitut. Politiet efterforsker nu også disse to anmeldelser sammen med to tilsvarende anmeldelser, som politiet modtog tirsdag.
Opfordringen fra politiet er stadig, at pårørende tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om denne form for kriminalitet og generelt om uanmodede telefonopkald, hvor nogen forsøger at franarre de ældre familiemedlemmer personlige oplysninger mv. Kontakt politiet hurtigst muligt på tlf. 114 for at anmelde fupforsøget.

Arbejdsulykke – Torvet, Køge

Kl. 14.48 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 16-årig ung mand fra Bjæverskov i forbindelse med sit arbejde havde skåret sig i en finger på en sav, så han måtte bringes til fornøden behandling på skadestuen. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet, så myndighederne i fælleskab kan få undersøgt, om nogen kan drages strafferetligt til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Elmegade, Kalundborg

Kl. 15.16 var to personbiler blevet impliceret i et færdselsuheld på Elmegade, hvor der kun skete mindre materiel skade på køretøjerne. En 26-årig mand fra Kalundborg opdagede for sent, at den forankørende personbil var stoppet op på grund kødannelse. Han påkørte derfor bagende af bilen, hvori en 50-årig mand også fra Kalundborg var fører. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 16.02 blev trafikken på Sydmotorvejen i sydgående retning ved afkørsel 33 Lellinge næsten spærret på grund af et færdselsuheld, så politiet rykkede ud til uheldsstedet sammen med ambulancepersonale.
Uheldet skete, da en 42-årig mandlig lastbilchauffør fra Rumænien som fører af en rumænsk lastbil havde skiftet vognbane. Herunder havde han strejfet en forankørende personbil ført af en 48-årig kvinde fra Tappernøje. Hun blev i den tilkaldte ambulance kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra sammenstødet.
Uheldsstedet var næsten lige under Ringstedvej og blev afspærret med tavlevogne, da de implicerede køretøjer stort set spærrede motorvejen. Sydgående trafik kunne komme forbi ved at bruge af- og tilkørslen ved <33> Lellinge-afkørslen frem til kl. ca. 16.45, hvor begge vognbaner på motorvejen atter var farbare. Politiet optog rapport om uheldet.

Færdselsuheld – Ryevej / Søndergade, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.55 rykkede politiet til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i et vejkryds. Det viste sig, at en 21-årig kvinde fra Haslev kørte i en personbil ad Søndergade mod syd og i krydset ved Ryevej videre frem. Herved skete der et sammenstød med en anden personbil, der blev ført af en 46-årig mand fra Gørlev Sj. i vestlig retning ad Ryevej. Sammenstødet bevirkede, at en hæk på en privat adresse ved krydset blev påkørt af kvindens bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om en mulig overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Stjålet bil spottet – Hvalsøvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 01.07 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der kørte ad Hvalsøvej i retning mod Hvalsø. Ved den indledende kontrol via bilens nummerplade fik patruljen oplysninger, at bilen var meldt stjålet fra Munke-Bjergby natten mellem tirsdag og onsdag.
Da føreren af den stjålne bil opdagede politiet bagved, blev hastigheden sat op indtil Hvalsø, hvor den stjålne bil blev ført ad forskellige veje, indtil føreren til sidst kørte ud af Hvalsø ad Bentsensvej mod nord. I en vejkurve efter sidevejen Boerbjergvej mistede føreren kontrollen over personbilen, der kørte ind over en græsplæne og efterfølgende standsede op ad en ca. to meter høj skrænt.
To mænd flygtede fra bilen og løb i hver sin retning, men blev eftersøgt af personale fra den forfølgende patruljebil og politihunde fra en hundepatrulje, som kort efter ankom til uheldsstedet. På bagsædet i bilen traf politiet to piger på 14 og 15 år, hvoraf den 14-årige var kommet lettere til skade som følge uheldet. Hun blev derfor i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.
Hundepatruljen fik i den mellemliggende tid fundet de to undløbne unge mænd, som viste sig begge at være 16 år.
De tre personer blev alle bragt til politistationen i Roskilde, hvor den ene 16-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen i den stjålne bil.
Politiet underrettede de sociale myndigheder i de tilbageholdtes hjemkommuner, hvorved politiet fik klarlagt, at alle fire unge var anbragt på institutioner for børn/unge i det midtsjællandske område. Personale herfra afhentede derfor de unge på politistationen i Roskilde, da efterforskningen og afhøringerne i sagen var afsluttet. Også den 14-årige, der blev bragt til skadestuen, blev derfra afhentet af personale fra den institution, hvor hun var anbragt.
Alle fire og de sociale myndigheder i de respektive kommuner vil alle høre nærmere fra politiet, når den strafferetlige del af nattens køretur skal afgøres. Ejeren af den stjålne bil er blevet underrettet om, hvor bilen kan afhentes.

Forsøg på tyveri af cykel – Glimvej, Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 03.39 henvendte en 35-årig kvinde fra Roskilde sig til politiet, fordi en mand, der havde forsøgt at stjæle bl.a. en el-cykel og andre småeffekter fra en uaflåst garage, netop var flygtet fra stedet ad Glimvej. Politiet kørte til området med en hundepatrulje for at lede efter den mistænkte, der blev beskrevet som: mand, 170-180 cm høj, spinkel/almindelig af bygning, iført sort tøj og muligt en hættetrøje. Den mistænkte blev ikke fundet, efter at han før anmeldelsen havde larmet så meget i forbindelse med tyveriforsøget, at anmelderen var vågnet. Politiet undersøgte stedet for eventuelle tekniske spor, der måske vil kunne hjælpe politiet med at identificere den mistænkte.

Personpåkørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 05.23 fik politiet fra Bane Danmark en anmeldelse om, at et gennemkørende tog kunne have ramt en person i området ved Roskilde togstation. Togdriften til og fra Roskilde station blev med baggrund i disse oplysninger indstillet, så redningsmyndighederne og politiet kunne arbejde i sikkerhed på jernbanearealet.
Myndighederne fandt på jernbanesporene en påkørt person, der havde pådraget sig så alvorlige kvæstelser, at døden var indtrådt.
Politiet fik på Borup station kontakt til lokomotivføreren på det gennemkørende tog, der havde ramt personen, der senere er blevet identificeret. De pårørende er endnu ikke underrettet, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere. Undersøgelserne har ikke givet politiet grundlag for at mistænke nogen for at have begået en strafbar handling.
Togdriften ved Roskilde station blev genoptaget kl. ca. 07.30, da rednings- og undersøgelsesarbejdet var afsluttet.

Tyveri fra person- og varebiler – Strøby – Stevns

I løbet af natten mellem onsdag og torsdag har en eller flere personer været på spil i Strøby-området, idet politiet torsdag morgen allerede har modtaget 13 anmeldelser om tyveri fra eller forsøg herpå fra person- og varebiler i Strøby.
Bilerne har i løbet natten været henstillet på Strøby Bygade (seks anmeldelser), Strandvejen, Bekkasinvej, Svanevej, Svalemosevej, Æblevej og Ærtevej.
Adgangen til køretøjerne er i nogle tilfælde sket ved rudeknusning, mens bilejeren i andre tilfælde ikke umiddelbart kunnet se, hvordan tyven er kommet ind i køretøjet. Nogle få køretøjer har været henstillet ulåste ved ejerens bopæl.
Fra bilerne er der stjålet løse genstande, der har ligget tilgængeligt i kabinen eller varerummet, mens der i andre biler blot er sket en gennemrodning. Bilejerne er nu hver især i gang med at få klarlagt, hvad der er stjålet, idet politiet allerede har fået oplysninger om tyveri af f.eks. punge, barnevogn, solbriller, GPS-anlæg, kontanter, mobiltelefon og en Ipad.
Politiet efterforsker nu disse anmeldelser og vil samtidig opfordre beboere i området til at checke privat videoovervågning for at se, om uvedkommende har været inde i indkørsler eller garager andre steder end de nævnte veje. Oplysninger om mistænkelige personer eller måske videosekvenser med uvedkommende personer bedes videregivet til politiet, som kan kontaktes for vejledning via tlf. 114.


OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Overfald på DSB-medarbejder – Ringsted

En 28-årig mand med syrisk stabsborgerskab, men med opholdstilladelse i Sverige, blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.
Han var tirsdag aften blevet anholdt i et tog, der var ankommet til Ringsted station. Undervejs hertil havde den 28-årige i forbindelse med en billetkontrol overfaldet en 60-årig mandlig DSB-medarbejder med flere slag med flad hånd mod den DSB-ansattes hoved. DSB-medarbejderen var uden fysiske skader efter overfaldet.
Under efterforskningen af overfaldet fik politiet afdækket, at den nu anholdte 28-årige mand tidligere på dagen omkring middagstid havde truet tre medarbejdere i et supermarked i Nordsjællands Politikreds og været i besiddelse af en mindre kniv herunder. Endvidere havde han efterfølgende spyttet på en politibetjent, der anholdt ham i anledning af trusselssagen.
I retsmødet i Retten i Roskilde blev den 28-årige derfor sigtet for trusler på livet, overtrædelse af knivloven og to tilfælde af vold mod personer i offentlig tjeneste. En tolk var tilkaldt til retsmødet, som endte med, at den 28-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 16. december 2021.

Politiet vil i anledning af overfaldet på DSB-medarbejderen i toget gerne i forbindelse med de passagerer, som overværede overfaldet. Passagerne befandt sig i et tog med ankomst kl. 21.16 til Ringsted station og har været vidner, som politiet gerne vil have afhørt for at få belyst sagen og omstændighederne ved overfaldet. Vidner fra toget bedes henvende sig til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Varetægtsfængsling – Sag om narkobesiddelse/-salg - Roskilde

Retten i Roskilde besluttede i forbindelse med et grundlovsforhør onsdag kl. 14.00, at en 37-årig mand fra Lejre kommune skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 16. december 2021.
I grundlovsforhøret blev han sigtet for bl.a. besiddelse af ca. 71 gram amfetamin, som han ifølge politiets opfattelse var i besiddelse af med henblik på videresalg. Amfetaminen fandt politiet sammen med et knojern, en økse og en lang kniv i den bil, som han i narkotikapåvirket tilstand førte ad Byageren, Roskilde, natten til onsdag, da han rutinemæssigt blev standset til en kontrol. Politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen, idet retsmødet blev afholdt for lukkede døre.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi