Døgnrapporten i Gørlev: tirsdag den 23. november

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bjergskovvej, Kirke-Såby
Krogager, Greve
Birkevej, Solrød Strand (forsøg)
Parkvænget, Solrød Strand
Egevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søbæksparken, Jyderup (forsøg)

Tyveri fra køretøjer:

Telegrafvej, Rørvig
Dieselvej, Køge
Prinsessevænget, Ringsted
Hyrdehøj, Roskilde


Færdselsuheld – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 06.31 mandag morgen rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en bil og en cyklist var stødt sammen.
Det viste sig, at en 47-årig mand fra Gørlev i en personbil var kørt ud fra en parkeringsplads og i den forbindelse havde ramt en 60-årig mand fra Kalundborg, der kørte på cykel. Cyklisten væltede og slog sig, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader, da han blev tilset på skadestuen. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven kan være overtrådt.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 06.59 rykkede politiet ud til endnu et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i østgående retning på Holbækmotorvejen ved Gevninge. Det viste sig, at de implicerede køretøjer holdt ved midterrabatten, så politiet måtte kortvarigt spærre motorvejen, mens det ene køretøj blev skubbet ind i nødsporet. Det andet køretøj kunne selv køre fra stedet efter sammenstødet, der skete, da en 49-årig kvinde fra Hørve for sent opdagede, at den forankørende bil ført af en 38-årig mand fra Holeby bremsede. Den kvindelige bilist påkørte derfor bagenden på den forankørende bil, men ingen af parterne kom til skade ved uheldet. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Roskildevej / Skagerakvej, Holbæk

Kl. 07.46 rykkede politiet ud til det tredje færdselsuheld denne morgen, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. En ambulance var også sendt til uheldsstedet i en rundkørsel ved Roskildevej og Skagerakvej. En 51-årig kvindelig cyklist fra Holbæk blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.
Modparten i sammenstødet var en 95-årig mand fra Holbæk, der var kørt i en varebil ad Roskildevej i nordlig retning og videre ind i rundkørslen. I den forbindelse ramte han den kvindelige cyklist, så hun væltede som følge af påkørslen. Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Hurtig bilist i skole-område – Stensbjergvej, Køge

Kl. 10.51 målte færdselspolitiet med laserudstyr en bilist til at køre med mindst 87 km/t ad Stensbjergvej mod syd forbi vejen til en nærliggende skole, selv om højst tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t (bymæssig bebyggelse). Føreren af personbil var en 56-årig mand fra Greve, der både blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og for at have glemt sit kørekort under kørslen. Han kan nu ud over en bøde for de to overtrædelser også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, så han i givet skal aflægge en ny teori- og køreprøve for at beholde kørekortet.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.09 var en bilist forulykket på Odsherredvej ud for sidevejen Venusvej, idet bilisten var kørt i grøften. En patrulje fik kontakt til den forulykkede personbil og dens fører, som var en 76-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var sluppet uskadt som følge af uheldet, men blev dog indbragt til skadestuen til kontrol, da uheldet formodes at være forårsaget af et ildebefindende under kørsel ad Odsherredvej mod øst. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og Odsherred Kommune blev underrettet om påkørsel af et autoværn på uheldsstedet.

Løs hest med ukendt ejer – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 13.17 anmeldte Københavns Politi, at en patrulje tilfældigt under kørsel i sydlig retning på Odsherredvej (rute 21) havde opdaget en løsgående hest. Patruljen fra København havde indfanget hesten, som kort efter blev overdraget til en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi. En hestekyndig kvinde kom til stedet og tilbød at opstalde hesten, indtil politiet fandt frem til ejeren. Hesten var uden hovedtøj, og politiet ved ikke præcist, hvorfra hesten er løbet. Den hestekyndige kvinde fra Vig ville formentlig fremlyse hesten via de sociale medier i lokalområdet, så ejeren af hesten kan findes. Hesten var ikke årsag til nogen trafikuheld eller andre ulykker under sin udflugt uden for sin indhegning.

Surfer i nød – Kalundborg fjord, Kalundborg

Kl. 15.51 og i minutterne derefter fik politiet via alarm 112 flere henvendelser om, at en windsurfer på Kalundborg fjord formentlig var i nød. Der var en formodning om, at surferens mast måske var knækket, så surferen ikke kunne sejle i land.
En redningsindsats blev iværksat, så Forsvaret ville sende en redningshelikopter til området, ligesom det lokale redningsberedskab ville sætte en båd i vandet.
En politipatrulje kunne se, at surferen var i gang med at padle sig i land, og kort efter kl. ca. 16.00 kunne redningsaktionen afblæses. En 24-årig mand fra Kalundborg var kommet i land i god behold og uden at være blevet nedkølet, idet han havde været iklædt korrekt påklædning. Redningshelikopteren nåede ikke frem til området, inden den blev aflyst.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge - Holbæk

Kl. 15.51 havde en bilist påkørt et hus på Ringstedvej i Svinninge, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Politiet kørte også til stedet og fik kontakt til en uskadt, 79-årig mand fra Svinninge, der havde været fører af en personbil. Han var inden påkørslen af huset kørt ad Ringstedvej mod syd, da han i en venstrekurve af ukendte årsager var fortsat ligeud. Herved påkørte han et hus tilhørende en 69-årig mand. Heller ikke nogen personer i huset kom til skade ved uheldet, men sagkyndige blev tilkaldt til at besigtige de materielle skader og træffe beslutning om, hvorvidt huset skulle afstives for at undgå yderligere skader. Politiet optog rapport om uheldet på grund af skadernes omfang.

Uro og uorden – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 17.01 fik politiet via alarm 112 melding om et slagsmål mellem en mand og en kvinde, der befandt sig på et stisystem. Et par patrulje kørte hastigt til stedet og fik kontakt til to spirituspåvirkede personer, der begge var uskadte. Det viste sig være en 26-årig kvinde og en 30-årig mand begge fra Holbæk, som kendte hinanden i forvejen, men en intern uenighed havde så udviklet sig lidt. Da politiet havde fået lagt en dæmper på parret, foretog politiet sig ikke yderligere i forhold til deres adfærd i det offentlige rum.

Narkokørsel – Bytoften, Grevinge – Odsherred

Kl. 17.41 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Unge butikstyve – Over Bølgen, Greve

Kl. 18.03 kørte politiet til et supermarked i indkøbscentret Waves, idet to piger var blevet tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet nogle varer. Politiet fik kontakt til to 14-årig piger fra hhv. Greve og Værløse, som i supermarkedet havde stjålet tøj, parfume og makeup-artikler til en værdi af 1.685 kr. Ved undersøgelse af deres effekter fandt politiet dem i besiddelse af flere genstande fra andre butikker. Der var tale om bl.a. smykker og mere tøj for knap 2.500 kr. stjålet fra tre andre butikker i indkøbscentret. Pigerne blev taget med på politistationen, hvorefter politiet underrettede både de sociale myndigheder og pigernes forældre om mistanken mod dem. Forældrene var til stede under afhøringen, hvor pigerne ikke kunne sigtes for tyveri, fordi de er under den kriminelle lavalder på 15 år. De kan således ikke straffes, men sagsmaterialet vil senere blive sendt til de sociale myndigheder til brug for en vurdering af, om sociale foranstaltninger skal iværksættes.

Mistænkelige mænd – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 19.21 fik politiet via alarm 112 melding om, at to mænd måske kunne mistænkes for at være indbrudstyve. En anmelder havde desværre tabt dem af syne i området ved Solrød Center, men politiet rykkede straks ud med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter de to mistænkelige mænd.
I den næste times tid kørte patruljerne rundt i området, men mændene blev ikke fundet. Politiet fik kl. 20.13 anmeldelse om et indbrud i en villa på Parkvænget, hvor beboerne havde været væk i tidsrummet kl. 16.20-18.30. Indbruddet og adgangen til villaen var sket ved at aftage listerne på et vindue på villaens første sal, hvorefter skabe og skuffer var blevet gennemrodet. Beboerne havde ikke overblik over de stjålne genstande ud over en parfume, som manglede. Politiet undersøgte villaen for tekniske spor, der måske kan føre til identifikation af indbrudstyven.
Kl. 20.30 fik politiet yderligere en anmeldelse om et indbrud i en villa på Egevej. Her havde tyven knust en rude i en terrassedør ind til soveværelset for at skaffe sig adgang. Tyven havde kun været i et par rum, men havde nået at stjæle bl.a. smykker, inden villaen blev forladt. Også dette gerningssted blev undersøgt af politiet i et forsøg på at finde spor, der kan identificere indbrudstyven. Indbruddet formodes at være sket kort tid før anmeldelsen, idet ejeren netop var blevet alarmeret via en privat alarm.
Politiet vil gerne høre fra personer, der bemærker mistænkelige personer eller køretøjer i f.eks. et villaområde, så politiet får mulighed for at rykke ud og foretage en kontrol af køretøjet eller personerne. Ring til det lokale politi på tlf. 114 med sådanne oplysninger.

Slingrende fodgænger – Brændtvej, Svinninge, Nørre Asmindrup – Odsherred

Kl. 20.45 undrede en patrulje sig over, at en mandlig fodgænger gik slingrende ad Brændtvej. Politiet tog kontakt til manden, der var en 27-årig mand fra Højby Sj. Han skønnedes påvirket af euforiserende stoffer, og ved en nærmere kontrol fandt politiet ham i besiddelse af knap et gram amfetamin og ca. 1½ gram hash. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af narkotikaen. Han vil nu senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.OPFØLGNING


Vidne efterlyses efter overfald ved Hundige S-station – Greve

En yngre mand efterlyses som vidne i en sag om vold, hvor en 18-årig mand fra Greve er blevet overfaldet af tre unge mænd med mellemøstlig udseende og i alderen 15-18 år. Overfaldet skete torsdag den 11. november 2021 kl. ca. 22.48 på Hundige S-station, da den 18-årige var ankommet hertil med S-toget i retning mod København.
Politiet har i forbindelse med efterforskningen og bl.a. ud fra videoovervågningsmateriale fået klarlagt, at vidnet formentlig ankom med samme S-tog som den forurettede. Vidnet gik i retning mod den vestlige udgang, hvor skydedørene imidlertid virkede ikke. Derfor vendte vidnet om og forlod stationen via den østlige udgang samtidig med, at den 18-årige blev overfaldet og tildelt adskillige slag og spark, så han pådrog sig lettere skade.
Politiet vil derfor gerne i kontakt med den yngre mand for at få ham afhørt som vidne for at få eventuelle oplysninger om de tre mistænkte. Vidnet samt andre, der kan bidrage med oplysninger i sagen, bedes henvende sig til efterforskningsafdelingen på Køge politistation via tlf. 114.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi