Døgnrapporten i Gørlev: tirsdag den 14. december

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Sognevejen, Karlslunde
Notgangen, Karlslunde (2 anmeldelser)
Møllebakken, Rørvig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vestre Hovvej, Svinninge
Tølløsevej, Hvalsø
Bakken, Store-Merløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Løvevej, Overby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Hundige Strandvej, Greve
Høm Møllevej, Ringsted


Opvarmningskilder på overarbejde – Jyderup (Holbæk) / Gørlev Sj. (Kalundborg)

Et par gange mandag formiddag rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af meldinger om ildebrand i opvarmningskilder, der muligt er på overarbejde i denne kolde og fugtige tid.
Kl. 09.01 kom der røgudvikling fra et pillefyr på Rådbjergvej, Jyderup, så der blev slået alarm til brandvæsnet. Der var dog ikke egentlig ildløs omkring pillefyret, som ganske korrekt havde udviklet lidt mere røg end forventet og sædvanligt. Politiet foretog sig ikke yderligere i den anledning.
Kl. 10.00 fik brandvæsnet og politiet en melding om ildebrand i en gård på Dalby Strandvej, Dalby, Gørlev Sj., hvor en brændeovn var gået i brand.
Der var dog ikke tale om egentlig ildebrand, idet flammerne fra en brand havde holdt sig inde i en brændeovn i en bygning på gården. Også i dette tilfælde foretog politiet sig ikke yderligere, da der ikke var sket nogen skade, og ingen kunne mistænkes for at have begået noget strafbart uagtsomt eller forsætligt.

Narkobilist uden førerret og uden sele – Lillevangsvej, Greve

Kl. 09.24 bemærkede færdselspolitiet, at føreren af en varebil ikke anvendte sikkerhedssele under kørslen. Varebilen blev stoppet, og bag rattet sad en 39-årig mand fra Greve. Han havde ikke noget kørekort, idet han i 2009 fik et kørselsforbud efter flere overtrædelser af færdselslovens hastighedsbestemmelser og ikke efterfølgende har fået aflagt både teori- og køreprøve for at beholde førerretten. Indledningsvist blev den 39-årige sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, og da en narkometertest også indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.
Politiet anholdt den 39-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel – Karlslunde Parkvej, Karlslunde – Greve

Kl. 10.22 fik politiet en anmeldelse fra en anmelder, der undrede sig over en anden bilists usikre kørsel. Anmelderen fulgte efter bilisten, der kørte ind på en parkeringsplads ved et supermarked. Den mandlige fører var gået fra bilen, men kort efter fik politiet kontakt til en 75-årig mand fra Nordsjælland. Han var påvirket af spiritus og blev efter en alkometertest sigtet for spirituskørsel i en personbil. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 10.35 fik en 52-årig mand fra den sydøstlige del af Kalundborg kommune uventet besøg af politiet med narkohunde, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved henvendelsen på stedet bemærkede patruljen, at afklippede hampeplanter lå på stedet.
Den 52-årige var indledningsvist ikke hjemme, men kom retur til sin bopæl, efter at politiet havde kontaktet ham, så han kunne overvære en ransagning af bopælen efter eventuelle ulovlige stoffer.
Ved ransagningen fandt politiet i alt 695 gram marihuana, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion, når sagen om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer mod den 52-årige er afgjort.

Ammunition gravet fri – Blomsterhaven, Holbæk

Kl. 11.50 fik politiet en henvendelse om, at der i forbindelse med gravearbejde ved et nybyggeri i Blomsterhaven var fundet ammunitionsdele i form af granater og ammunition til håndvåben. Politiet kørte til stedet, som blev afspærret, og tilkaldte Forsvarets sprængstoftjeneste (EOD) til findestedet. Den frigravede ammunition blev med forsvarets hjælp fjernet fra byggepladsen, uden at der skete noget utilsigtet. Forsvaret kørte ammunitionen til en grusgrav, hvor ammunitionen under forsvarlige forhold blev bortsprængt.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.48 havde en 46-årig mand fra Hårlev været lidt uopmærksom under kørslen ad Holbækmotorvejen i østlig retning ved Vipperød, idet han i sin varebil var kommet ud i rabatten. Herved mistede han kontrollen over bilen, der ramte et autoværn på motorvejens midte.
Varebilen blev indledningsvist efterladt i midterrabatten inden borttransport, mens den 46-årige i en tilkaldt ambulance blev bragt til check på skadestuen. Han var dog sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

Færdselsuheld – Lillesøvej / Hvedevej, Kalundborg

Kl. 12.49 slog en 37-årig mand fra Albertslund alarm, efter at han i en lastbil var forulykket i en højresvingskurve på Lillesøvej ved Hvedevej. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor politiet kunne konstatere, at ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.
Den 37-årige mandlige fører af lastbilen var efter uheldet selv kravlet ud og havde slået alarm efterfølgende. Han blev i den tilkaldte ambulance kørt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev indlagt til observation for lettere kvæstelser.
Inden uheldet var den 37-årige kørt ad Lillesøvej mod nord, men havde i højresvingskurven mistet kontrollen over lastbilen, som med førerkabinen og sin venstre side ramte ind i et vejtræ i den skrånende vejrabat. Politiet optog rapport om uheldet på grund af den mulige personskade hos chaufføren som følge af uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden i bil med stjålne nummerplader – Marksvinget, Køge

Kl. 13.41 kontrollerede færdselspolitiet en personbil, hvis nummerplader burde sidde på et køretøj, der var af et andet bilmærke end den bil, som en 20-årig mand fra Ishøj kørte rundt i, da han blev standset af politiet. Nummerpladerne var endnu ikke meldt stjålne, så politiet undersøger hos den rigtige ejer, hvorfra nummerpladerne kan være blevet stjålet. Den 20-årige kørte i sin egen bil, som ikke var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Desuden viste det sig, at den 20-årige i forvejen var frakendt kørekortet, så han skulle ikke have sat sig bag rattet i bilen. Endnu en årsag til at have ladet være med at være fører var resultatet af en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Den 20-årige blev i forbindelse med de mange sigtelser kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når efterforskningen vedr. nummerpladerne er afsluttet, og analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel uden førerret og besiddelse af hash – Gyvelvej, Køge

Kl. 14.20 standsede politiet en 20-årig mand fra Køge, da han i en personbil kørte ad Gyvelvej. Den 20-årige havde ikke nogen førerret og blev efter en narkometertest mistænkt for at være påvirket af kokain under kørslen. Derfor blev den 20-årige anholdt og sigtet for narkokørsel, hvilket i forbindelse med visitationen af ham afslørede besiddelse af ca. 5½ gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med sigtelsen for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 15.01 opdagede en 58-årig mand fra Rønnede for sent, at de forankørende bilist i det sydgående spor på Sydmotorvejen bremsede op på grund af kødannelse. Derfor påkørte han en forankørende varebil, der blev skubbet ind i autoværnet. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor de implicerede parter selv sørgede for at få fjernet deres køretøjer. Kl. ca. 16.15 var motorvejen atter farbar i alle spor efter uheldet.

Narko-/spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 16.30 anholdt og sigtede politiet en 44-årig kvinde fra Svebølle for kørsel i narkotika- og spirituspåvirket tilstand i sin personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af. I forvejen var hun tidligere blevet frakendt førerretten, så hun ikke må være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og alkohol.
Den 44-årige blev i forbindelse med løsladelse gjort bekendt med, at hun fremadrettet måtte finde alternative transportmuligheder, idet politiet beslaglagde hendes personbil. Politiet kunne konstatere, at dagens kørsel uden at have førerret var 14. gang inden for de seneste tre år, at politiet afslørede hende i at køre bil. Beslaglæggelsen accepterede den 44-årige, som nu vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne fra blodprøver foreligger.

Kørsel uden førerret – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 16.32 fik politiet en anmeldelse fra en bilist om, at en anden bilist kørte meget usikkert ad Køgevej, hvor bilisten flere gange havde været delvist ovre i modsatte kørebanehalvdel – dog uden konkrete faresituationer.
En patrulje kørte til Køgevej ved Gadstrup, hvor politiet fik kontakt til den anmeldte personbil, som blev ført af en 96-årig mand fra Gadstrup. Han fremviste et kørekort til kategori B (bl.a. personbil), men kørekortets gyldighed var dog udløbet i 2019. Politiet sigtede derfor den 96-årige for kørslen i personbilen uden den fornødne førerret, så han kan forvente at få en bøde som afslutning på sagen.

Mistænkelig mand i have – Barsebæk, Holbæk

Kl. 18.51 havde en kvindelig beboer bemærket en fremmed mand gå rundt i hendes have. Manden var udstyret med en lommelygte, og da hun tog kontakt til ham, flygtede han fra stedet i ukendt retning. En hundepatrulje blev sendt til stedet for at lede efter manden, der blev beskrevet som høj og iført mørkt tøj. Hverken de tobenede eller de firbenede fandt nogen mistænkelige personer, så identiteten på manden eller årsagen til hans adfærd kendes ikke.

Brandundersøgelse – Rosenvangen, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 19.34 kørte brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værelse i et rækkehus på Rosenvangen. Beboere på stedet var kommet ud i sikkerhed, så brandvæsnet kunne slukke branden, der var begrænset til et værelse. Ca. 20 minutter efter anmeldelsen var branden slukket, men årsagen til den skal politiet nu kigge nærmere på. Der var på intet tidspunkt fare for spredning af branden til andre boliger i området, og ingen personer kom til skade.

Efterlyst mand måske til stede – Roskildevej, Holbæk

Kl. 22.10 fik politiet et tip om, at en efterlyst 20-årig mand fra Holbæk måske befandt sig på en tankstation på Roskildevej i Holbæk. På tankstationens område befandt sig flere mænd i nærheden af to biler, som under anmeldelsen til politiet kørte fra stedet i retning mod Holbækmotorvejen.
Et par patruljer ledte efter bilerne i området omkring Holbækmotorvejen, hvor det lykkedes at spotte dem på motorvejen ved Roskilde. Politiet fulgte efter køretøjerne i østlig retning på motorvejen ind i Københavns Vestegns politikreds, hvor bilerne blev standset uden større dramatik.
I de to biler befandt sig i alt syv mænd, men den efterlyste 20-årige var ikke iblandt dem. De seks af mændene var fra Holbæk kommune og en enkelt fra Nordsjælland, som alle blev kontrolleret af politiet. En af mændene - en 28-årig mand fra Holbæk – var i besiddelse af en ulovlig kniv, som Københavns Vestegns politi sigtede ham for den ulovlige besiddelse af. De øvrige mænd blev ikke sigtet for noget i anledning af politiets kontrol af dem.
Politiet leder altså fortsat efter den 20-årige mand fra Holbæk, som er efterlyst offentligt og med foto som mistænkt i en sag om et livsfarligt angreb med kniv på en 18-årig mand ved Holbæk togstation lørdag den 13. november 2021 kl. ca. 16.25. Tip om den efterlystes opholdssted gives fortsat til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Stjålet bil brændt af – Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde - Lejre

Kl. 02.47 fik alarmcentralen en melding om, at en bil brændte på en parkeringsplads på Lindenborgvej ved Gevninge. Brandvæsnet og politiet kørte hurtigt til stedet og kunne konstatere, at en brændende personbil var stablet op på mælkekasser. Desuden var bilens hjul afmonteret. Trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde personbilen, der udbrændte. I nat fik politiet fat i bilens bruger, som blev noget overrasket over politiets henvendelse. Bilejeren kunne oplyse, at bilen i nattens løb var blevet stjålet fra Gersagerparken i Greve, hvor bilen sidst var konstateret til stede kort før kl. ca. 22.00.
Efterforskning i sagen fik klarlagt, at bilen var blevet anbragt på parkeringspladsen inden for den seneste time før anmeldelsen, idet en politipatrulje kl. ca. 01.40 under forbikørsel havde bemærket, at der ikke var henstillet nogen køretøjer på stedet.
Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet på parkeringspladsen i Gevninge eller har set noget mistænkeligt i Gersagerparken, Greve, i forbindelse med biltyveriet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING


Betalte bøde for hæleri og blev udvist i 2 år - Greve

En 39-årig mand fra Polen har betalt en bøde for hæleri og blev efterfølgende udvist af Danmark med et indrejseforbud de næste to år. Det blev afslutningen på anholdelsen af polakken ved betalingsanlægget på Øresundsbroen, da han var på vej ind i Sverige i en varebil fyldt med stjålet værktøj i hvert fald fra Greve.
Udlændingestyrelsen var den myndighed, der besluttede, at polakken skulle udvises af Danmark med et to-årigt indrejseforbud, hvilket politiet effektuerer snarest muligt.
Politiet har dog en opgave med at finde flere ejere af det stjålne værktøj, som polakken var i besiddelse af, end ejeren af det værktøj, som blev stjålet fra en varebil i Greve den 5. december. Senere bliver de beslaglagte tyvekoster (primært værktøj) fremlyst hos Midt- og Vestsjællands Politi i håb om, at de øvrige ejere kan identificeres.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi