Døgnrapporten i Gørlev: onsdag den 8. december

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ringstedvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skolevej, Viby Sj.
Hedeboparken, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Smedeparken, Slimminge, Ringsted
Strandbakken, Kalundborg
Agerhøj, Store-Heddinge
Kystvejen, Kalundborg
Sct. Knudsgade, Ringsted


Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Jorløse Byvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.30 blev en 33-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven, da politiet standsede den personbil, han førte ad Jorløse Byvej. Den 33-årige blev skønnet påvirket i ulovlig grad af både spiritus og narkotika under kørslen, ligesom han i forvejen var frakendt kørekortet, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves.
Den 33-årige blev sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
Bilen var ejet af en 24-årig kvinde fra Haslev, som efterfølgende blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om overladelse af et køretøj til en person, der ikke lovligt kan føre det.
Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Falsk bankmand fik dankort udleveret – Strøby – Stevns

Kl. 11.27 anmeldte pårørende til en 87-årig kvinde fra Strøby, at hun var blevet snydt af en falsk bankmand, der havde formået at få hende til at udlevere sit dankort.
En fremmed mand havde fredag d. 3/12-2021 kl. ca. 12.15 telefonisk kontaktet den 87-årige og præsenteret sig som en ansat i et pengeinstitut. Manden oplyste, at den 87-åriges dankort var blevet misbrugt, hvorfor det skulle udskiftes og ville blive afhentet kort efter af en mand. Den 87-årige udleverede sit dankort med tilhørende PIN-kode til en mand, der blev beskrevet som: mand, mørk hudfarve, 20-40 år, ca. 160 cm høj, iført uldtrøje og mørke bukser. Den falske bankmand havde oplyst, at politiet senere ville komme med et nyt dankort til hende.
Efterfølgende har den 87-årige og de pårørende konstateret, at der uberettiget er hævet ca. 9.500 kr. på det dankort, som blev udleveret til den falske bankmands assistent.
Efter anmeldelsen om fupopkaldet kom politiet ganske korrekt ud til offeret dog uden et nyt dankort, men for at foretage en grundig afhøring af hende i et forsøg på at fremskaffe oplysninger, der måske kan føre identifikation af den falske bankmand og hans assistent.
Politiet vil igen kraftigt advare mod disse fupopkald fra personer, der udgiver sig for at ringe fra et pengeinstitut eller en myndighed. Modtageren af det uanmodede opkald bør være særdeles skeptisk og f.eks. foretage et kontrolopkald til den oplyste medarbejder via pengeinstituttets eller myndighedens hovedtelefonnummer. Endvidere vil et pengeinstitut aldrig benytte den beskrevne fremgangsmåde i forbindelse med ombytning af et defekt eller misbrugt dankort, ligesom fortrolige oplysninger som f.eks. personnummer, kontonummer, kortoplysninger, PIN-koder og NemID-oplysninger aldrig bør oplyses til ukendte personer.
I samme anledning vil politiet gerne opfordre pårørende til at tale med ældre familiemedlemmer om, hvad man kan gøre, hvis nogen modtager et fupopkald fra en person, der kræves forskellige fortrolige oplysninger udleveret.

Hul på gasledning – Ejby Strandvej, Ejby, Kirke-Hyllinge

Kl. 11.34 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af udslip fra en gasledning, efter at ledningen var blevet påført en skade i forbindelse med gravearbejde. Brandvæsnet kunne konstatere, at der kun var tale om et meget lille hul, så der var ikke behov for hverken evakuering eller politiets tilstedeværelse. En tekniker fra gasselskabet blev tilkaldt til at foretage reparation af gasledningen. Ingen var kommet til skade ved uheldet.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Åshøjvej, Køge

Kl. 14.11 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Åshøjvej i sydlig retning. Bag rattet i bilen sad en 35-årig kvinde fra Herfølge, som var påvirket af spiritus under kørslen. Hun deltog i en alkometertest, der gav udslag i sådan en grad, at politiet kunne mistænke hende for at være spirituspåvirket i sådan en grad, at kørslen faldt under bestemmelserne om såkaldt vanvidskørsel.
Hun blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet gjorde hende bekendt med den høje grad af spirituspåvirkning, så politiet ville beslaglægge hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Den beslutning var hun ikke enig i, så nu skal en dommer kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelse af hendes personbil. Den 35-årige kvinde vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Voldsom røgudvikling – Bukkerupvej, Stestrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 15.04 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding fra alarmcentralen om brand i en bygning på en landbrugsejendom. Det viste sig at være mindre dramatisk, idet der ikke var nogen brand, men dog en kraftig røgudvikling fra en rum i en ladebygning. Det viste sig at være en mobiloplader, som havde fået det lidt for varm og derfor havde udviklet kraftig røg. Hverken personer eller dyr havde været i fare som følge af røgudviklingen, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Cementvej / Motelvej, Karlslunde – Solrød

Kl. 17.17 var to personbiler stødt sammen i krydset Cementvej – Motelvej, men ingen af parter var kommet til skade. Det viste sig, at en 58-årig kvinde fra Køge var kørt i sin bil ad Cementvej mod øst, da en modkørende personbil ført af en 19-årig mand fra Køge svingede til venstre mod Motelvej. Ved sammenstødet blev begge bilers airbagsudløst, og bilerne blev senere flyttet fra krydset til nærliggende parkeringsområder til senere afhentning af bugseringskøretøjer. Politiet optog rapport om sammenstødet mellem bilerne ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Fræk cykeltyv – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.31 anmeldte personalet fra en cykelforretning, at en fremmed og udenlandsk mand kl. ca. 17.25var kommet ind i forretningens baggård, hvorfra manden havde taget en cykel og var kørt på den. En medarbejder så tyveriet af cyklen og cyklede efter cykeltyven, der blev standset efter ca. 100 meter. Cykeltyven, der ifølge medarbejderen formentlig talte polsk, forsøgte at bestikke medarbejder til at undlade at tilkalde politiet, hvilket medarbejderen nægtede. Cykeltyven stak nu af til fods og forsvandt i retning mod Næstvedvej. Den stjålne cykel, der var indleveret af dens ejer til reparation i cykelforretningen, blev bragt retur til cykelforretningen uden at have fået nogen skade.
Cykeltyven blev af personalet beskrevet som: mand, 30-50 år, 170-175 cm høj, kraftig af bygning, kort brunligt hår, iført mørk hue, mørkeblå jakke, mørke bukser og talende et østeuropæisk sprog, formentlig polsk. Politiet har nu optaget rapport om cykeltyveriet i et forsøg på at få identificeret den mistænkte.

Brand i vildmarksbad – Dådyrvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 17.32 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt ud til brand i et vildmarksbad på en privat adresse. Det viste sig, at plastdele på vildmarksbadet af ukendt årsag var brudt i brand, så også den træterrasse, som badet stod på, var blevet mindre skadet. Der var ikke sket skade på fast ejendom ved branden, som var blevet opdaget og anmeldt af beboeren selv. Heller ingen personer var kommet til skade ved branden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Landevejen / Tuse Byvej, Tuse, Holbæk

Kl. 18.10 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i krydset Tuse Byvej – Landevejen, idet en knallert og en varebil var stødt sammen. Ambulancepersonalet tilså parterne, men ingen havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
En 67-årig mand fra Gislinge som fører af en knallert kørt ad Tuse Byvej mod nord frem til krydset ved Landevejen. Her stødte han i forbindelse med et venstresving sammen med en varebil, der af en 84-årig mand fra Mørkøv blev ført i østlig retning ad Landevejen. Den 67-årige knallertkører var påvirket af spiritus under kørslen, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve på sygehuset i Holbæk. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra undersøgelsen af blodprøven for alkohol foreligger.

Indbrud i lejlighed – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 18.40 fik politiet en anmeldelse fra en 76-årig mand fra Roskilde, der havde overrasket tre mænd i flugt fra hans lejlighed. Politiet rykkede straks ud til stedet med flere patruljer for at lede efter de tre mænd, mørke i huden, og iført mørkt tøj. Hoveddøren til lejligheden var blevet brudt op, og et par rum bar præg af kraftig gennemrodning. Den 76-årige havde ikke overblik over, om der var stjålet noget i forbindelse med indbruddet. Politiet fandt indledningsvist ikke nogen mistænkte og afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser fra gerningsstedet.

Mistænkelige mænd på cykel – Metalgangen, Karlslunde – Greve

Kl. 01.10 havde en årvågen 31-årig kvinde bemærket to mænd, der udstyret med rygsække cyklede rundt i området. Kvinden undrede sig over deres adfærd, idet hun tidligere havde været udsat for et tyveri fra et køretøj og nu var bekymret for, at mændene ville begå nye tyverier fra køretøjer i området.
En hundepatrulje blev sendt til området for at lede efter mændene, som politiet ikke fandt og i øvrigt heller ikke fandt andre mistænkelige forhold i området.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi