Døgnrapporten i Gørlev: onsdag den 24. november

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Billesborgvej, Herfølge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Toften, Benløse, Ringsted
Hørager, Karlslunde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Birkevang, Østrup, Veksø Sj. (forsøg)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ejbovej, Bjæverskov

 

Tyveri fra køretøjer:

Troldmands Alle, Karlstrup, Solrød Strand (3 anmeldelser)
Druemarken, Solrød Strand
Solrød Center, Solrød Strand
Solrød Byvej, Solrød StrandMotorgangen, Karlslunde

 

 

Politi og uddannelsesinstitutioner til kamp mod narko

Betjente fra forebyggelsesafdelingen i Roskilde og betjente med narkohunde lavede den 22. november en koordineret narkoaktion på en uddannelsesinstitution i Roskilde, hvor hundene fik lov at snuse sig igennem skolens bygninger. Hundenes skarpe lugtesans gav pote 3 gange, hvor elever blev fundet i besiddelse af hash. 

Sagerne involverede tre forskellige elever, hvoraf en person blev sigtet for at besidde 0,84 g hash og 0,86 g kokain til egen forbrug. En anden person blev sigtet for at besidde 0,64 g hash til eget forbrug. En tredje elev blev anholdt og sigtet for at besidde 9,58 g hash fordelt 6 seks såkaldte pølsemandspose, som blev opbevaret i et pilleglas med ingefærstilskud. Han blev senere løsladt, men de tre sigtede vil alle høre mere fra politiet i deres sager.

De koordinerede narkoaktioner på uddannelsesinstitutioner i kredsen sker efter aftale med uddannelsesinstitutionerne, som politiet bistår med at komme problemet med narkotika på uddannelsesinstitutioner til livs. Når politiet har været forbi en uddannelsesinstitution og har fundet narkotika afholder politiet en tryghedsopfølgning med uddannelsesinstitutionen, hvor politiet drøfter de aktuelle sager og aftaler et genbesøg inden for nærmeste fremtid. 

 

Falske bankmedarbejdere på spil – Greve

I løbet af tirsdagen modtog politiet to anmeldelser om falske bankmedarbejdere, der havde været på spil i Greve, hvor de havde fået franarret to kvinder deres dankort med tilhørende PIN-kode.

Fælles for anmeldelserne er, at en fremmed og ukendt mand i begge tilfælde havde ringet til kvinderne og udgivet sig for at være fra banken, som straks ville forny deres dankort. En mand ville efterfølgende komme til kvindernes bopæl for at hente dankortet, hvis PIN-kode begge kvinder var blevet overtalt til at udlevere til brug for det nye dankort, som de skulle modtage senere.

Først gik det ud over en 76-årig kvinde fra Greve, der om eftermiddagen mandag den 22/11-2021 havde udleveret sit dankort og PIN-kode til en falsk bankmand, der som aftalt var dukket op ved hendes bopæl. Kort efter var dankortet blevet misbrugt til flere kontanthævninger og varekøb til et samlet beløb på ca. 19.000 kr., inden dankortet blev spærret.
Den falske bankmedarbejder, der fik dankortet udleveret, blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 25-30 år, ca. 180 cm høj, spinkel af bygning, sort, kort hår, iført sort mundbind og var i øvrigt dansk-talende.

Den anden anmeldelse omhandler en 84-årig kvinde fra Greve, der i går tirsdag eftermiddag også fik besøg af en falsk bankmedarbejder, der fik udleveret hendes pung med dankort og tilhørende PIN-kode, fordi dankortet skulle udskiftes. Også dette dankort blev efterfølgende misbrugt til uberettiget hævning af kontanter fra en pengeautomat i Greve, ligesom kontanter i kvindens pung også blev stjålet. Udbyttet udgør samlet ca. 12.000 kr. I denne sag foreligger i øjeblikket ingen beskrivelse af den falske bankmand, der henvendte sig hos den 84-årige.

Politiet efterforsker nu begge sager intensivt i et forsøg på at få identificeret den eller de mænd, der kontakter ældre medborgere og udgiver sig for at ringe fra banken.

En meget godt råd til borgerne er at være særdeles kritiske over for pludselige telefonopkald fra ukendte personer, der oplyser at ringe fra banken. Hvis man er i tvivl om ægtheden af telefonopkaldet, kan man foretage en kontrolopringning via bankens hovedtelefonnummer for at tale med den medarbejder, som har ringet. Herved vil eventuelle fupopkald fra falske bankmedarbejdere blive afsløret.

Politiet vil også advare privatpersoner mod at udlevere sit betalingskort til en fremmed person, der ankommer til sin private bopæl. Pengeinstitutterne anvender generelt ikke denne fremgangsmåde, når et betalingskort skal udskiftes, ligesom et pengeinstitut aldrig vil bede om PIN-koden på betalingskortet.

Pårørende til ældre familiemedlemmer opfordres til at tage en dialog med dem om, hvad man generelt skal gøre, hvis nogen ringer uopfordret og ønsker personlige oplysninger som f.eks. personnummer, bankkontonumre, betalingskortnumre og Nem-ID med adgangskoder oplyst. Hverken pengeinstitutter, SKAT eller f.eks. politiet vil kontakte nogen for at afkræve en borger disse personlige oplysninger.

Hvis man alligevel er blevet snydt, skal sagen hurtigst muligt anmeldes til det lokale politi, ligesom betalingskort og Nem-ID mv. bør spærres omgående for at undgå misbrug.

Tyveri af pung – Bredgade, Kalundborg

kl. 11.05 anmeldte en 63-årig kvinde fra Gørlev, at hun kort forinden havde fået stjålet sin pung, da hun handlede i Føtex på Bredgade i Kalundborg. Kvinden betalte for sine varer i selvbetjeningskassen og lagde sin pung på kassen imens. Da hun ville tage sin pung, havde nogen taget den fra kassen. Pungen indeholdt 600 kr i kontanter og diverse kort.

Tricktyveri ved kundevogne – Elmegade, Kalundborg og Nyvej, Jyderup - Holbæk

Kl. 11.26 anmeldte et ægtepar på 88 år og 91 år fra Kalundborg, at de kort forinden havde været udsat for tricktyveri, da de handlede i supermarkedet Lidl på Elmegade i Kalundborg. Tre mænd stod ved indkøbsvognene og lod til at have problemer med dem, så den 88-årige kvinde hjalp dem med vognen. Da ægteparret kom ud i deres bil opdagede de, at mandens pung manglede fra konens taske. En kunde i supermarkedet fortalte efterfølgende, at en af de tre unge mænd havde stukket hånden ned i kvindens taske, mens de stod ved vognene. Pungen indeholdt 2000 kr i kontanter og diverse kort, som hurtigt blev spærret.

Kl. 12.28 blev en 69-årig mand fra Holbæk frastjålet sin pung, da han på lignende måde blev afledt opmærksomheden ved kundevognene, mens han handlede i Super Brugsen i Jyderup. Tre mænd stod ved kundevognene, da den ene bad om hjælp fordi en vognmønt gav problemer. Manden talte engelsk til den 69-årige, og bad om at få byttet mønten. Dette afslog den 69-årige, men han opdagede efterfølgende, at hans pung nu manglede fra baglommen. Pungen indeholdt hans mobiltelefon, kontanter og diverse kort.

Den 69-årige råbte de tre mænd an, hvilket fik dem til at flygte fra stedet i en mindre sort personbil.

De tre mænd beskrives som:

A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Sort skæg. Iført: Mørkt gråt joggingtøj med hætte. Talte engelsk.

B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig. Hudfarve: Brun, Iført: Mørk tophue, briller og mørk striktrøje.

C: Mand, Sydeuropæisk af udseende, ca. 60 år år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun. Yderligere kendetegn: Høje tindinger og mørke solbriller. Røg cigaretter.

Politiet efterforsker nu sagen, som ud fra metoden menes at have en sammenhæng. Vidner, der har bemærket de tre beskrevne mænd, og som kan komme med yderligere oplysninger, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

To knallerter i uheld – Asnæsvej/Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 12.09 skete et uheld imellem en lille og en stor knallert i et kryds, da den store knallert skulle svinge til venstre og ramte ind i den lille knallert, der kørte lige ud. Føreren af den store knallert, en 27-årig kvinde fra Kalundborg, kørte ad Hareskovvej mod vest, hvor hun skulle svinge til venstre ad Asnæsvej. Den lille knallert, der blev ført af en 51-årig kvinde fra Kalundborg, kørte imod den 27-årige og skulle lige ud i krydset. Føreren af den store knallert overså den modkørende og svingede ud i krydset, hvor de to knallerter stødte sammen og væltede. Ingen af de to kvinder kom noget alvorligt til, men den 51-årige blev tilset på sygehuset på grund af smerter i sit ben. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

 

Grundlovsforhør i sag om narkosalg – Byageren, Roskilde

I nat kl. 00.43 stoppede en patrulje en bil på Byageren i Roskilde i et rutinetjek, som skulle vise sig at give betjentene arbejde resten af natten. Bag rattet sad en 37-årig mand fra Lejre kommune, som ved en test med narkometeret gav udslag for kokain, amfetamin og methamfetamin. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt.

Betjentene ransagede bilen, hvor de fandt flere mindre poser, der indeholdt i alt 71,4 gram amfemtamin og et firecifret kontantbeløb. Derudover fandt politiet et knojern, en økse og en lang kniv og noget receptpligtig medicin. Alle de fundne ting blev beslaglagt til sagen og den 37-årige blev taget med og fik udtaget en blodprøve. Politiet brugte natten til at efterforske sagen og foretage ransagning af en adresse med relation til den anholdte. 

Han vil i dag kl. 14.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. Politiet kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt, såfremt der vil blive begæret dørlukning i sagen.

 

Vidner søges til brand i bil – Kildeåsen, Ringsted

Kl. 01.07 kom et alarmopkald om brand i en bil på Kildeåsen i Ringsted. Bilen holdt parkeret på en grus parkeringsplads, og en forbipasserende bilist opdagede branden og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til P-pladsen, hvor bilen holdt for sig selv, så der var ikke risiko for spredning til andre biler. Ilden blev slukket, men bilen udbrændte. Politiet undersøgte sagen nærmere og søgte med hund efter spor på stedet, da der ikke var en god forklaring på, hvorfor bilen var brudt i brand. Bilbranden undersøges derfor nærmere og politiet søger i den forbindelse vidner.

Politiet underrettede ejeren om, at hans bil var brændt. Ejeren vil sørge for at få fjernet bilen snarest muligt. 

Bilen som brændte var en BMW 330 CI, personbil, sølvgrå, årgang 2000.

Borgere som har set personer eller køretøjer omkring bilen, der holdt på Kildeåsen, før eller efter den brændte bedes kontakte politiet på tlf. 114. 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi