Døgnrapporten i Gørlev: onsdag den 15. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kirkevangen, Gørlev
Tjørnelyparken, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Granvej, Kisserup, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Dybesøvej, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kildemarken, Ringsted
Hybenvej, Gundsømagle, Roskilde

Narkokørsel – Duevej, Tølløse, Holbæk

Kl. 09.58 sigtede og anholdt politiet en 23-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil på Duevej i Tølløse. Efter en blodprøveudtagelse blev den 23-årige løsladt, og han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Mand sigtet for at dyrke skunk – Ringsted

Kl. 10.01 var politi med narkohunde på en adresse i Ringsteds østlige del, da politiet mistænkte, at der blev dyrket skunk (hash) på stedet. Da patruljen kom frem kunne de se en skunkplante i haven og kunne lugte en kraftig aroma af skunk fra et åbentstående vindue. Politiet traf en 56-årig mand i huset, som blev gjort bekendt med, at politiet ville ransage adressen. Ved ransagningen fandt politiet 322 gram skunk og en skunkplante i haven, som blev kontrolvejet til 28 gram hash. Politiet beslaglagde hashen og sigtede den 56-årige for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han kan senere forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Bil beslaglagt fra bilist uden kørekort – Elligebjergvej, Højby Sj.- Odsherred

Kl. 17.40 standsede en betjent fra færdselsafdelingen en bilist på Ellingebjergvej i en rutinekontrol. Føreren af bilen, en 52-årig mand fra Odsherred kommune, havde ikke noget gyldigt kørekort, idet han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse i en sag om spirituskørsel. Den 52-årige havde desuden tre tidligere sager om kørsel i frakendelsestiden, så dagens sigtelse for kørsel uden førerret gav politiet grundlag for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Den 52-årige protesterede mod beslaglæggelsen, så retten vil nu tage stilling til, om politiets indgreb var i orden. Om bilen kan endeligt konfiskeres vil blive behandlet ved et senere retsmøde, når sagen skal afgøres.

Tyveri fra kassen i supermarked – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 18.18 fik politiet en anmeldelse fra et supermarked i Greve, om at en mand netop havde indfundet sig i butikken, hvor han gik til kassen for at betale for en pakke chips. Manden betalte med en mønt, og da kasseekspedienten åbnede kassen, tog gerningsmanden et kontantbeløb fra kassen, hvorefter han stak af til fods i vestlig retning.

A: Mand, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Sort kasket, blå North Face jakke, Sorte Adidas bukser med hvide striber og sorte sko.

Politiet efterforsker nu sagen, for finde frem til den mistænkte mand og har indhentet overvågning fra butikken. Ifølge vidner forlod den mistænkte butikken i vestlig retning, hvor Greve station ligger. Vidner som har bemærket den beskrevne mand før eller efter tyveriet fra kasseapparatet, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indsats mod narko på gadeplan – Roskilde

Tirsdag aften havde politiet en indsats mod narko på gadeplan i Roskildes østlige del. På en sti ved haveforeningen Solvang ved Holbækvej traf civilklædte politifolk tre yngre mænd. Den ene mand var i gang med at klargøre en hashjoint, så betjentene tog kontakt til gruppen af mænd. De blev alle visiteret, hvor politiet ud over hashjointen fandt en 22-årig mand fra Roskilde i besiddelse af 0,82 gram hash. De to andre havde intet ulovligt på sig. Den 22-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, og hashen blev beslaglagt. Den sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagen.

”Politiet har stor fokus på utryghedsskabende narkosalg på gadeplan over hele kredsen. Vi er meget glade for alle de henvendelser vi får fra borgere, som føler sig utrygge over mistænkelig adfærd. Vi gennemgår alle anmeldelser, der kommer ind, for at tilpasse vores indsats på området og sætter ind, der hvor vi skønner, der er et behov” siger politikommissær Kim Lech, der er leder af Operativ Efterforskning hos Midt – og Vestsjællands Politi

På den nordvestlige del af en sti til Æblehaven traf betjentene en 32-årig mand fra Roskilde, som politiet mistænkte for at være i besiddelse af narko. Han blev visiteret, hvor han blev fundet i besiddelse af 33 såkaldte pølsemandsposer med små hashklumper, som senere blev kontrolvejet til 37,96 gram hash. Pølsemandsposer er små poser med zip-lukning, der ofte anvendes som salgsposer ved salg af narko. Han blev desuden også fundet i besiddelse af et trecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte kunne være udbytte fra narkosalg. Den 32-årige blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Hash og penge blev beslaglagt til sagen, og den anholdte blev taget med til stationen til afhøring. Den anholdte er tidligere kendt af politiet for sager om narkosalg.

Sagen blev onsdag morgen vurderet af anklagemyndigheden, som efter en nøjere juridisk vurdering, ikke skønnede, at der var grundlag for at fremstille den 32-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, som oplever tegn på at der handles eller indtages narko i lokalområdet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du oplever noget mistænkeligt eller i øvrigt har oplysninger om utryghedsskabende adfærd.

Anmeldelser om skyderi – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 21.09 modtog politiet flere anmeldelser om, at der netop var blevet afgivet flere skud i området ved beboelsesejendommene i Ladegårdsparken Vest, Holbæk.

Flere patruljer, herunder hundepatruljer, rykkede ud til området, hvor politiet ikke traf nogen hverken kvæstede eller sårede personer. Politiet traf en 20-årig mand, som i forvejen var kendt fra bybilledet i Holbæk, samt flere personer, der afgav forklaringer om deres observationer, herunder et muligt flugtkøretøj, som mistænkte kunne være flygtet i.
Den 20-årige ønskede ikke umiddelbart at give oplysninger til politiet, men blev kortvarigt tilbageholdt i forbindelse med den indledende afklaring af hændelsesforløbet.

Ud fra de modtagne oplysninger om flugtkøretøjet lykkedes det politiet at finde køretøjet på vej væk fra Holbæk, hvorefter politiet kl. 21.41 kunne foretage anholdelse af to mænd på 23 og 27 år fra København. De mistænkes indledningsvist for at have en rolle i skudafgivelserne, hvorfor de er forblevet i politiets varetægt, indtil politiet har dannet sig et overblik over hændelsesforløbet.

I området fandt politiet flere patronhylstre, der viste sig at være afskudte løsskudspatroner. Området blev afspærret og undersøgt af politiet og politihunde for yderligere spor efter hændelsen, der havde givet anledning til skudafgivelserne. Politiet undersøgte også, om eventuel videoovervågning i området kunne bidrage til opklaring af, hvad der var foregået i området.

De to anholdte vil i løbet af onsdag formiddag blive afhørt til sagen, hvorefter politiet og anklagemyndigheden vil kigge nærmere på de fremkomne oplysninger for at kunne afgøre, hvorvidt de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi