Døgnrapporten i Gørlev: mandag den 6. december

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

 

Torvet, Ringsted (2 anmeldelser)

Parallelvej, Holbæk

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kystvejen, Strøby

Yderbygade, Yderby, Sjællands Odde

Damgårdsvej, Hvalsø

Lyngvejen, Nykøbing Sj. (forsøg)

Møllevej, Borup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gyvelbugten, Yderby Lyng, Sjællands Odde

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Druelundsvej, Store-Heddinge
Kildebrøndevej, Greve
Gammelgårdsvej, Darup, Roskilde
Egestræde, Store-Heddinge
Rønnebærkæret, Greve
Krogager, Ågerup, Roskilde

 

Stor kontrol i forbindelse med julefrokoster – Hele kredsen

Årets første store julefrokostaftner blev i skudt i gang i denne weekend – og færdselsafdelingen var selvfølgelig på gaden med den traditionelle spiritus og narkokontrol i trafikken. I løbet af weekendens kontrol blev ca. 200 bilister standset og tjekket. Weekendens indsats førte til seks sigtelser for spirituskørsel og ti for narkørsel – hvoraf nogle førere var påvirkede af begge dele.

Den samlede indsats i kredsen mod påvirkede bilister i hele kredsen førte til følgende sager hen over weekenden:

Fredag formiddag standsede en patrulje en 55-årig mand, der kørte på Sleipnersvej i Ringsted. Han kørte selvom han var påvirket af spiritus over det tilladte, og en narkometertest viste også positiv for euforiserende stoffer.

Lørdag eftermiddag kl. 16.41 blev en 38-årig mand sigtet for narkokørsel, da en test viste positiv for hash. Han kørte ad Kalundborgvejen i Mørkøv, da han blev stoppet. Turen stoppede her, da han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 18.54 på Roevej i Gørlev blev en 19-årig mand sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af hash.

Lørdag kl. 19.25 stoppede politiet en 76-årig mand på Rubjerg Alle i Kalundborg, hvor der blev holdt en målrettet spirituskontrol. Hans promille var højere end tilladt, så han blev anholdt og sigtet. Kort efter kl.19.45 samme sted sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand, som i kontrollen også blæste alkometret over det tilladte. De fik begge udtaget en blodprøve og løsladt.

Natten til søndag kl. 00.19 blev en 31-årig mand stoppet i en personbil på Holbækmotorvejen i Holbæk. En kontrol af føreren viste, at han havde en promille væsentlig over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Hans kørekort blev inddraget på stedet, da sagen forventes at medføre en ubetinget frakendelse af førerretten. Han må derfor ikke køre bil, mens sagen behandles.

Søndag eftermiddag kl. 17.20 på Kalundborgmotorvejen i Holbæk blev en 31-årig stoppet og kontrolleret. Han var påvirket af kokain, så blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 17.22 på Låddenhøj i Roskilde blev en 29-årig mand sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han kørte, selvom han ikke havde et gyldigt kørekort og var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 17.40 stoppede politiet en 29-årig mand på Køge Bugt Motorvejen i Køge, som kørte selvom han var frakendt førerretten og var påvirket af hash.

Alle de anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu venter politiet på resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

 

Fredag – lørdag

 

Roligt i nattelivet med få undtagelser – hele politikredsen

Fredag aften og nat med mange julefrokostgæster i byen og senere i nattelivet var en forholdsvis nem opgave for politiet, der var præventivt til stede i by- og nattelivet. Enkelte havde ikke lige holdt sig inden for lovens rammer, så politiet måtte nogle få gange gribe ind.

En 20-årig mand fra Haslev blev kl. ca. 01.00 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på Toldbodvej i Køge, da han i spirituspåvirket tilstand råbte højt og skubbede til en anden person, ligesom han spyttede på en politibils ruder. Han blev anholdt og anbragt i detentionen til afrusning.
I Roskilde blev en 20-årig mand fra Hørsholm anholdt kl. ca. 02.00, da han var mistænkt for vold ved at have slået en anden gæst på et diskotek i Jernbanegade kort forinden. Efter afhøring til en sag om vold blev den 20-årige løsladt.

I Ringsted blev en 27-årig fra Ringsted kl. ca. 04.35 i Sct. Hansgade sprøjtet i ansigtet med en peberspray og efterfølgende overfaldet med slag og spark, så politiet behandler sagen som en sag om grov vold. Politiet har dog allerede en ide om identiteten på en mistænkt, der flygtede efter overfaldet, og har bl.a. gjort brug af de opsatte tryghedskameraer i gaden for at se hændelsesforløbet.

Færdselskontrol ved skole – Uglegårdsskolen, Solrød Strand

Kl. 07.25 fredag morgen var en lokalbetjenten Peter Riddervold fra Forebyggelse øst i Solrød sammen med en betjent fra færdselsafdelingen på skolekontrol ved Uglegårdsskolen i Solrød Strand. Skolekontroller foretages løbende året igennem for sikre, at skolebørnene kan komme sikkert i skole.

Forud for kontrollen havde politiet fået anmeldelse om trafikale udfordringer ved skolen lige ved mødetid omkring kl. 08.00. Skolens             ”Kiss N´Ride” bane, som kun må benyttes til på- og afsætning af elever, blev ifølge anmeldelserne blokeret af biler som parkerede og forlod bilen. Det medførte en blokeret afsætningsbane, så ingen kunne komme hverken frem eller tilbage. Ved Uglegårdsskolen er desuden lavet et tidsbegrænset forbud mod at svinge til venstre ad Veste Grænsevej imellem kl. 07.45 – 08.00. Denne regel er lavet for at undgå trafikprop i morgentrafikken foran skolen. Betjentene ville ved kontrollen sikre sig, at reglerne på stedet blev overholdt, at børnene var korrekt fastspændt og at færdselslovens regler generelt blev overholdt.

Betjentene fik desværre mere end travlt med skriveblokken i det korte tidsrum fredag morgen lige før skoledagens start kl. 08.00. Dagens kontrol førte til, at i alt 12 bilister fik en parkeringsafgift ved afsætningsområdet, hvor de parkede selvom kun af- og påsætning er tilladt. På trods af politiets tilstedeværelse eskalerede trafikproppen lige før kl. 08.00, hvor betjentene oplevede, at bilerne parkerede i 2. position i afsætningsområdet. Tre bilister foretog ulovligt venstresving ved udkørslen til Vestre Grænsevej og blev sigtet for ikke at overholde skiltningen på stedet.

”Vi kender alle til det med at have travlt om morgenen, men det er et fælles ansvar, at skoleleverne kan kommet trygt i skole. Så vores opfordring skal lyde til forældrene om, at udvise større hensynsfuldhed til hinanden.” siger Lokalbetjent Peter Riddervold

Kontrollen ved skolerne foregår løbende og politiet vil fortsat have fokus på udfordringerne omkring Uglegårdsskolen.

Tricktyveri– Odsherred og Holbæk

Kl. 19.35 blev Rema 1000 i Lumsås udsat for et tricktyveri, da to mænd havde narret penge fra en medarbejder ved kassen. De to mænd ville betale for en plade chokolade, og vekslede samtidig 3000 kr til mindre sedler. Det lykkedes i den forbindelse at snyde medarbejderen, og tabet af det mindre pengebeløb blev først opdaget, da kassen blev gjort op. Ved gennemgang af overvågningen blev tricktyveriet opdaget og anmeldt til politiet.

Kl. 20.41 anmeldte Rema 1000 supermarked på Roskildevej i Holbæk, at de kort forinden havde været udsat for et forsøg på tricktyveri. To mænd henvendte sig ved kassen, hvor den ene forsøgte at veksle 3000 kr hos kassemedarbejderen. Personalet blev opmærksomme på de to mænd, som havde en mistænkelig adfærd, hvor de forsøgte at forvirre medarbejderen i kassen. Da de to mænd opdagede, at de var blevet afsløret stak de af fra stedet uden at have fået nogen penge ud af det.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, 35-45 år, 170 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Stort sort fuldskæg, Talte: Engelsk, Iført: Hue, mundbind, sort tynd dunjakke, lyse joggingbukser

B: Mand, 35-45 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk, Iført: Hue, mundbind, blå tynd vat jakke.

Politiet efterforsker nu de to sager om tricktyveri, som ud fra metode og signalement formodes at være blevet udført af de samme to mænd. Vidner som har oplysninger om de to beskrevne mænd, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Lørdag – søndag:

 

Narkokørsel mv. – Tune Landevej, Greve

Kl. 10.10 kontrollerede politiet en personbil, der var standset på en rasteplads, hvor den holdt med motoren i tomgang. Bag rattet sad en 24-årig kvinde fra Nordjylland, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun skønnedes påvirket.

I bilen var også en 26-årig mand fra Nordjylland som passager, og ved en nærmere kontrol fandt politiet ham i besiddelse af godt to gram hash, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved ransagning af bilen fandt politiet to lattergasflasker og en pose med ca. 0,1 gram MDMA, som kvinden blev sigtet for at være i ulovlig besiddelse af. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sagerne.

Begge blev afhørt til sagerne, og den 24-årige kvindelige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel og besiddelse af kokain – Billesborgvej, Køge

Kl. 10.11 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Næstved for både narkokørsel i en personbil og for ulovlig besiddelse af to poser med i alt 0,36 gram kokain, som han opbevarede i sin pung. Narkometertesten af ham havde også givet udslag for påvirkning af kokain i relation til mistanken om narkokørsel i personbilen. Den 28-årige blev afhørt til sagerne og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Ringstedvej, Holbæk

Kl. 13.20 havde en 22-årig mand fra Gadstrup påkørt en lyssignalstander i krydset Omfartsvejen-Ringstedvej, efter at han var kørt ad Omfartsvejen i østlig retning og ville svinge til højre ad Ringstedvej. Da kørebanen var glat, mistede han kontrollen over bilen og påkørte lyssignalet, som måtte repareres efterfølgende, da det viste konstant rødt i den ene færdselsretning. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Mand forsvundet med sin datter – Dronning Margrethes Vej, Roskilde

Se udsendt pressemeddelelse med fotos af de efterlyste søndag eftermiddag.
Politiet har efterfølgende fået nogle få borgerhenvendelser med tip og oplysninger, som nu inddrages i den fortsatte efterforskning for at finde frem til far og datter.
Oplysninger om de to efterlyste modtages fortsat gerne på tlf. 46351448 eller via nærmeste politiet på tlf. 114.

Fyrværkeriloven mv. – Stensbjergvej, Køge

Kl. 14.52 var politiet til stede ved Køge stadion i anledning af en fodboldkamp i 1. division på stadion. I den forbindelse bemærkede politiet, at en mand affyrede et kanonslag, så en 20-årig mand fra Virum blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Den 20-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, idet han indledningsvist ikke ville oplyse sit navn og fødselsdato mv. til politiet. Han blev derfor anholdt i ca. 1½ time, indtil hans identitet var blevet endeligt fastlagt. Ingen kom til skade eller havde været i overhængende fare i anledning af brugen af det ulovlige fyrværkeri.

Varetægtsfængsling – Trusler på livet – Svinninge – Holbæk

Kl. 18.38 fik politiet en anmeldelse om, at en 29-årig mand fra Svinninge var blevet truet på livet af to mænd, der var dukket op på hans bopæl. De havde fremvist noget, der kunne minde om et skydevåben og truet ham på livet i forbindelse med en privat tvist mellem parterne. Efterfølgende var de to mænd kørt fra stedet i en større personbil.

Politiet rykkede ud for at lede efter bilen med de to mænd, som blev truffet kørende i Gislinge-området, hvor politiet efterfølgende kl. 18.45 kunne foretage anholdelse af to mænd på 52 og 53 år fra Holbæk. Føreren var den 53-årige, som blev skønnet påvirket af både narkotika og spiritus under kørslen.

I relation til trusselssagen foretog politiet undersøgelser og fandt i den anledning i det område, hvor de sidst var set køre i bilen, et formentlig brugbart skydevåben med tilhørende ammunition, som de begge kunne mistænkes at have været i besiddelse af.

Begge mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af et skydevåben, og den 53-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol.

Begge anholdte forblev i politiets varetægt lørdag aften, idet begge mænd blev fremstillet i grundlovsforhør søndag. Dette retsmøde sluttede med, at begge blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 21. december 2021.

Færdselsuheld – Landevejen / Solbjerggård, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.58 var en 30-årig kvinde fra Svinninge forulykket under kørsel ad Landevejen i vestlig retning, så to ambulancer og en lægebil var rykket ud til uheldsstedet. Der var ingen andre trafikanter involveret i uheldet, hvor der ikke blev brug for det sundhedsfaglige personale, idet ingen var kommet til skade.

Den 30-årige kvinde havde af ukendte årsager påkørt et helleanlæg, så der opstod skade på bilen, herunder udslip af olie, så brandvæsnet måtte tilkaldes til rengøring af kørebanen. Politiet registrerede blot omstændighederne og parten i anledning af uheldet.

Mange gæster på diskotek – Nygade, Holbæk

Kl. 03.20 assisterede politiet personalet på et diskotek med at få lukket gæster ud, idet nogle få var blevet dårlige på grund af en høj temperatur i restaurationens lokaler. De tilstedeværende gæster blev lukket ud, efter at de havde været til stede ved en koncert. Ingen var kommet egentlig til skade, og diskoteket besluttede at lukke for resten af natten. Gæsterne forlod området i god ro og orden.

Brandundersøgelse – Annexgårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 03.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt brand i en industribygning. Ved politiets og brandvæsnets ankomst til steder var der store flammer, idet branden havde godt fat i bygningen. Brandvæsnet, der tilkaldte forstærkninger til brandslukningen, koncentrerede sig om at inddæmme branden, da den var så kraftig i selve bygningen, at denne ikke kunne reddes.

Der var ingen personer til stede i industribygningen, hvori branden stort set var slukket kl. ca. 06.00, hvorefter efterslukningen begyndte. Røgen fra branden drev i vestlig retning og delvist ind over Ugerløse, men myndighederne vurderede, at der ikke var behov for evakuering, såfremt døre og vinduer forblev lukkede.

Politiet kender ikke brandårsagen i bygningen, hvor der bl.a. er et flis-fyr installeret i det område i bygningen, hvor branden startede. Brandefterforskere skal i den kommende tid undersøge brandstedet for at finde brandårsagen, herunder hvilken rolle flis-fyret kan have haft i relation til brandens opståen. Ejeren af bygningen blev underrettet i nattens løb om branden.

Nattelivsopgaver – hele politikredsen

Generelt vil politiet betegne natten som forholdsvis rolig, efter at politiet præventivt har været til stede i politikredsens større byer. Et par småopgaver gjorde undtagelsen for helhedsindtrykket af lørdag aften og nat i nattelivet.

I Roskilde knuste en 32-årig mand fra Havdrup et glas på et diskotek kl. 02.03 natten til søndag, så det kostede ham en tur i detentionen til afrusning samt en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

I Holbæk måtte politiet i de sene nattetimer sigte tre mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i Vestergade, hvor en 18-årig fra Højby Sj. urinerede på gaden kl. 03.50.

I Nygade kl. 04.22 urinerede en 18-årig mand fra Holbæk også på gaden og blev sigtet herfor, inden en 41-årig mand fra Holbæk kl. 05.05 også i Nygade råbte og skreg ad politiet i et sådant omfang, at også han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Endvidere var han så spirituspåvirket, at han måtte en tur i detentionen til afrusning.

Alle sigtede kan nu forvente at få en bøde i anledning af deres adfærd i nattelivet.


Søndag – mandag:

 

Hest død efter påkørsel – Landevejen/Søholmvej, Holbæk

Kl.16.43 blev en hest ramt af en bil på Landevejen ved Søholmvej i Holbæk. Hesten var løbet fra en nærliggende gård, og den stod pludselig på kørebanen, hvor et midalderende ægtepar fra Holbæk kom kørende i østlige retning.

Føreren af bilen, en 60-årig mand, kunne ikke nå at standse for hesten, men ramte den med venstre side af fronten på bilen. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men hesten afgik ved døden kort efter påkørslen. Politiet kørte til stedet, hvor hestens ejer var ankommet. Hesten var løbet fra ejeren kort før uheldet. Ejeren fik trukket hesten væk fra kørebanen med en traktor, så trafikken igen kunne passere i krydset. Parterne blev afhørt og politiet optog rapport om uheldet.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi