Døgnrapporten i Gørlev: mandag den 25. oktober

Profilbillede

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skruegangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rylevej, Solrød Strand
Stevns Landevej, Store-Heddinge
Kollevej, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Fasanvej, Gundestrup, Grevinge
Solsortevej, Greve
Mågevej, Greve
Vipperødgårds Alle, Vipperød
Stigårdsvej, Solrød Strand
Bag Bakkerne, Solrød Strand
Uglevej, Solrød Strand (forsøg)
Knolden, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Egebakken, Veddinge Bakker, Asnæs

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Stejlhøj, Kalundborg

Tyveri fra køretøjer:

Jersie Strandvej, Solrød Strand
Boserupvej, Roskilde
Kystvejen, Strøby
Åfløjen, Dåstrup, Viby Sj.
Enghavevej, Kirkebyen, Fårevejle St.
Skippingevej, Særslev, Snertinge
Agenavej, Greve (forsøg)
Ventrupparken, Greve


Indbrud i villaer via førstesalen – Solrød / Greve kommuner

I løbet af weekenden modtog politiet blandt andet fem anmeldelser om indbrud i villaer i Solrød og Greve kommuner på vejene Rylevej, Stigårdsvej, Bag Bakkerne og Uglevej i Solrød samt Solsortevej i Greve.
Fælles for disse indbrud var, at indbrudstyven næsten alle steder havde skaffet sig adgang til boligen via førstesalen, hvor enten et vindue eller en dør er blevet brudt op. Et enkelt sted havde tyven(e) dog fået skaffet sig adgang via en ulåst dør, og et andet sted var det ikke lykkes at skaffe sig adgang.
Herefter havde tyven(e) mulighed for at undersøge typisk kun førstesalen for effekter, der kunne stjæles. Til trods for, at flere af villaerne havde installeret tyverialarm, men ofte kun i stueplan, lykkedes det at forøve indbruddet uden at påvirke tyverialarmen.
Indbruddene er begået i nattetimerne både mellem torsdag og fredag, fredag og lørdag samt lørdag og søndag, så tyven har udnyttet de mørke timer til ubemærket at kravle op for at begå indbruddene eller forsøg herpå ad en usædvanlig indstigningsvej.
Ved en tidligere anmeldelse fra Plantagevej, Solrød Strand, natten mellem torsdag og fredag kl. 01.07 vågnede en beboer netop ved lyden af en person, der færdedes på taget. Tyven blev skræmt væk, og politiets eftersøgning med politihunde i området umiddelbart efter anmeldelsen gav desværre ikke noget resultat.
Politiet opfordrer ejere af villaer også til at tænke på indbrudssikring af døre og vinduer på førstesalen, efter at indbrudstyve har fundet denne usædvanlige adgangsvej til en villa i et forsøg på måske at undgå en tyverialarm i stueplan. Desuden opfordres villaejere også til at kigge på opbevaring af stiger og andre ting, der bruges til at komme op i førstesals højde. Lås skuret/udhuset, eller fastgør f.eks. en stige med en kæde og lås, hvis stigen opbevares udendørs.
Kontakt politiet på tlf. 114 med observationer om mistænkelig adfærd ved en bolig eller i området heromkring, men slå dog alarm via tlf. 112, hvis du er vidne til et igangværende indbrud.

Fredag – lørdag:


Spirituskørsel (”vanvidskørsel”) – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 10.51 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil ad bl.a. Stenhusvej. Forinden havde politiet fået en henvendelse om usikker og slingrende kørsel i Vipperød-området, og anmelderen havde fulgt efter og observeret mod bilisten, indtil politiet kunne foretage anholdelsen af ham på Stenhusvej. Den 44-årige havde ikke forårsaget nogen ulykker undervejs frem til anholdelsesstedet.
Bilisten deltog i en vejledende alkometertest, der gav politiet grundlag til at formode, at analyseresultatet af en udtaget blodprøve ville give et resultat over to promille. Spirituskørslen ville således falde ind under sagerne om såkaldt vanvidskørsel, så grundlaget for politiet at beslaglægge den 44-åriges bil ville være til stede. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til borttransport af personbilen, mens den 44-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden løsladelsen.
Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre gang, herunder om den endelige konfiskation af personbilen ved et retsmøde, som han bliver indkaldt til.

Togrevisor overfaldet – Hundige Stationsvej, Greve

Kl. 15.08 anmeldte togrevisorer i et S-tog på Hundige S-station, at en kvindelig togrevisor var blevet overfaldet af en kvindelig passager uden billet.
En 55-årig, kvindelig togrevisor havde indledningsvist henvendt sig hos en kvindelig togrejsende for at se hendes billet, efter at hun havde kastet drikkevarer tilhørende en anden rejsende gennem toget. Kvinden fremviste ikke nogen billet, og da togrevisoren kort efter igen bad om at se en billet, kastede kvinden en plastkasse i ansigtet på togrevisoren. Angrebet udviklede sig med diverse slag og spark, indtil andre togrevisorer fik grebet ind og tilbageholdt kvinden. Togrevisoren slap med mindre fysiske skader som følge af overfaldet.
Politiet kunne foretage anholdelse af en 22-årig kvinde fra Tyskland, som blev sigtet for overfald på en tjenestemand i funktion. Anklagemyndigheden fremstillede hende lørdag i et grundlovsforhør, hvor retten bestemte, at hun skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 11. november 2021.

Røg fra beboelse – Møllevej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.45 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var flammer og røg fra stuen i en bolig. Brandvæsnet og politiet rykkede ud til boligen, hvor ingen personer var hjemme. Årsagen til røgen fra en minimal brand var, at en brændeovn havde sat nogle aviser liggende på brændeovnen i brand. Det havde medført en sodtilsværtning indendøre, men ikke nogen egentlig skade på fast ejendom. En 24-årig kvindelig beboer blev underrettet om branden, men efter en konkret vurdering ikke sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Lyngvej, Ellinge Lyng, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 23.47 havde en 23-årig mand fra Højby Sj. været uopmærksom et kort øjeblik under kørsel ad Lyngvej i nordlig retning. Højre sidespejl på bilen havde ramt et skilt, hvorefter han mistede kontrollen over bilen, der havde i modsatte side af vejen. Her påkørte bilen et vejtræ, så bilens airbags blev udløst. Både føreren og en passager slap uskadte fra ulykken, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Spirituskørsel – Flinterupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 00.32 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Store-Fuglede for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt i forbindelse efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold mod politiet / narkobesiddelse mv. – Køgevej, Roskilde

Kl. 04.00 ville politiet kontrollere tre mænd, der opholdt sig på Køgevej ved Ny Østergade. Den ene smed et par poser med 0,76 gram kokain fra sig og løb væk, men blev indhentet og anholdt. Herunder slog han ud efter ansigtet på den anholdende politibetjent, så slaget strejfrede ansigtet. Kort efter forsøgte den anholdte at trække en kniv frem fra bukselommen, men blev forhindret heri i anledning af anholdelsen.
Den anholdte blev identificeret som en 21-årig mand fra København N, som ved den endelige visitation på politistationen blev fundet i besiddelse af yderligere godt 11 gram hash fordelt i 11 salgsposer samt godt to gram skunk.
Den 21-årige blev sigtet for vold mod politiet og overtrædelse af både knivloven og lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagerne forblev han i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden fremstillede ham i et grundlovsforhør lørdag. Retten besluttede, at grundlaget for varetægtsfængsling på det fremlagte grundlag ikke var til stede, hvorfor den 21-årige blev løsladt i forbindelse med retsmødet. Han er fortsat sigtet i sagerne, hvorfor han senere vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 07.11 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt frontalt sammen, efter at den ene part havde slået alarm.
Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der var sket på vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t tæt ved sidevejen Stibjærgvej. En 33-årig mand fra Asnæs var kørt i nordlig retning i en personbil, da han bemærkede, at en modkørende bilist trak længere over mod modsatte kørebanehalvdel. Den 33-årige forsøgte at gøre den modkørende opmærksom herpå ved at blinke med lyset, men måtte foretage undvige manøvre over i den forkerte side af vejen. Samtidig trak den modkørende retur til egen kørebanehalvdel, så den modkørende ramte ind i højre side på den 33-åriges bil.
Føreren af den modkørende bil var en 47-årig mand fra Ringsted, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i den personbil, han var fører af på uheldstidspunktet. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse på et sygehus og blev løsladt. Den 47-årige hører mere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger.

Narkobilist forsøgte at snyde med sin identitet – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.55 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 81 km/t på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 60 km/t. Bag rattet i varebilen sad en mand, der efter en narkometertest skønnedes påvirket af kokain under kørslen. Manden oplyste en identitet til politiet, som anholdt ham i forbindelse med sigtelsen for narkokørslen i bilen og hastighedsovertrædelsen.
Den anholdtes reelle identitet blev dog senere klarlagt som en 23-årig mand fra Køge, efter at den 23-årige indledningsvist havde oplyst identiteten på et familiemedlem. Den 23-årige viste sig at være både frakendt kørekortet og i øvrigt efterlyst af Københavns Politi til afhøring i en sag om tyveri.
Sigtelserne mod den 23-årige kom nu også til at omfatte overtrædelse af straffeloven, fordi en uskyldig kunne risikere at blive udsat for strafforfølgning på grund af de forkerte identitetsoplysninger, ligesom de forskellige overtrædelser af færdselsloven også blev præsenteret for ham. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de forskellige sager løslod politiet den 23-årige, der vil høre nærmere, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Ahlgade, Holbæk

Kl. 13.25 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tricktyveri ved pengeveksling – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 14.53 anmeldte personalet i et supermarked i Nykøbing Sj., at en 17-årig kasseekspedient var blevet snydt i forbindelse med veksling af penge som en service over for en udenlandsk mand.
En sydamerikansk udseende mand havde kl. ca. 14.20 købt en vare til et meget lille beløb og havde betalt med en mønt, så han fik byttepenge retur. Straks herefter spurgte manden, om kasseekspedienten kunne veksle et større antal 100 kr.-sedler til pengesedler med større værdi. Kasseekspedienten indvilligede og talte mandens pengesedler op, så man var enige om beløbets størrelse. Efter modtagelse af 100 kr.-sedlerne blev disse vekslet til pengesedler med større værdi som aftalt, hvorefter den udenlandske mand forsvandt.
Kasseekspedienten konstaterede efterfølgende ved en kasseafstemning, at han på en ukendt måde var blevet snydt for nogle tusinde kroner, da han vekslede pengene for udlændingen, der i øvrigt blev beskrevet som: 175-185 cm høj, almindelig af bygning, korttrimmet skæg i siderne, iført kasket og talte gebrokkent engelsk.
Politiet forsøger nu at få den udenlandske mand identificeret og vil i den anledning gerne høre fra borgere, der måtte have set ham i Nykøbing Sj. lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hastighedskontrol – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Færdselspolitiet foretog på Skovvejen ved Knabstrup Møllebakke en hastighedskontrol af de trafikanter, der kørte i vestlig retning på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 70 km/t.
Kl. 15.22 blev en 18-årig mand fra Kalundborg målt til at køre med mindst 118 km/t i personbil, så han kan ud over bøden også forvente en påstand om frakendelse af kørekortet.
Kl. 15.48 måltes endnu en personbil til at køre med mindst 104 km/t mod de højst tilladte 70 km/t. Bag rattet i bilen sad en 24-årig mand fra København NV, som i forvejen havde et kørselsforbud, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Han blev sigtet for to nye overtrædelser af færdselsloven i anledning af hastighedsmålingen.
Begge sigtede kan nu i nærmeste fremtid forvente at høre nærmere fra politiet.

Optræk til uro og uorden – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Fra kl. ca. 18.00 og de næste par timer var politiet præventivt og tryghedsskabende til stede i området ved Ladegårdsparken på grund af optræk til uro og uorden blandt de unge, der færdedes i området.
Politiet sigtede en enkelt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at råbe ukvemsord efter politiet. De personer, som politiet fik talt med og kontrolleret, var en mindre gruppe på op til ca. 10 personer, som politiet jævnligt ser i området. Hvad årsagen til den spirende uro reelt var, har politiet ingen oplysninger om.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.20 blev en 32-årig mand fra Hedehusene anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil i sydlig retning på motorvejen omkring afkørsel Solrød N. Andre havde anset hans kørsel for usikker og havde informeret politiet herom.
Den 32-årige var på grund af narkotikapåvirkningen opfarende, men blev anholdt med den fornødne magtanvendelse, så han kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efterfølgende vurderede politiet, at han skulle afruses, så han tilbragte nogle timer i detentionen, inden han blev løsladt.
Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 32-årige høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 02.06 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Vestmotorvejen i vestlig retning ved Ringsted med henblik på kontrol af føreren og køretøjet. Føreren havde en passager med, og det endte med, at begge blev anholdt.
Føreren var en 28-årig mand fra Slagelse, der i forvejen var frakendt kørekortet, men som blev mistænkt for at være fører af bilen i narkotikapåvirket tilstand. Mistanken herom blev bestyrket ved en kraftig lugt af hash fra bilens kabine. Politiet undersøgte derfor bilen nærmere og fandt ca. 100 g hash, hvorfor også passageren – en 27-årig mand fra Viby Sj. – også blev anholdt for at få afklaret de to mænds relationer til hashen.
Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer foretog politiet af førerens bopæl, hvor politiet ud over penge også fandt både pølsemandsposer og en vægt. Disse effekter blev beslaglagt ud fra en mistanke om handel med hash, ligesom politiet beslaglagde den 28-årige førers bil på grund af gentagne kørsler uden den fornødne førerret i køretøjet. Den 28-årige blev løsladt efter de foretagne efterforskningsskridt og afhøring til sagerne.
Ved ransagning af den 27-årige passagers bopæl fandt politiet ikke noget af politimæssig interesse, hvorefter han blev løsladt.

Spiritus-/narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 05.27 standsede politiet en personbil, hvis fører ifølge en anden bilist kørte usikkert og slingrende ad motorvejen i sydlig retning ud for Køge. Bag rattet i bilen sad en påvirket, 46-årig mand fra Haslev, som ifølge politiets test blev skønnet påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om kokain, amfetamin og cannabis). Den 46-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.


Søndag – mandag:


Morgenroen forstyrret – Østervang / Bregnevej, Roskilde

Søndag morgen allerede fra kl. 07.16 fik politiet flere henvendelser om en ung mand, der uopfordret henvendte sig ved tilfældige adresser uden et ærinde. Den unge mand var ifølge anmeldelserne påvirket af et eller andet, hvorfor han kunne være udadreagerende i forbindelse med en afvisning. Politiet fik også henvendelser om, at han måske havde forøvet hærværk på nogle biler, ligesom han også skulle have løbet rundt i forskellige haver.
På Søndervang fik politiet kontakt til den anmeldte unge mand, som var en 19-årig mand fra Roskilde. Han var påvirket af et eller andet, så politiet besluttede at frihedsberøve ham ud fra en ordensmæssig begrundelse, så han ikke foretog sig utryghedsskabende og forstyrrende handlinger i området. Efter et lægetilsyn blev den 19-årige anbragt i detentionen til afrusning frem til efter frokost, hvor pårørende afhentede ham på politistationen i Roskilde. Den 19-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd, og politiet fandt umiddelbart heller ikke ødelagte ting på biler på de steder, hvor den 19-årige havde været.

Røg fra bygning – Toftegårdsvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 14.43 fik politiet en melding om, at røg trængte ud fra en bygning, så alarmcentralen blev kontaktet for at få sendt brandvæsnet til stedet.
Det viste sig dog at være mindre dramatisk, idet en røgkanon i bygningen var gået i gang, da en medarbejder ikke fik tastet korrekt ved indgang til kontorbygningen. Der var således ikke nogen former for ildebrand, så politiet og brandvæsnet foretog sig ikke yderligere.

Færdselsuheld – Ulvigvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.17 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ambulance var sendt til et færdselsuheld, idet en motorcyklist var forulykket. Det viste sig, at en 44-årig mand fra Dalmose på en lånt motorcykel under kørsel ad Ulvigvej mod syd havde mistet kontrollen over motorcyklen i et sving. Det medførte, at han endte i grøften, så der opstod mindre skader på motorcyklen. Den 44-årige fører blev bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Uro og uorden – Torvet, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.02 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge kravlede rundt på en stationær lift placeret på torvet. Liften var ikke blevet startet, men de unge kravlede op og ned fra liften, ligesom de stod højt oppe på den.
En patrulje kørte til området lige efter anmeldelsen, men kunne kl. ca. 19.25 meddele, at der ikke længere var nogen ved liften. Derfor foretog politiet sig ikke yderligere.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Karlslunde – Greve

Kl. 19.19 anmeldte en beboer på Hovedgade, at en bil netop havde påkørt anmelderens hæk, stakit og postkasse. Beboeren var løbet hurtigt ud og så, at bilisten efterfølgende kørte fra stedet i retning mod Tune.
Politiet fik kontakt til beboeren, der havde aflæst bilens nummerplade, så også med hjælp fra et andet vidne fik politiet lokaliseret til Bjælkevangen, Karlslunde. Her fandtes bilen efterladt og uden fører, så politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret føreren af personbil på uheldstidspunktet. Ingen kom til skade ved uheldet.

Knallertræs på boldbaner – Rosenvænget, Høng – Kalundborg

Kl. 19.25 anmeldte en lokal borger, at flere unge kørte på knallerter på boldbanerne ved Høng-hallen. Borgeren frygtede, at græsset på boldbanerne ville blive ødelagt som følge af den uberettigede kørsel på græsset.
Politiet tog boldbanerne i øjesyn og kunne konstatere, at der kun var spor efter knallertkørsel i det våde græs, men ikke nogen egentlig ødelæggelse af banerne. Ved rundering i byen fik politiet kontakt til fire unge mænd på 16 år fra forskellige steder i Kalundborg kommune, men de kunne ikke umiddelbart mistænkes for kørslen på boldbanerne.

Spirituskørsel – Carlsensvej, Køge

Kl. 20.12 sigtede politiet en 55-årig mand fra Køge for spirituskørsel på en lille 30-knallert, da han kom kørende ad Carlsensvej. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 55-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Utryghedsskabende mand – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 20.39 kontaktede personalet på en tankstation politiet, fordi en formentlig både påvirket og uligevægtig mand et gange havde været inde på tankstationen for at låne en telefon. Efterfølgende begyndte han at genere personalet uden at have et ærinde på stedet.
Politiet fik på tankstationen kontakt til en 32-årig mand uden fast bopæl, som blev skønnet påvirket af spiritus i en sådan grad, at han ikke kunne tage vare på sig selv og uden at forstyrre andre. Han blev frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Den 32-årige mand blev ikke sigtet for noget og blev i øvrigt løsladt tidligt mandag morgen.

Bortvisning af uønsket mand – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 00.33 ønskede BaneDanmark assistance fra politiet til bortvisning af en spirituspåvirket mand, der trods adskillige opfordringer ikke ville forlade et tog. Han havde over for BaneDanmark oplyst at være fra Mellemøsten, men med bopæl i Sverige.
Politiet fik på stationsområdet kontakt til den spirituspåvirkede mand, der oplyste at være 47 år og med bopæl i Sverige. Hans identitet kunne ikke umiddelbart fastlægges, idet han bl.a. ikke havde nogen identitetspapirer fra Sverige på sig. Svensk politiet kendte heller ikke umiddelbart til en mand med de oplyste identitetsoplysninger mv., men ved videre søgning blev det klarlagt, at manden havde oplyst forkert fødselsdato. Manden blev herefter identificeret som en 47-årig mand, der havde bopæl i Sverige. Da han lovligt kunne opholde sig i Danmark og i øvrigt blev skønnet i stand til at klare sig selv trods spirituspåvirkningen, fik han lov at gå efter knap en times ophold på en politistation.

Utryghedsskabende ung mand – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 01.53 anmeldte personalet på en tankstation via alarm 112, at en ung mand var truende og utryghedsskabende, fordi tankstationspersonalet ikke ønskede at sælge cigaretter til ham.
Få minutter senere fik politiet kontakt til en 18-årig mand fra Lejre, som var spirituspåvirket og i det hele taget opfarende i sin adfærd. For at få skabt ro og undgå yderligere utryghedsskabende handlinger frihedsberøvede politiet den 18-årige, så han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning.
Senere på natten henvendte pårørende til den 18-årige sig til politiet, da de pårørende ikke umiddelbart kunne finde ham. De blev beroliget og vil mandag morgen afhente ham på politistationen i Roskilde, når han løslades.

Narkokørsel uden førerret mv. – Svallerup Strandvej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 03.21 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en varebil. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, da den 55-årige ikke havde noget kørekort. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvorefter politiet afleverede ham i Kalundborg arresthus. Årsagen hertil var, at han var udeblevet fra afsoning af en frihedsstraf på fem måneders fængsel siden starten af juli måned. Den 55-årige var derfor blevet efterlyst af politiet med henblik på indsættelse til afsoning. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra den udtagne blodprøve foreligger.

Taxachauffør snydt – Gymnasievej, Køge

Kl. 05.10 ønskede en taxachauffør hjælp fra politiet, idet en kvindelig kunde var gået fra taxaen efter aftale, fordi hun ville hente et betalingskort på sin bopæl. Kvinden kom dog ikke, hvorfor taxachaufføren ikke vidste identiteten på kvinden, ligesom han heller ikke havde fået sin betaling.
Politiet fik hjulpet taxachaufføren, idet kunden blev identificeret som en 42-årig kvinde fra Køge. Hun måtte erkende, at hun hverken havde evnen eller viljen til at betale for taxaturen, så det medførte en sigtelse for bedrageri over for taxachaufføren, som nu har et erstatningskrav svarende til beløbet for kørslen. Den 42-årige kvinden kan forvente at høre nærmere fra politiet, når den strafferetlige del i anledning af taxakøreturen skal afgøres.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi