Døgnrapporten i Gørlev: mandag den 13. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Køgevej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hyldekærparken, Gundsømagle, Roskilde
Solrød Strandvej, Solrød Strand
Lyngvej, Solrød Strand
Hedevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Industrivangen, Asnæs
Egebjerg, Himmelev, Roskilde
Mannerupvej, Osted, Lejre
Østre Parkvej, Ringsted


Fredag – lørdag


Hastighedssager – Køgevej, Ringsted

Fredag formiddag foretog betjente fra færdselsafdelingen en hastighedsmåling med laser på Køgevej ved Kildemarken i Ringsted i byzonen, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. En bilist blev kl. 10.20 målt til at køre 82 km/t og blev vinket ind til siden. Føreren, en 39-årig mand fra Hedehusene blev sigtet for at køre alt for stærkt og gjort bekendt med, at han ud over en bøde kan forvente at få en betinget frakendelse af førerretten.

Yderligere syv bilister blev målt til at køre for stærkt på strækningen. De seks af sagerne udløser ud over en bøde også et klip, da der var tale om en hastighedsoverskridelse på mere end 30%. En enkelt bilist var 1 km/t fra at sagen udløste et klip. De sager som ikke udløser en frakendelse af førerretten kan politiet lave via Bødeappen på mobiltelefonen. Bilisterne vil derfor allerede nu havde fået et bødeforelæg i deres E-boks. Den 39-årige bilist, som kørte med en hastighedsoverskridelse på mere en 60% vil høre mere fra politiet i sagen, også i forhold til hvilken betydning det får for hans kørekort.

Uheld mellem bil og el-løbehjul – Faxevej, Hårlev – Stevns

Kl. 13.55 skete et uheld i krydset Faxevej/Hårlev Bygade, da en 13-årig dreng på et el-løbehjul kørte fra Hårlev Bygade ud på Faxevej, hvor han kolliderede med en bilist, der kørte i nordlig retning. Den 13-årige kørte ind i siden på bilen, men slap heldigt fra sammenstødet uden at komme noget alvorligt til.

Den 13-årige havde vigepligt i sin kørselsretning, og politiet har derfor mistanke om, at han ikke overholdt sin vigepligt. Han var desuden ikke i følgeskab med en voksen, som det ellers er påkrævet, hvis børn under 15 år kører på et el-løbehjul i trafikken. Politiet optog rapport om uheldet og orienterede den 13-åriges forældre om episoden. Drengen er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes i sagen, men han kan forvente at høre mere i forhold til erstatningsspørgsmålet.

Bilist uden kørekort kørte galt – Ejbyvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.07 forulykkede en varebil på Ejbyvej i Ejby, da føreren, en 20-årig mand fra Kirke-Hyllinge af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen i et sving og påkørte en kampesten, der lå i en forhave. Varebilen væltede om på siden som følge af kollisionen. Med som passager i bilen var en 21-årig mand, men ingen af de to mænd i bilen kom noget til ved uheldet. Der var ikke behov for ambulance på stedet, men en patrulje kørte frem og undersøgte sagen. Det viste sig, at den 20-årige fører ikke havde et gyldigt kørekort, da han fået inddraget sin førerret i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og politiet optog rapport om uheldet.

Fuld bilist frakendt kørekort fik taget bilen – Ulstrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.41 blev en 46-årig mand fra Sønderjylland standset i et rutinetjek, da han kørte i bil ad Ulstrupvej i Gørlev Sj. Bilisten var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 46-årige var desuden frakendt sin førerret og det var nu 5. gang inden for 3 år at han blev standset og sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Politiet beslaglagde derfor mandens bil med henblik på konfiskation, som det er muligt ifølge færdselslovens regler. Den 46-årige var ikke tilfreds med politiets indgreb, som nu vil blive vurderet af retten. Først når sagen skal afgøres vil sagen om endelig konfiskation blive behandlet.

Efter at have afgivet en blodprøve blev den 46-årige løsladt, og han kan nu forvente at høre mere fra politiet i sine sager, når resultatet af blodprøven foreligger.

Vågen medbilist anmeldte farlig kørsel – Odsherredvej, Holbæk/Odsherred

Kl. 02.30 anmeldte en bekymret bilist, at der på Odsherredvej – Rute 21 i nordgående retning kørte en bilist, som under kørslen slingrede kraftigt og havde ramt midterste autoværn, men blot var fortsat videre. Den vågne anmelder fulgte efter og kunne melde til politiets vagtcentral, at bilen kørte af ved Asnæs, hvor en patrulje holdt klar til at tage imod den farlige bilist.

Politiet standsede bilisten på Ny Holbækvej i Asnæs, hvor betjentene konstaterede, at føreren var spirituspåvirket over det tilladte. Bilisten, en 22-årig mand fra Svinninge, blev anholdt og sigtet for at forårsage færdselsuheld i spirituspåvirket tilstand i forbindelse med det påkørte autoværn. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 22-årige vil høre mere i sagen. Takket være den vågne anmelder var det muligt for politiet at skride ind over for den farlige kørsel og få standset den påvirkede bilist. Politiet hørte altid gerne fra borgere, der oplever noget lignende – og er det muligt at følge efter en slingrende bil, så forbedrer det politiets muligheder for at finde den mistænkelige bil betragteligt.

Lørdag – søndag:

Mand lod sig ikke bedrage – Køge

Kl. 10.09 anmeldte en 47-årig mand fra Køge, at han kort forinden var blevet ringet op af en fremmed og engelsktalende mand. Manden ringede fra et dansk mobiltelefonnummer og tilbød at rense den 47-åriges computer for virus, såfremt den 47-årige godkendte et link, som han ville få tilsendt. Den 47-årige gennemskuede straks, at den engelsktalende mand formentlig kunne være ude på at bedrage ham via det omtalte link, så tilbuddet blev straks afslået med oplysning til den fremmede mand om, at der formentlig var tale om forsøg på bedrageri. Den 47-årige led således ikke et økonomisk tab ved dette uønskede telefonopkald.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 11.47 rykkede brandvæsnet, ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, efter at to bilister var stødt sammen. Det viste sig, at en 58-årig mand fra Gadstrup i en personbil var kørt ad Landevejen mod øst frem til rundkørslen ved Holbækmotorvejen, hvor den 58-årige havde til hensigt at svinge til højre. Inden svingning blev han med lav hastighed bagfra af en 25-årig mand fra Svinninge, der var kørt i samme retning som den 58-årige. Redningspersonalet klippede taget op på den 58-åriges bil for at redde ham på grund af mistanke om kvæstelser i nakken. En efterfølgende kontrol på skadestuen viste ingen tegn på behandlingskrævende skader hos den 58-årige, hvorfor politiet blot registrerede parterne og omstændighederne ved uheldet.

Mand overfaldet af to mænd på knallert – Teglovnsvej, Ringsted

Kl. 14.18 henvendte en 21-årig kvinde fra Ringsted sig til politiet for at anmelde, at hun og en bekendt havde været vidne til et overfald på en ældre mand på Teglovnsvej ved Anlægget kl. ca. 12.30. Den ældre mand var kommet gående med sin hund, da han påtalte, at to unge mænd kom kørende på en sort knallert på fortovet. Den ene sprang af knallerten og skubbede manden omkuld, hvorefter mandens ene ben ifølge anmelderen blev kørt over af den anden på knallerten. Da den ældre mand tog sin mobiltelefon frem for at ville tage et foto af de to på knallerten, blev mobiltelefonen revet ud af hans hånd og smidt mod jorden. Anmelderen henvendte sig efterfølgende til offeret, der ikke ønskede at få hjælp til at anmelde overfaldet, da han ifølge egne oplysninger skulle til en familiesammenkomst. Offeret oplyste til anmelderen, at han var 83 år gammel.

Mandag formiddag har offeret ikke henvendt sig til politiet for at anmelde overfaldet, hvor offerets oplysninger er vigtige for identificering af de to unge mænd på knallerten. Øvrige vidner, der måtte havde set de to på knallerten på Teglovnsvej omkring gerningstidspunktet, eller som måtte have kendskab til identiteten på de to på knallerten, må også gerne henvende til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Eftersøgning afslørede narkobesiddelse – Roskilde

Kl. 17.05 henvendte politiet sig på en adresse i den vestlige del af Roskilde by for at lede efter en 43-årig mand fra Roskilde, der var udeblevet fra en afsoning af en frihedsstraf for narkotikabesiddelse. På adressen traf politiet indledningsvist en 31-årig kvinde fra Roskilde, som blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse. Ved en efterfølgende ransagning af hendes bopæl for at lede efter den efterlyste 43-årige mand traf politiet netop ham sammen med en 57-årig mand i stuen, hvor der på et bord var tydelige rester af noget hvidt pulver.

 

Efter frihedsberøvelsen af den 43-årige med henblik på afsoning af frihedsstraffen blev stedet grundigere undersøgt med hjælp fra en narkohund, som blev tilkaldt. Ved ransagningen nu efter narkotika fandt politiet nu godt 30 gram amfetamin, så den 31-årige kvinde blev også anholdt som mistænkt at have en rolle i besiddelse af stoffet. Den 57-årige mandlige gæst fandtes i besiddelse af en ulovlig kniv, ca. ½ gram amfetamin og en halv joint, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, inden han blev bortvist fra stedet efter beslaglæggelse af de ulovlige effekter.

De to anholdte blev begge sigtet for at besiddelse af de godt 30 amfetamin og afhørt til sagen, inden politiet efter en grundig juridisk vurdering løslod kvinden og overdrog manden til Kriminalforsorgen til iværksættelse af afsoning. Alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Ulovlig knallert mv. – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 19.23 bemærkede en patrulje en knallert med to personer på køre ad Algade mod syd i Gørlev. Ingen af dem anvendte styrthjelm under kørslen. Da patruljen kørte efter og ved brug af udrykningssignaler forsøgte at få knallerten til at standse, øgede føreren hastigheden og flygtede videre ad Roevej til et øde område ved den gamle sukkerfabrik. Her lykkedes det politiet at få standset knallerten og få fat i føreren, mens det lykkedes for den mandlige passager at stikke af til fods væk fra området. Føreren blev identificeret som en 15-årig dreng fra Gørlev, der blev sigtet for kørsel uden styrthjelm, befordring af en passager, undladt at standse trods politiets anvisning herom, kørsel på knallerten uden nummerplade og med uvirksomme lygter, ligesom han ikke tegn ved svingning. Politiet havde også en mistanke om, at knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, så knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer. Den 15-årige og formentlig også en 16-årig ung mand fra Gørlev som ejer af knallerten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når knallerten er blevet undersøgt.

Spirituskørsel – knallert beslaglagt – Kystvejen, Strøby – Stevns

Kl. 21.47 modtog politiet en anmeldelse om, at en knallertkører under kørsel ad Kystvejen pludselig var væltet og havde ramt en postkasse på en privat adresse. Tililende var kommet den mandlige knallertkører til hjælp, indtil politiet nåede frem til uheldsstedet. Politiet kunne konstatere, at knallerten var blevet ført af en kraftigt spirituspåvirket, 55-årig mand fra Køge, som blev sigtet for spirituskørsel på knallerten og efterfølgende anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, og politiet kørte den 55-årige til skadestuen i Køge både med henblik på udtagelse af blodprøven og en undersøgelse efter uheldet. Han var ikke kommet til skade og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet efter en alkometertest havde en mistanke om, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve ville overstige en promille på to. Derfor beslaglagde politiet den 55-åriges knallert med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til, når sagen skal afgøres.

Uro i nattelivet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 01.23 rykkede flere patruljer ud til uorden på Hestetorvet, hvor der var slåskamp mellem flere personer. Det lykkedes at få genskabt roen og få et overblik over, at i alt tre mænd på hhv. 20, 23 og 23 år fra Roskilde og Jyllinge havde pådraget sig diverse kvæstelser efter slag og snitsår fra glas og flasker, der ifølge videoovervågningen var blevet slået med. Politiet foretog frihedsberøvelse af en 22-årig mand fra Hedehusene med henblik på at få afklaret hans rolle i slagsmålet. De tre forurettede blev sendt på skadestuen til behandling og registrering af de skader, som de havde pådraget sig. Den frihedsberøvede, 22-årige mand blev senere på natten løsladt, men politiet efterforsker videre i sagen om grov vold i nattelivet i et forsøg på at få stillet de rette personer til ansvar i forbindelse med slagsmålet på torvet.


Søndag – mandag

 

Tre mænd fremstilles i grundlovsforhør i sag om vold – Ringsted

Tre mænd på 25, 27 og 29 år fra Polen fremstilles i dag kl. 12.30 i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved retten i Roskilde i en sag om vold og trusler mod en 45-årig mand fra Polen med adresse i Ringsted. Overfaldet på den 45-årige fandt sted i hans hjem natten til mandag omkring kl. 00.35, og ca. to timer senere anholdt politiet de tre mistænkte i sagen.

De tre mænd er sigtet for i forening at have overfaldet den 45-årige, mens han lå i sin seng, hvor han blev trukket ud af sengen, blev tildelt flere slag og spark på kroppen og truet med en flaske. Sigtelsen omfatter også vidnetrusler, da de tre mænd er mistænkt for at forlade stedet, men vendte tilbage ti minutter efter, hvor den 45-årige fik taget halsgreb og blev truet på livet med en kniv, hvis han fortalte nogen om overfaldet. Den forurettede pådrog sig flere ikke livstruende skader på kroppen og en sammenklappet lunge.

Anklagemyndigheden begærer dørlukning i sagen, så politiet kan ikke oplyse yderligere detaljer i sagen på nuværende tidspunkt.

Spirituskørsler– Odsherred

Kl. 10.22 standsede en patrulje en 45-årig mandlig bilist i Hørve by. Føreren blev testet med alkometeret, som viste at han var påvirket af spiritus over det tilladte. Den 45-årige blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med i patruljebilen for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i den 45-åriges bil var en mindreårig dreng, som blev overdraget til et familiemedlem. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til barnets tarv. Efter at have afgivet en blodprøve blev den 45-årige løsladt.

Kl.16.30 blev en 68-årig kvinde fra Sj. Odde sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil på Oddenvej i Havnebyen, Sj. Odde. En test med alkometeret afslørede, at den 68-åriges promille under kørslen var højere end tilladt. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

De sigtede vil senere høre mere i sagen fra politiet, når resultatet af blodprøverne kommer.

Solouheld – Maglehøjvej, Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 11.28 skete et solouheld på Maglehøjvej i Varpelev, da en 76-årig mand fra Klippinge mistede herredømmet over sin bil og kørte frontalt ind i et træ. En forbipasserende bilist så bilen holdt ved træet og slog alarm. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 76-årige blev tilset, men han var sluppet heldigt fra uheldet uden alvorlig personskade. Bilen derimod fik knust fronten. Politiet registrerede uheldet

Sammenstød mellem to biler – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 13.56 skete et sammenstød mellem to biler på rute 225 på Rørvigvej ud for indkørslen til Rørvig Street Food. Begge bilister kørte ad Rørvigvej mod øst, da den forreste bilist, en 49-årig kvinde fra Holbæk, bremsede ned for at svinge til højre ind til Rørvig Street Food. Den bagfrakommende bilist, en 74-årig kvinde fra Rørvig, nåede ikke at bremse, men kørte op bag i den 49-åriges bil. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor i alt seks personer, der havde været med i de implicerede biler, blev kørt til tjek på sygehuse i området. Ingen af de indbragte personer meldes at være kommet alvorligt til skade. Der skete skade på bilerne, som måtte afhentes af vejhjælp. Politiet registrerede sagen, der betragtes som et uopmærksomhedsuheld.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi