Årvågen borger fik stoppet tyvetogt - Ulykke på svævebane - Tyve fanget på kamera.

Profilbillede
dato

Gørlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Langebjerg, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Mullerup Strandvej, Mullerup, Slagelse
Aldersrovej, Jyderup
Ringstedvej, Bjæverskov
Værkevadsvej, Ortved, Ringsted
Langholm, Veddelev, Roskilde - garage
Fjordparken, Allerup, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hofvej, Havnsø, Føllenslev - Forsøg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bøstrupvej, Løve, Høng

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

To mænd sigtet for tyveri fra byggeplads- Tølløsevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 05.38 torsdag morgen anmeldte en årvågen beboer på Tølløsevej, at en mand opførte sig mistænkeligt omkring en varebil tæt ved. En patrulje kom hurtigt frem og traf to mænd på 42 og 57 år, ved en varebil med knust rude. I varebilen fandt patruljen en stor kasse med VVS og byggematerialer, som viste sig at være stjålet på en byggeplads på Rosmarinhaven. Der var materialer for omkring 25.000 kr, som var blevet stjålet samme nat. Varebilen viste sig at være en lejebil, som den ene mand havde lejet.

Politiet ransagede varebilen og fandt foruden byggematerialerne et el-løbehjul, som også formodes at være stjålet, et koben og en lille klump hash, en lille pose med 0,49 gram kokain og 3,5 gram amfetamin, som den 57-årige blev sigtet for at besidde. Varebilen og tyvekosterne blev taget med ind til gennemgang og genudlevering til ejerne.

De to mænd blev anholdt og taget med på stationen til afhøring. Deres bopælsadresser i Roskilde og Veksø blev ransaget, men her blev ikke fundet yderligere tyvekoster. I den 42-åriges hjem i Roskilde blev fundet 58,94 gram hash, som han blev sigtet for at besidde.

Der var ikke grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt hen under aften, da sagsbehandlingen var afsluttet. Begge sigtede mænd vil høre mere i sager senere.

Mejetærsker endte i grøften – Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 07.38 endte en mejetærsker i grøften på Roskildevej i Vipperød, da en fjeder fik tærskeren til at hoppe, så den kom ud af kurs. Føreren, en 20-årig mand fra Skibby, forsøgte at rette den store maskine op, men uden held. Så mejetærskeren kørte af vejen og stoppede i grøften, hvor bagakslen knækkede.

Den 20-årige blev tilset i ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til. Mejetærskeren skulle fjernes med en særtransport, men blev i første omgang flyttet længere ud i grøften, så den ikke holdt i vejen for trafikken. Politiet registrerede uheldet.

Narkokørsel uden sele – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 10.04 sigtede og anholdt en patrulje en 29-årig mand fra Roskilde, som kørte i påvirket tilstand. Han blev blinket ind på Søndre Ringvej i krydset ved Maglegårdsvej, da han kørte uden sele. En narkometertest viste dog langt værre brud på færdselsloven end en manglende sele, da testen viste positiv for kokain. Den 29-årige havde desuden ikke medbragt sit kørekort. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet svaret på blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Tyve fanget på kamera – Egøje Byvej, Køge

Kl.12.28 anmeldte ejeren af en landejendom på Egøje Byvej, at hun på et overvågningskamera kunne se, at en mand og en kvinde var gået ind i en lade på stedet, hvor der blev opbevaret var loppemarkedsting. Kvinden var iført handsker og de gik begge og rodede i tingene i laden. Flere hundepatruljer kørte frem til stedet, hvor de så en parkeret varebil holde tæt ved ejendommen.

I laden traf betjentene en 45-årig kvinde og en 43-årig mand, som begge erkendte at have rodet i tingene, men nægtede at have til hensigt at stjæle noget. Der blev ikke fundet nogen tyvekoster i deres bil eller på de to anholdte. De blev begge anholdt og sigtet for forsøg på tyveri, og taget med på stationen til afhøring, hvorefter de blev løsladt. De vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Ulykke på svævebane – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 18.35 kom et alarmopkald om, at to mænd var kørt sammen på en svævebane på ved Kragerup Gods. Politi, ambulance og brandvæsen kørte til stedet, hvor en 59-årig mand fra Søborg blev reddet ned fra reposen på svævebanen og kørt i ambulance til behandling for en skade i benet. Den anden part i ulykken, en 49-årig mand fra Gørlev kørte selv på skadestuen til tjek, men havde umiddelbart ingen alvorlige skader.

Politiet lukkede forlystelsen og afhørte parter og vidner til ulykken. Der blev optaget rapport, som skal afklare, om der er sket brud på sikkerhedsreglerne i forbindelse med tilskadekomsten. Arbejdstilsynet blev orienteret, og vil i dag undersøge uheldsstedet. Politiet skal nu have afklaret, om der skal ske yderligere undersøgelse af svævebanen, før den kan genåbnes. Herefter skal det afklares, om nogen skal stilles til ansvar for at ulykken skete.

Udenlands butikstyv – Møllemarken, Havdrup – Solrød

Kl. 21.15 anmeldte personalet i Netto i Havdrup Center, at de havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv, som havde stjålet en flaske gin, to pk. Laksestykker, to pk. Nakkekoteletter og to Snickers til en værdi af 324 kr. En patrulje kom frem og sigtede en 32-årig mand fra Polen med adresse i Danmark for butikstyveriet. Varerne fik butikken retur, og den 32-årige erkendte tyveriet. Efter afhøringen fik han lov til at gå, men vil høre mere fra politiet senere.

Bilist var frakendt førerretten – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 19.50 blev en 43-årig mand fra Holbæk sigtet for at køre i frakendelsestiden, da han blev stoppet siddende bag rattet af en bil på Kalundborgvej i Holbæk. Den 43-årige blev i januar frakendt sit kørekort frem til slutningen af 2025, da han fik dom i flere sager om narkokørsel. Den 43-årige nægtede at have kørt bilen. Han måtte overlade nøglerne til sin kone, der var med som passager, som kunne køre bilen videre.

Ulovlig knallert, våbenlov og ordensbekendtgørelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.05 stoppede en patrulje en stor knallert, som ikke havde nummerplade på. Knallertføreren, en 17-årig ung mand fra København, havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Knallerten, som den unge mand havde lånt, var hverken registeret eller forsikret. Den 17-årige havde desuden et ulovligt slagvåben på sig, da patruljen fandt en totenschlæger i hans ene sok. Den 17-årige blev sigtet i sagerne, og hans forældre orienteret om sigtelserne.

Men politiet arbejdede på stedet blandede en forbipasserende mand sig og kaldte betjentene alverdens ukvemsord. De bad ham forlade stedet, så de kunne arbejde uforstyrret, men de nægtede han. Han nægtede også at oplyse sit navn, så han blev kortvarigt anholdt mens politiet fik afklaret, hvem han var. Han viste sig at være en 41-årig mand fra Høje-Taastrup, som blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn, og for at forstyrre den offentlige orden ved at råbe grimt til politiet og hindre dem i at udføre deres arbejde. Den 41-årige blev fundet i besiddelse af to knive, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han havde desuden 3,5 gram hash, så han blev sigtet for at overtræde knivloven og lov om euforiserende stoffer. Tingene blev beslaglagt, men den 41-årige nægtede alt og oplyste, at han blandede sig, fordi han ikke kunne lide politiet.

Påvirket og uden kørekort – Kirkevangen, Gørlev Sj – Kalundborg

Kl. 01.16 stoppede politiet en 24-årig mand fra Høng på Kirkevangen i Gørlev Sj. Det viste sig at han slet ikke burde befinde sig bag rattet af en bil, da han både var påvirket og frakendt sit kørekort i en tidligere sag om narkokørsel.

Den 24-årige havde en promille over det tilladte, og han blev testet positiv for euforiserende stoffer. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan han forvente at høre mere fra politiet i sin sag.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi